Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Akinek már volt vetélése,...

Akinek már volt vetélése, hogy tette túl magát ezen? Nektek mi segített a kezdeti időszakban? (nyilván egy másik baba később), de a kezdeti gyászfolyamatban a feldolgozás nálatok hogyan zajlott? Mi vigasztalt Titeket?

Figyelt kérdés
Nov. 24-én volt műszeres befejezésem, a 8. és a 9. hét között halt el az embrió, a 9. héten nem volt szívhangja. Először lefagytam, kívülről láttam önmagam, és azt éreztem, ez nem velem történik, aztán kitört belőlem a fájdalom, sírtam, zokogtam, majd a kórházi beavatkozástól rettegtem, miután túl voltam rajta, megkönnyebbültem, aztán kínzó ürességet éreztem. Mostanság, egy héttel a beavatkozás után néha úgy érzem, hogy ugyan már, hisz ezzel számolni lehetett, nem véletlenül intenek óva mindenkit, hogy a 12. hétig még bármi történhet, aztán pedig elkomorodom, és sajog a szívem a fájdalomtól, és sírok.

2015. dec. 1. 10:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Nem lehet tudni, hogy mennyi ido.

Mi pl 8 hetesen voltunk uh-n, volt szivhang, jok voltak a meretek, 11 hetesen mar nem volt es kiderult, hogy az elozo uh utan par nappal halt el a pici.

11 hetes es negy napos voltam, amikor mutottek.

Szoval kb 3 hetig volt meg bennem szivhang nelkul a gyerek, de a veteles addig nem indult be magatol. Mondjuk igy nekem mar nem is kellett varni, nem volt mire, ki tudja, hogy beindult volna-e magatol, vagy mikor.

Te fizikalisan hogy vagy?

Van barmi jele annak, hogy beindul a veteles? Gorcs, verzes?

2015. dec. 25. 14:08
 12/24 anonim ***** válasza:

Nekem a 7 hetes UH-n volt először szívhang. Utána a 9. héten kellett mennem hétfőn, de akkor már nem volt sajnos. Azon a héten pénteken műtöttek.

Nekem lombik baba volt, leszívás óta kellett használnom progeszteron gélt minden nap. Mikor kiderült, hogy nincs szívhang (valamikor a 8. héten történhetett), abba kellett hagynom a gél használatát. Egyáltalán nem éreztem semmit sem. Azt hittem, minden rendben. Hát nem így volt ;(.

2015. dec. 25. 14:24
 13/24 anonim ***** válasza:

kedd este hagytam abba a progit,vakamikor most kéne megjönnie,de egyelőre semmi jele.

ma már súlyt emeltem,meg forró fürdőztem,hátha...

ez nem veszélyes hetekig egy halott magzattal járkálni?

és 100 éve mit csináltak azok a nők,akiknek nem ürült ki,mind meghaltak?

2015. dec. 25. 14:56
 14/24 anonim ***** válasza:

Nekem 2 lehetőséget mondott az orvos. Vagy elmegyek magánúton és akkor pár nap múlva megcsinálják, vagy pedig elmegyek a kórházba és talán a következő héten lesz a műtét.

Én az elsőt választottam. Ezért még azon a héten túl voltam rajta. Utána 1 napig jól voltam, de azóta ismét letargia.

Péntek reggel műtét. Vasárnap este elkezdtem vérezni elég erősen, hétfő délután pedig görcsölni kezdtem. A hétfő éjszakát elég durván végiggörcsöltem, így inkább elmentem az orvoshoz, aki írt gyógyszert és Ergam cseppet.

Kedden még mindig görcsölgettem, így megint elmentem az orvoshoz, nem akartam így nekiindulni az ünnepnek. Megvizsgált UH-val, szerencsére minden rendben volt. A műtét előtti fertőtlenítés miatt felmaródott a bőröm, ezért olyan érzésem volt, mint amikor fel van fázva az ember, plusz végbélnél is éreztem valamit. Erre ajánlott krémet.

A vérzés még egy kicsit azóta is megvan. De nagyjából túl vagyok a testi tüneteken. A lelki? Az más kérdés....

Biztos tudják az orvosok, hogy mit hogyan kell, de én azért örültem, hogy hamar túlestem a műtéten.

2015. dec. 25. 15:28
 15/24 anonim ***** válasza:

Kedves 8-as!

Hogy vagy? Kell műtét?

2016. jan. 3. 08:58
 16/24 anonim ***** válasza:
nyolcas vagyok,kell sajnos,holnap lesz...
2016. jan. 5. 13:56
 17/24 anonim ***** válasza:
Szorítok, hogy minden rendben legyen!!!
2016. jan. 5. 17:42
 18/24 anonim válasza:
Nekem tegnap volt missed ab-om, kb 2 hétig vártunk, hátha kiürül magától, de sajnos (vagy nem sajnos?) nem kezdődött el a vetélés. Rettenetesen féltem, de aznap, mikor az altatásból magamhoz tértem, megkönnyebbültnek éreztem magam. A kórházba olvasni "csakazértis" egy Anya leszek című könyvet vittem be, hogy megmutassam az életnek, én igenis leszek ANYA. Persze, ha gyereket látok bőgök, ha pelenkareklámot látok bőgök, bármit látok bőgök. Kicsit könnyebb már, én december közepén tudtam meg, hogy nincs szívhang, Budapestről kellett ezek után hazamennem vonattal. Ahogy leszálltam a vonatról, az addig visszatartott sírásom elindult és egész éjjel sírtam. Próbálom magam azzal vigasztalni, mint az orvosok: ez sajnos előfordul, bármi oka lehet.... Már rettegek az újabb próbálkozástól..
2016. jan. 5. 17:46
 19/24 anonim ***** válasza:
Én december 14-én tudtam meg, hogy ninc szívhang (a 9. héten), 18-án pedig megvolt a műtét. Aznap egy kicsit én is megkönnyebbültem, egy kicsit jobb volt, de azóta megint nagyon rossz. Tegnap mentem először dolgozni (óvodában dolgozom), nagyon rossz volt. Ma is. Nekünk lombikbaba volt. Én is félek a következő próbálkozástól. Egyszer úgy érzem, hogy akár holnap is elkezdeném a következőt, máskor pedig úgy, hogy inkább várjunk. Nehéz ügy :(
2016. jan. 5. 18:20
 20/24 anonim ***** válasza:
nyolcas vagyok,én is túl vagyok rajta,tegnap csinálták.örülök,hogy lement baj nélkül.
2016. jan. 7. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!