Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Beindult vetélés szerdai...

Beindult vetélés szerdai missed AB előtt - mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés
9 hetes terhes vagyok, de mivel sajnos megszűnt a babám szívműködése, a dokim missed AB-t írt elő szerda reggelre (addig egy külföldi konferencián van). Ma elkezdtem vérezgetni, pici pecsételő vérzés, nem vészes, de gondolom, idővel erősödni fog. Mi a teendő ilyenkor - várhatok szerdáig, vagy muszáj bemennem előbb? Természetesen én a dokimban bízom, megvárnám őt, de nem tudom, hogy léphet-e fel bármilyen komplikáció, ha várok. A vetélés igazából egy természetesen folyamat, nem? Megköszönöm a tanácsokat, és különösen a személyes tapasztalatokat.
2014. máj. 4. 21:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Ma lennek 10 hetes,szombattol verzek egy kicsit,elhalt a baba,2 es fel hettel kisebb is. Pentekre kaptam idopontot tisztitasra,azt mondta a doki verzes normalis,ha nagyon vereznek es gorcsolnek akkor irany a korhaz. De ha lehet en is feltennek itt egy kerdest? Hogy tettetek tul magatokat ezen? Van egy lanyom mar de rettentoen nehez.....tervezett teso volt.....
2014. máj. 5. 11:59
 12/27 anonim ***** válasza:
Az első babával 7 hetesen erős vérzés jelentkezett, estére már távozott is a baba magától görcsök kíséretében. A második babával 11 hetesen kezdtem el vérezni, de közel sem olyan intenzíven, mint az elsővel. Kiderült, hogy 9 hetesen megállt a fejlődésben. Csak pecsételő vérzésem volt, semmi görcs, így műszeres befejezésre volt szükség. Az elsőnél engem is missed ab-ra ítéltek azonnal, de estére elrendezte a sors. Igaz, kisebb volt a terhesség a tiédnél. Viszont a második babánál (aki 9 hetesnek megfelelő méretű volt a vetéléskor) azt írták a záróba, hogy nagyrészt magától kitisztultam (pedig hangsúlyozom, alig véreztem) és csak magzatbolyhokat kellett eltávolítani. Tehát lényegében a második is lezajlott a maga útján, csak nem fejeződött be teljesen. Szerintem sem kell rohannod a kórházba, én is ragaszkodtam a saját dokimhoz, meg is várhattam (péntek helyett hétfőn műtöttek). Szerencsére semmi komplikáció nem volt és a műtét napján hazamehettem. Hat héttel később kontrollra mentem, minden oké volt.
2014. máj. 5. 13:31
 13/27 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, tapasztalatokat, kedvesek vagytok!
2014. máj. 5. 13:33
 14/27 A kérdező kommentje:
Kedves 11.! Nem tudom, talán az idő segít. Én is magam alatt vagyok, nekem ez már ráadásul a második, 4 hónappal ezelőtt is ez történt. :( Bár nem vigasz, de tény, hogy vannak ennél még szörnyűbb történetek. Kitartás Neked is!!!
2014. máj. 5. 13:37
 15/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Tavaly nekem is azt állapították meg, hogy a 9. héttől nem volt szívhang! Engem még ezek után hazaküldtek pár napra, én egyébként akkor lettem volna 11 hetes, amikor ezt megállapították. Engem rá pár napra műtöttek missed ab. műtéttel! Nekem nem indult be semmi, de én javasolnám a kórházi kezelést addig is, míg az orvosod nem ér haza! Ügyelet vagy hasonlók, hátha benn tartanak! Vagy azóta már benn is vagy? Nem olvastam el a hozzászólásokat..... azért bízom benne, hogy nem lesz nagy baj, a baj már egyébként is megtörtént, ezen már csak könnyíteni tudnak gyógyszerekkel, stb. Fájdalmas dolog ez lelkileg, én már csak tudom! De legyél erős!

2014. máj. 5. 14:22
 16/27 Margit84 ***** válasza:
Ha nem nagyon erősen vérzel, és nincsenek erős görcsök akkor nem kell bemenni szerintem. Január 2.-án bementem a kórházba , hogy vérzek (11hetes múlt akkor már). Megnézték, megállapították, hogy MissedAB. Menjek haza, és majd menjek 7.-én műtétre. Az már más dolog, hogy még aznap éjjel be kellett menni, de simán hagyták volna ezt még 5 napig....
2014. máj. 6. 14:17
 17/27 anonim ***** válasza:

Kórházba akkor kell menni, ha nagyon görcsölsz, nagyon vérzel illetve jelentkezik láz, ájulás, rosszullét.

Természetes folyamat, de előfordul, hogy nem végzi el rendesen a dolgát a természet.

Én 5 hetesen vetéltem el. Amikor a dokihoz mentem, akkor már nem látott terhességre utaló jelet. De mondta, hogy végezzek el egy tesztet másnap reggel, és ha pozitív még, akkor azonnal hívjam (ha nem érem el, akkor irány a kórház). Ez ugye azért volt, mert UH-n nem látott semmit, tehát elvileg teljesen kitisztultam, és ilyenkor negatívnak kell lennie a tesztnek. Ha mégsem negatív, akkor maradt még bent valami...

Ezenkívül a fentebb írt tünetekre mondta azt, hogy telefon neki vagy kórház.

2014. máj. 6. 16:41
 18/27 anonim ***** válasza:
Kérdező hogy vagy?
2014. máj. 6. 17:06
 19/27 A kérdező kommentje:
Szia, 18.! Hát, nem jól. Nagyon el vagyok keseredve és izgulok is a holnapi beavatkozás miatt. :(
2014. máj. 6. 17:23
 20/27 anonim ***** válasza:
Szoritok hogy minden rendben menjen :-) Remelem legkozelebb minden rendben megy majd nektek. Ram penteken var a dolog,en is izgulok picit,de hat ezzel jar....11es voltam
2014. máj. 6. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!