Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Honnan tudom, hogy vetélek?

Honnan tudom, hogy vetélek?

Figyelt kérdés
A párommal 6 év után egy hete szakítottunk, ő külföldön van, én hazajöttem. Viszont egészen biztos vagyok abban, hogy várandós voltam, mert késett is 2 hetet (még soha életemben nem késett) és minden tünetem arra utalt, hogy baba van a dologban, mert már van egy kislányom (szintén az exemtől, aki 3 éves) és ugyanúgy éreztem magamat most, mint első kislányommal. Teszteltem is egy halvány pozitívat egy hete, de orvoshoz még nem akartam elmenni, mert azt mondják, hogy érdemes várni pár hetet a vizsgálat előtt, mivel sok embernek elmehet tőle a baba. Az este azonban olyan érzésem volt, mint anno, mikor a kislányommal megindult a szülés. Mintha összehúzódásaim lettek volna, kb 20 percesek, s ma reggelre meg már olyan sűrűek voltak, hogy még az is megfordult a fejemben, hogy hónapokig nem vettem észre, hogy terhes vagyok és szülök? (Persze ez marhaság, de ilyenkor az embernek minden eszébe jut). Sosem volt még vetélésem és nem tudom, hogy mi jelzi, hogy nem menstruációról van szó, hanem vetélésről. Nagyon erősen vérzek, mint még soha a vér pedig fekete, sokszor darabos és ha leülök a wc-re, akkor rózsaszínes-feketés vér folyik belőlem, szinte megállíthatatlanul. A görcsök már elmúltak, most már csak a vér folyik. Ez vetélés lehet, vagy egyszerű menstruáció? Hozzá teszem tampont szoktam használni, de egy tampon 10-20 perc után már átázik, szóval betétet tettem be és egy óra után már át is ázott, teljesen. Nekem ilyen még sosem volt, egy tampon kibírja vagy 6-8 órán át, a menstruációm gyenge, általában 2-3 nap alatt le is zajlik. Fél órája cseréltem megint betétet, de már megint tele van. 8 éve nem éltem itthon, azt se tudom, hogy hova kell forduljak, segítségem nincs, családom másik városban, távol tőlem és zajgatni se merem őket feleslegesen. Valaki segítene?

2013. okt. 2. 15:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg igen, vetélés. Menj be a lakhelyedhez legközelebbi kórházba.
2013. okt. 2. 15:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
mivel volt pozitív tezsted ezért ez sajnos tuti vetélés. Midnneképp el kell emnni utána orvoshpz hogy ellenörizze hogy telejsen kiürült-e ha maradnának szövetmaradványok arra akár rámehet a méhed is. Menj be a legközelebbi ügyeletre vagy a lakhelyed szerint tartozó nőgyógyászatra, de ha nincs TB-d akkor inkább menj magán orvoshoz. megéri azt a pénzt.
2013. okt. 2. 15:19
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. TB-m még nincs, még nem volt időm visszaállítani. Komolyan úgy érzem még egy csapást már nem bírnék elviselni. Ez a 2 hét maga volt a pokol, és most még ez is. :(
2013. okt. 2. 15:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! Szinte biztos, hogy vetélés. :( Nekem is szinte ugyanígy zajlott, óránként cseréltem a betétet. Zuhanyozz minél többX, ha tudsz. Én rögtön beszéltem az orvosommal és másnap reggel be kellett mennem a kórházba, ahol - bár a vetélés nagy része már lezajlott - átestem egy rövid műtéten. Ilyenkor szövettant is készítenek, aminek általában kb. 3 héten belül van eredménye. Keress a neten egy hozzád közel eső nőgyógyászt és beszélj vele mindenképp! Nagy kalappal és kitartás!!!
2013. okt. 2. 16:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Mi újság Veled?

Ha volt pozitív teszted és most erősen vérzel, akkor szerintem is megindult a vetélés. El kellene menned dokihoz.

2013. okt. 3. 14:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Voltam dokinál és tényleg vetélés volt. :(
2013. okt. 3. 16:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Sajnálom:( Tudom milyen érzés :(
2013. okt. 4. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!