0 RH negatív a vércsoportom, a páromé AB pozitív. 6 hetes terhesen elment a baba. E.ü.kaparást csináltak, aztán megkaptam az antid-t,amiről eddig nem is hallottam. Valaki,aki hasonló cipőben járt, mit tud tanácsolni.
mi a kérdés? Jó, hogy kaptad.Kell adni ha negatív vagy
2015. márc. 22. 09:31
2/11 A kérdező kommentje:
A következő terhességnél mire kell figyelni? Vagy mit lehet tenni az ellen,hogy ne legyen ismét vetélés?
2015. márc. 22. 10:34
3/11 anonim válasza:
A vércsoport meg az anti d-nek semmi köze a vetélésednek.
Azért kaptad, hogy lehessen még babád, valószínű a baba rh pozitív lett volna, mivel apuka az így úgy látták jónak ha kapsz mert ha rh pozitív a baba és nem kapsz 72 órán belül akkor többet nem lehet babád, mert a szervezeted kilöki mert te negatív vagy.
Mikor terhes leszel többször nézik majd a vércsoportod és szülés után ha a baba rh pozitív akkor ismét kapsz szurit.
Én is 0 rh negatív vagyok és kaptam szülés után szurit mert a gyerekem rh pozitív lett.
Nyugi ez semmi bajt nem okoz azért kaptad és majd kapod is szülés után hogy ne legyen gond egy következő terhességnél.
2015. márc. 22. 12:03
4/11 anonim válasza:
Mindenképp adnak az rh- anyának szurit attól függetlenül milyen nemű a baba.
Nem emiatt vetéltél el,az biztos.
Én szülés után és vetélés után is kaptam.
2015. márc. 22. 20:55
5/11 anonim válasza:
Elírtam!nem nemű hanem vércsoportú!
2015. márc. 22. 20:56
6/11 anonim válasza:
Kedves kérdező felfigyeltem kérdésedre.
Már 4db szurit kaptam azóta sem sikerül a kisbaba spontán elvétélek.OK az tuti van de mi lehet az?Választ nem kapunk!
Ha szeretnél beszélgetni írj privit
2015. márc. 23. 18:31
7/11 anonim válasza:
6vagyok
3-tól kérdezném első gyermek születése óta született kistestvér?
2015. márc. 23. 18:35
8/11 anonim válasza:
én is 0Rh- vagyok. Bocsánat ha hülyeséget kérdezek de mi a probléma ezzel a vércsoporttal teherbeesés szempontjából? 4napot késett a menszim 5 halvány pozi tesztem volt és ma meg jött. Ezért kérdezem. Köszönöm ha válaszoltok
2015. márc. 24. 06:56
9/11 A kérdező kommentje:
Ha RH negatív az anya, és a baba (apától örökölt) RH pozitív, akkor már gondok lehetnek. A baba és a mama vére a terhesség alatt ugyan nem keveredik, de a szülésnél, illetve ha a méhlepény bevérzik magzati vér juthat az anyai vérkeringésbe. Ez a bevérzés a terhesség során spontán, vagy valamilyen orvosi beavatkozás során is megtörténhet. Ilyenkor a magzat vére bekerül az anya keringési rendszerébe. Ezt az eseményt pontosan ugyanúgy értékeli a szervezet, mintha hibás vérátömlesztés történt volna. Az anya szervezete ellenanyagot kezd el termelni a magzati vörösvérsejtek ellen, ezzel károsítja a magzatot. Ugyanez a vérkeveredés jön létre szüléskor is. Ezért az első terhesség alatt is fokozottan kell figyelni, nem csak a szülés alatt.
2015. márc. 24. 11:36
10/11 anonim válasza:
Ezért nézik az ellenanyagot terhesség alatt. Kár ezen aggódni, mert fölös. És ezért kaptál anti d-t, hogy a következő terhességnél se legyen gond.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!