Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Milyen. Amikor elvetél valaki?

Milyen. Amikor elvetél valaki?

Figyelt kérdés
Bocsi, tudom kínos kérdés, de érdekelne hogy amikor elvetél valaki pl. a 7-8 héten az milyen? Mármint hogy ok, görcsöl és vérzik, de a wc-be kijön belőle a az embrió? és rendesen lehet látni hogy ott van? Egyik barátnőm úgy néz ki el fog vetélni, 8 hétben van és nincs szívhang. Várnak egy hetet hátha beindul magától a vetélés, de én nem tudom elképzelni hogy ez valóban úgy lenne hogy látja majd a wc-ben. Bocsi előre is hogy értetlen voltam, de érdekel és gondoltam itt megkérdezem. Köszi
2013. dec. 16. 15:22
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Bocsi, én így írtam a kérdést: Milyen, amikor elvetél valaki?- nem tudom miért írta át.
2013. dec. 16. 15:23
 2/19 anonim ***** válasza:

Rossz.

Látni olyankor nem nagyon lehet semmit, legalábbis nem komplett babát. Inkább csak vérrögöt.

Én öt hetes voltam, amikor elvetéltem, csak a görcsökre és a rengeteg vérre emlékszem.

2013. dec. 16. 15:30
 3/19 anonim ***** válasza:
Kb. két hete következett be nálam. Érdekes, hogy egészen addig, amíg nem tudtam, hogy elhalt az embrió, semmi jele nem volt, hogy baj van. Ahogy megtudtam az uh-n, rá két napra megindult a vetélés. Reggel fokozódó görcsökre ébredtem, nem olyan mint a menses görcs. Hullámokban jött, amíg tartott szinte üvölteni tudtam volna, a kettő között meg semmi. Kb. 10 percenként, 5 percenként jöttek a fájdalmak. Nem véreztem azonnal, az kb. 3 óra múlva kezdődött. Leültem pisilni és éreztem ,hogy valami darabos kicsúszik, de nem tudtam megnézni, mert eltűnt a lefolyóban. Úgy tudom, hogy először a méhlepény távozik, tehát nem hinném, hogy az embrió volt, mert a vetélés folyamata nem ért véget. A kórházban még délután 3-ig fetrengtem, mire sorra kerültem a műtétre. Gondolom a szövettanból majd kiderül, hogy mit találtak.
2013. dec. 16. 15:32
 4/19 A kérdező kommentje:
Úristen, nagyon sajnálom, borzasztó lehet átélni! Nem is tudom mit mondjak majd a barátnőmnek...hogy vigasztaljam. Nekem még nincs babám (sajnos nem jön össze), de én biztos hogy nagyon magam alatt lennék. :(
2013. dec. 16. 15:45
 5/19 anonim ***** válasza:
85%

Nem egy kellemes dolog...

Nem hinném, hogy látni fogja a wc-ben.

Ne próbáld vigasztalni, azt meg pláne ne mondd, hogy majd lesz másik, stb... (Én ilyenkor legszívesebben pofán vertem volna azt aki mondta...)

2013. dec. 16. 16:24
 6/19 anonim ***** válasza:
Nekem 4,5 hetes volt. Elment a wc-n egy 3-5 cm-es ovális gömb alakú valami (szikhólyag), aztán egy napig semmi, majd erőteljes vérzés. Tulajdonképp 4-5 napot "késett", de tudom hogy az volt.
2013. dec. 16. 16:38
 7/19 anonim ***** válasza:
10 hetesen volt spontán vetélésem, rengeteg vér és darabka jött ki, wc-be, zuhanyzóba, ahol épp voltam és próbáltam kontrollálni a vérzést. Nem tudom mikor mi jött ki, mert rengeteg volt, csomó nyálkahártya, meg nyilván az embrió tartozékai is, de elkülöníteni nem tudtam. Fájdalom egy erős menstruációs görcs szintű volt nálam, az nem volt vészes, egy algopirin segített.
2013. dec. 16. 19:26
 8/19 anonim ***** válasza:
Hát nem hiszem, hogy külön kijön a szikhólyag (1 nappal előbb), szerintem az egy nyálkahártyadarab volt, azt meg végképp nem, hogy "méhlepény" lenne. Nyálkahártyadarabok jönnek és vér. Ha "szerencséje" van, és megindul magától a vetélés. De szerintem nem fog elvetélni, nekem se volt semmi tünet, uh-n derült ki, hogy 3 hete nincs szívhang. Műteni kellett. Még az ettől való parától se voltam képes elvetélni. :( A műtét szörnyű volt, nem annyira testileg (csak a félelem, hogy meddő leszek vagy meghalok...), de összességében igen. Pedig nyugtatót is kaptam és mindenki kedves volt.
2013. dec. 16. 19:43
 9/19 A kérdező kommentje:

Értem és köszönöm a válaszokat. Még egyszer sajnálok mindenkit akivel ez történt. Szörnyű még olvasni is.

Egy más kérdés: az írjátok hogy vér és nyálkahártya darabok jönnek. Nekem amikor megjön mindig nagyon sok nyálkahártya darab van benne és elég nagyok kb. hüvelykujj körömnyi darabok. És ez azóta van amióta próbálkozunk a babával (5 hónapja)

2013. dec. 16. 19:53
 10/19 A kérdező kommentje:
bocs hamarabb elküldtem: szóval ez azóta van amióta próbálkozunk a babával. Előtti voltak benne darabok de nem ennyi és nem ilyen nagyok. Szerintetek ennek lehet köze ahhoz hogy nem jön össze? Az hogy ilyen darabos volt jelentheti az hogy vastag volt a nyálkahártyám ami leválik? Köszi :)
2013. dec. 16. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!