Kedves Kismamák! Ti a terhességetek hányadik hetéig dolgoztatok? Milyen jellegű munkát végeztetek?
22 hetes terhes vagyok, 29 éves. Első babánkat várjuk. Irodai munkát végzek egy családsegítő szolgálatnál, ami fizikailag nem megterhelő, inkább lelkileg és stresszes. A nap végére gyakran keményedik a pocakom és időnként görcsölök is; ezt a problémát Magnerot-tal igyekszem orvosolni.
Nem akarok puhánynak tűnni és a pénz sem jönne rosszul, de úgy érzem, május 1-ig bírom csak tovább, vagyis a 28. hétig.
Külföldön babysitterkedtem, mikor terhesség gyanúval hazajöttem kb. 4 hetesen, tehát azóta nem dolgozom.
Első baba egyébként nekünk is.
25 hkm
Irodai jellegű munkám van/volt, a 23. hétig dolgoztam bent, azóta itthonról, nem teljes munkaidőben.
33hkm
Az elsővel 34. hétig, a másodikkal 37. hétig dolgoztam védőnőként. Táppénzen egyikkel sem voltam. Végig bicikliztem. A másodikkal nekem is sokat keményedett a pocakom a 2. trimeszterben főleg, de mindkettejüket túlhordtam pár nappal.
Addig dolgozz csak, amíg bírod.
30. hétig, egy szakiskolában tanítok. Nekem is inkább lelkileg volt megterhelő, de féltem a fertőzésektől és attól,h nekem rohannak a folyosón.
Ehhez a kérdéshez nehogy úgy állj hozzá,h puhánynak nem akarsz tűnni. A baba és a Te egészséged mindennél előbbre való. Sok nő már eleve nem is dolgozik,h megtudta, terhes (mondjuk mert nagyon nehezen jött össze a baba - teljesen érthető).
Pénz: 7 nap szabival eleve te rendelkezel, és próbáld kivenni még részarányosan a 2014-es szabidat. Így máris jobban jársz, mintha végig táppénzen lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!