Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Lehetséges, hogy elvetéltem?

Lehetséges, hogy elvetéltem?

Figyelt kérdés
Kb.3 hete késett a mensim, ez nálam nem furcsa, mióta szültem, nem állt vissza a ciklusom. Ma elkezdtem vérezni, este pedig tamponcsere közben kijött egy nagyobb darab, kb. 1,5 centis valami, ami világosabb volt a vérnél, kicsit embriószerű és nem lehetett szétnyomni, ebből gondolom, h nem nyálkahártya, masszívabb, keményebb volt. Ez lehetett vetélés?
2014. szept. 21. 21:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Görcsöltél, volt fájdalom?
2014. szept. 21. 21:48
 2/11 anonim ***** válasza:
Abból kiindulva,h 1,5 cm-es, sztem nem. Mert akkor elvileg 7 hetes terhes lehettél volna, ahhoz ez túl nagy "darab".
2014. szept. 21. 21:49
 3/11 anonim ***** válasza:

Korai (spontán) vetélés

A spontán vetélés általában a természetes kiválasztódás folyamata, amelyben egy fogyatékos magzat még kifejlődése előtt elhal (a fogyatékosságot környezeti ártalmak, a méhbe való sikertelen beágyazódás, fejlődési rendellenesség, fertőzés, baleset, stb. okozhatja).

Sok vetélés észrevétlenül zajlik le, szinte észre sem vehető maga a terhesség, csupán a szokatlanul erős, görcsös menstruáció jelezheti a spontán vetélés lezajlását.

Vetélés jelei

Haladéktalanul orvoshoz kell fordulni vetélés gyanújával, ha görcsökkel vagy a has középső részén jelentkező fájdalommal kísért vérzés jelentkezik. Szintén a vetélés tünete lehet, ha erős, folyamatos, nem enyhülő fájdalom lép fel egy napnál hosszabb ideig, még ha nem is kíséri pecsételő vagy erős vérzés. Ha a vérzés olyan erős, mint egy szabályos menstruáció vagy ha a pecsételő vérzés három napnál tovább tart ugyancsak spontán vetélés jelei lehetnek.

De, amúgy szerintem nem vetéltél el.

2014. szept. 21. 21:50
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen, görcsölök még most is, erősen vérzek, de szokott ilyen lenni a mensim is. Orvos meg tudná mondani utólag, h terhes voltam-e?
2014. szept. 21. 21:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Hívd fel és mondd el neki, amit ide leírtál. Gondolom van telefonszáma, amit akár most is felhívhatsz vagy felhívod az ügyeletes női klinikát, még, ha nem is a lakóhelyedhez közel van.
2014. szept. 21. 21:57
 6/11 anonim ***** válasza:
79%
A HCG szint nem ürül ki egyik napról a másikra,szerintem egy érzékeny terhességi teszt is segít
2014. szept. 21. 23:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Én 6 hetesen vetéltem el, vérzés napján mentem orvoshoz de nem mondta biztos,hogy terhes voltam-e,csakhogy menstruáció szerű vérzésem van és nagyobb a méhem. De biztos,hogy terhes voltam,mert mindig napra pontos volt a ciklusom, több pozitív tesztem volt, és ömlött belőlem a vér, nagy darabokkal, volt,hogy hosszú percekig ültem a wc-n mert annyira véreztem,hogy felállni sem tudtam. Szóval nemhinném,hogy terhes voltál.
2014. szept. 22. 08:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. szept. 22. 08:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Az orvos vérvételből a vetélés után még kb 1 hétig meg tudja mondani, hogy terhes voltál.

Egyébként azért is fontos elmenni orvoshoz, hogy maradéktalanul kiürült-e. Ha nem, akkor művi befejezés kell.

2014. szept. 22. 15:19
 10/11 anonim ***** válasza:
szia.voltal dokinal?
2014. szept. 29. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!