Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Hogyan dolgoztátok fel a...

Hogyan dolgoztátok fel a vetélést? Meggyászoltátok? Ti is sokat gondoltok rá? Ez évek múlva is igy fog fájni?

Figyelt kérdés
2014. máj. 24. 18:19
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

És nem lett baj abból,h ilyen gyorsan teherbe estél? Mert engem folyamatosan azzal riogattak,h ha teherbe esek,biztosan elvetélek,mert még nem áll készen a méhem.

2014. máj. 24. 21:31
 12/20 anonim ***** válasza:

Missed ab. műtét után kb. 4-5 héttel megjött a menzim, utána mentem vissza a 6 hetes kontrollra. A doki mindent rendben talált, ő mondta, hogy lehet újra próbálkozni. A következő menzim már nem jött meg. Az első terhességtől kezdve folyamatosan szedtem a Gravidát, folsavat. Problémamentes terhességem volt, bár végig paráztam, nehogy megint baj legyen (sajna egyszer nagyon rossz helyre/dokihoz mentem, aki rámijesztett, hogy gond van, de kiderült, hogy tévedett). Akkor lettem nyugodtabb, mikor már napi szinten éreztem a babám fickándozni. De ha egy ideig nem "jelentkezett", akkor megint megijedtem, így addig piszkálgattam szegénykémet, míg meg nem mozdult. :-) Minden uh-ra összeszorult gyomorral mentem, eleinte, míg picurka volt és csak a szívhangját lehetett érzékelni, még levegőt is alig mertem venni. Emlékszem, hogy az első alkalomkor, mikor mondta a doki, hogy dobog a kis szíve, úgy megörültem, hogy valami iszonyat hörgő hangot hallattam és csak úgy folytak a könnyeim. A férjem meg a doki csak összenéztek és mosolyogtak, hogy mennyire megkönnyebbültem. Amúgy a második terhességemnél ugyanúgy rettegtem, hogy mi lesz, nem segített az idő.

Ahogy itt olvasgattam, sok doki javasolja, hogy 3 hónapot várjanak a babavállalással. Gondolom attól függ, hogy mennyi idős volt a terhesség, magától indult-e a vetélés vagy műtéti befejezés kellett, illetve a doki mennyire óvatos. Egy menzit legalább mindenki javasol a tisztulás miatt. Minél kisebb korban történt, annál gyorsabb a regenerálódás.

2014. máj. 24. 22:02
 13/20 anonim ***** válasza:
nekem 6 hetesen ment el. azóta is sokat gondolok rá de tudom h jó helyen van mert apukám vigyáz rá. nagyon megviselt.januárban született volna meg. de most 32hetes kisfiam a pocimban van és makk egészsèges július végére várjuk:) 3hónapot hagytunk 4.re sikerült.
2014. máj. 25. 17:57
 14/20 anonim ***** válasza:

nekem 9 hetesen ment el az első, misseddel!

a második pedig a lepény miatt, ő egészséges volt, de minden más nem...őt 20. hét vége felé vesztettük el, augusztusban szülnék... azt hittem most minden más lesz, de nem, iszonyatosan hiányoznak nekem! :(

2014. máj. 26. 10:02
 15/20 anonim ***** válasza:
Hogyan? Még sehogyan. Februárban történt. Egy hónapig csak döbbenetet éreztem. Azt mondták a dokik, hogy 3-4 hónap múlva újra próbálkozhatunk. Innen tudtam, hogy hülyeség. :) Nem vártunk, de a bab nem jön még. A "poén", hogy van 3 gyermekem, így kötelező örülnöm, hogy ők vannak és nem illendő szomorkodnom. "És akinek egy sincs"? Ha ezt még egyszer meg kell hallgatnom, biztos hogy halál lesz a vége! Könyörgöm, mindegyiket pontosan ugyan úgy vártam!! Értem én. De nem vagyok egy drámakirálynő, engedtessék már meg nekem, hogy szomorkodjam!
2014. máj. 28. 18:23
 16/20 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Természetesen a 20 hetes veszteséghez képest valóban "szerencsés" vagyok.
2014. máj. 28. 18:45
 17/20 A kérdező kommentje:
Megértelek kedves 15-ös. Én Januárban vetéltem. És attól őrültem meg,mikor azt mondták,h az még semmi nem volt,mert csak pár hetes. Meg h az a lényeg h nekem semmi bajom.
2014. máj. 28. 20:46
 18/20 anonim ***** válasza:

Januárban, első próbálkozásra lettem terhes, leírhatatlan volt az öröm, egészen 2 hétig, onnantól tudtam, hogy gáz van. 7 hetesen mentem dokihoz, aki közölte, hogy 4-5 hetes a terhesség, biztos később fogant. Tudtam, hogy lehetetlen, mert így akkor kellett volna csak fogannia, mikor már a kezemben volt a pozitív teszt. 2 hét múlva, 9 hetesen mentem vissza. Az hagyján,hogy tényleg gond volt, de itt kiderült az is, hogy nem egy, hanem két baba lett volna, mindkettő elhalt, az embriók már majdnem teljesen felszívódtak, petezsákok kb. üresek :(((

3 napig zokogtam, éjszaka is így ébredtem, majd megműtöttek, mert nem indult meg magától a vetélés.

A műtét február 21-én volt. Azt hittem, jól vagyok, 1-2 héttel utána már jártam társaságba stb. Jól is voltam, tartotta bennem a lelket, hogy nemsokára újra terhes leszek, de most kezdek kiborulni, így 3 hónap elteltével.

Az első mensi után engedélyezték a próbálkozást. Az megjött 7 héttel a műtét után, nagy boldogan elkezdtünk próbálkozni, csakhogy azóta nem történik semmi :( Tesztek negatívak, mensi sehol. Még egy normális ciklust se sikerül produkálni, mikor leszek így én terhes??? Most elvileg könnyebb is lenne teherbe esni, nekem meg nem sikerül, és ki tudja, mi bajom van, amiért már megint 48 napnál járok... :/

Eddig tök jól bírtam, én most borulok ki, és most fáj, mert semmi nem akar helyreállni, így pedig esélyem sincs. Hab a tortán, hogy körülöttem mindenki terhes, szülni készül, átlépi a 12. hetet... csak nekem ment el mindkét babám. És igen, állandóan eszembe jut most, hogy látom, hogy nem leszek egykönnyen újra terhes, hogy 23 hetes lennék az ikrekkel, és már akkora lennék, mint mások 35 hetesen, mert nálam ketten is lennének :(( Most, 3 hónap elteltével borulok ki igazán, és bőgök folyton, mert így nem tudok továbblépni :(

Bocsi, ha hosszú voltam. Kitartást mindenkinek!

2014. máj. 28. 23:15
 19/20 anonim ***** válasza:

egyik szovodmenye a abortusz befejezesenek az hogy utana nem jon meg a menszesz valoszinuleg asherman syndroma miatt.

Mindenkeppen keresd fel az orvosodat.

Az asherman szindromat kezelni kell

2014. máj. 31. 09:18
 20/20 anonim ***** válasza:
Csakhogy nekem megjött utána, a második nem akar. Voltam már amúgy dokinál, nincs semmi bajom, csak vmiért nem volt ovum. Kaptam gyógyszereket, majd attól megjön, és lesz tüszőrepedés is.
2014. máj. 31. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!