Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Szeretnék emléket állítani 3...

Szeretnék emléket állítani 3 elvesztett babámnak. Van valakinek ötlete?

Figyelt kérdés
4 terhességemből 3 sajnos spontán vetéléssel végződött a 12. hét előtt. Nem arról van szó, hogy nem tudom feldolgozni, egyszerűen az az érzésem, hogy szeretném, ha valami emlék maradna utánuk a földön. Gondoltam tetoválásra, de nem vagyok az a típus. Fát ültetni-nincs saját kertünk. ... Valaki gondolt már ilyesmire?
2014. aug. 18. 09:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
64%
Nem gondoltam.Egyszerűen elfogadtam,hogy ennek így kellett lennie,megy az élet tovább,túlléptem rajta.
2014. aug. 18. 09:38
 2/16 anonim ***** válasza:
68%

Egy szép kis kopjafa jutott eszembe, de kert híjján ez ugrik.

Esetleg emléktábla? Vagy ha nem találod durvának, egy saját honlap gondolatokkal, versekkel, UH-képekkel?

Vagy esetleg írj novellát, verset, és jelentesd meg valahol, fess egy képet, készíts szobrot, akármit, ami eszedbe jut, és amivel ki tudod fejezni az érzéseidet, amire azt mondod, ez hozzád illő méltó emlék.

Sajnálom!

2014. aug. 18. 09:38
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket, lassan alakul egy gondolat.
2014. aug. 18. 12:33
 4/16 anonim ***** válasza:
92%
Én hajtogatnek papurbok 3 lampiont, velehelyeznek mindegyikbe egy egy gyertyát, majd egy erre kiválasztott enekjel, verssel vízre tennem őket es útjára eresztenem. Nem vagyok híve az örökké tartó gyásznak. Ami eltávozott el kell engedni.
2014. aug. 18. 13:58
 5/16 anonim ***** válasza:
73%
A lampion, papírcsónak, lufi, mind jó ötlet. Én nem állítanék olyan emléket, ami maradandó. Pont az elengedés miatt.
2014. aug. 18. 14:31
 6/16 anonim ***** válasza:
53%

Második vagyok. Én megértem a kérdezőt.

Az elengedésről annyit, hogy miért van a halottainknak fejfája, sírköve? Őket is el kell engedni egy szinten, mégis szükség van valami kézzel fogható vagy látható dologra, ahol gyászolhatunk.

Attól, hogy valaki magzatként hal meg, még járhat neki is emlékállítás, főleg az édesanyjától. Másrészt adott esetben pont ez könnyíti az úgynevezett elengedést. A kérdező azt szeretné, hogy emlék maradjon utánuk a földön. Különbözőek vagyunk, másként gyászolunk. Ő így szeretné. Pontozzátok le ezt is.

2014. aug. 18. 14:43
 7/16 anonim ***** válasza:
70%

Második! Én nem pontoztalak le, csak mert más a véleményed. :)

Ez meg az enyém, hogy magzatot én (érthető így?) nem gyászolnék úgy, mint egy halott hozzátartozót, aki megszületett, élt, meghalt. Nem vagyunk egyformák. Nekem furcsa lenne kijárni valahová emlékezni ilyen formában egy magzatra. Én így engedném el. Nekem is volt 3 vetélésem, én is megértem a kérdezőt.

2014. aug. 18. 16:57
 8/16 anonim ***** válasza:
31%

Hármas vagyok

9 terhességből 3 gyerekem van.

Akkor is betegesnek tartom

2014. aug. 18. 18:19
 9/16 anonim ***** válasza:
76%

Én nem állítottam és nem is állítanék maradandó emléket. El kellett mennie, el kell engednem. A mai napig fáj.

Én halottak napján eggyel több mécsest gyújtok.

2014. aug. 18. 21:30
 10/16 anonim ***** válasza:
54%
őszintén sajnálom
2014. aug. 18. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!