Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Vetélés után mennyi időnek...

Vetélés után mennyi időnek kell eltelni, hogy újra teherbe essek?

Figyelt kérdés
2013. júl. 22. 16:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Attól függ mit mond a doki. Én 5 hetesen vetéltem el, nem volt műtét, orvos azt mondta nem kell várni így 2. hónapban már jött is a baba. Ha műtét volt akkor legalább 3 de inkább 6 hónapot szoktak tanácsolni, hogy annyit érdemes várni. Jobb nem elsietni a dolgot, mi nagyon siettünk így utólag vissza gondolva, és a mostani babámat is majd nem elveszítettem, szóval valóban érdemes azt a 3-6 hónapot kivárni.
2013. júl. 22. 16:19
 2/13 A kérdező kommentje:
Szia . Én a 4. héten vetéltem el(tegnap). Nem kellett beavatkozás . Ma voltam a dokinál,megnézett,azt mondta nem lát semmit,de ha esetleg nagyon görcsölnék,akkor menjek ügyeletre. Nem mondott semmit sem arról,hogy ezután mire figyeljek,vagy mit mikor lehet. De minél előbb szeretnénk újra próbálkozni. És kb mikor áll vissza rendesen a ciklus? Ja és védekezzünk mindenképp ? Vannak kérdéseim...igaz?
2013. júl. 22. 16:24
 3/13 anonim ***** válasza:

Ha minden igaz, akkor most is vérzel. A szervezet menstruációként kezeli ezt a vérzést, úgyhogy tegnaptól számold ki, hogy mikor várható a következő. Ha szépen kiürült a szervezeted, nincs gyulladás, vagy bármi egyéb, akkor elvileg jönnie kell rendesen a menstruációnak (nálam legalábbis így volt).

Nekünk az önmegtartóztatást javasolta a doki legalább két hétig (kb. addig véreztem is, úgyhogy tök mindegy volt), mert vetélés után nagyobb a gyulladás- és fertőzésveszély, így ildomos kerülni az együttléteket még védekezéssel is. Kb. amikorra elmúlik a vérzésed, regenerálódik a tested is, de azért szerintem legalább 1-2 hetet várjatok (vérzéstől függetlenül) az együttlétekkel.

Sajnálom, ami veletek történt. Én két hónapja mentem át ugyanezen. Még nem jött a baba, de nem sietünk, bár nagyon szeretnék ismét terhes lenni. Kitartás!

2013. júl. 22. 21:53
 4/13 anonim ***** válasza:

Én a második terhességemnél vetéltem el a 8. héten, így abortusz lett a vége. Nekem az orvos azt mondta, hogy a műtét után várjunk minimum 3 menzeszt, és utána próbálkozhatunk újra. Megfogadtuk a tanácsot, és a 4. menzeszem már nem jött meg. :)

Én a saját tapasztalatomból kiindulva azt tanácsolom, hogy várjatok 3 hónapot, nem szabad elsietni. Figyeld meg a ciklusodat (mennyire pontos, mennyire vérzel, meddig tart). Egyébként nekem a műtét után megjött rendesen, napra pontosan az első ciklus.

2013. júl. 22. 22:55
 5/13 anonim ***** válasza:
Én ma voltam 2 hetes kontrollon missed ab + műtét után, 8 hetes voltam a műtétkor. Megkérdeztem a teherbe esést, nekem azt mondta a doki, hogy akár már a következő menzesszel teherbe eshetek, de ő a lelki helyrejövés miatt szokott javasolni 2-3 hónap szünetet. Konkrétan rákérdeztem, hogy ha esetleg becsúszna a baba, akkor nagyobb lenne-e a vetélés kockázata, mint egyébként, és határozottan azt mondta, hogy nem, ha terhes leszek, akkor örülünk. (De én is várni akarok, csak azért írtam le, hogy elvileg nem kell várni hónapokat.)
2013. júl. 22. 23:05
 6/13 anonim ***** válasza:
1 vagyok: Nagyon korai vetélésed volt, gazából szerintem meg sem tapadt a baba, így ha 1 hónapot vártok akkor az elég. Akkor nem is késet a mansid max 2-4 napot. Van aki az ilyen korai vetélést észre sem veszi. Amikor én 5 hetesen elvetéltem volt doki aki azt mondta "talán nem is volt ott semmi ne gondoljam vetélésnek" Akkor iszonyat haragudtam rá, de ma már azt mondom igaza volt, persze a 6db tesztem biztosan nem hazudott, de akkor még olyan kis semmike volt az egész, hogy nem is nevezném vetélésnek. Várjatok 1 hónapot, ha kibírjátok akkor 3 at és utána jönni fog az erősen kapaszkodó apróság. 23hkm
2013. júl. 23. 07:21
 7/13 anonim ***** válasza:

Nekem is azt mondta az orvosom, hogy fiatal vagyok, a vetélés nagyon korai volt (8 hetes), valószínűleg mindenféle további komplikáció nélkül le fog zajlani (mondta ezt akkor, amikor más doki már a missed ab-val riogatott). Igaza is lett, elindult a baba és távozott is, ahogy a természet megkívánta. A kontroll vizsgálaton (még aznap) már látta, hogy egy kisebb méhnyálkahártya darabot leszámítva kiürültem. Ekkor mondta, hogy nem indokolt 3 hónapot várni (pedig legelőször ő is ezzel jött), de azért kérte, hogy várjak ki egy ciklust, hogy lássuk, "észhez tért-e" a szervezetem. Gond nélkül zajlott le a ciklusom, következő hónapban már próbálkoztunk.

Azért írtam le ilyen részletességgel, mert valóban, a te terhességed még az enyémnél is fiatalabb volt. Nem hinném, hogy indokolt lenne a várakozás, főleg, ha nagyon szeretnétek. Az én személyes véleményem az, hogy várjatok egy ciklust és utána hajrá! Szorítok! :)

2013. júl. 23. 10:15
 8/13 anonim ***** válasza:
A 4. héten nagyon gyakori a vetélés, sokan észre sem veszik, mert ha késik, nem csinálnak tesztet és nem is tudják, hogy terhesek voltak. Szerintem nyugodtan próbálkozhattok. Ahogy írtam, nekem azt mondta a doki, hogy nem nagyobb az esély az újabb vetélésre egy vetélés utána, mint egyébként. Ráadásul neked nem is piszkálták a méhszájadat. Sok sikert!
2013. júl. 23. 10:58
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat. 25 naposak a ciklusaim,és ha kiszámolom 8 nappal később jött meg. A 33.napon távozott a "baba". Ez van. Nem szomorkodok,mert majd legközelebb sikerülni fog. Pozitívan kell hozzáállni mindenhez. Tudom mit fogok másképp csinálni,ha legközelebb pozitív tesztet csinálok!!! Fizikai munka semmi,és sok pihenés. Sajnos a munkám miatt sokat kell emelgetni,és szerintem ez is hozzájárult ahogy "elment". Munka közben éreztem egy szúrást és utána már egyre sűrűbben szúrt,utána már görcsölt . Meghát a korom is.... 38 évesen nehezebb. Vasárnap este jött meg a vérzés, és ma már csak egy kicsi van. Ez normális? Azt hittem ilyenkor tovább tart mint szokott. Remélem rendesen 25-26 napra jön majd meg legközelebb ,mert akkor tuti próbálkozni fogunk. :)
2013. júl. 23. 20:19
 10/13 anonim ***** válasza:
Hát én nem tudom mi a megoldás. Az első babámmal elvetéltem, pedig semmi dolgom nem volt csak itthon feküdtem és pihentem. Ő lett volna az első babánk nagyon vigyáztam rá meg minden, akkor még szedtem terhes vitamint is tömtem a gyümölcsöket, zöldségeket stb. Aztán még is elvetéltem. A második babával nem is teszteltem csak egy jó 1 hét késés után , féltem úgy is ő is elmegy. Nem vigyáztam, dolgoztam ezerrel vitamint sem szedtem csak a folsavat. Ő még is megmaradt. Én is sokat emelek a munkahelyemen, sőt váltott műszakban dolgoztam. Vigyázz magadra és próbálj minél kevesebbet emelni, pihenj sokat! De a nem mozgás is szerintem ugyan olyan ártalmas mint a megerőltetés. (az én elméletem szerint az első pont azért nem maradt meg, mert azt hitte elég ha csak ilyen kicsit ássa bemagát,úgy sem történik vele baj, a második pedig tudta, hogy ilyen sok mozgás mellett muszáj magát mélyre ásnia)
2013. júl. 24. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!