Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Hogy döntenél a helyemben?

Hogy döntenél a helyemben?

Figyelt kérdés

Ikreket várok. Ma elöntött a vér, bementem a kórházba és az egyik magzatnak nincs szívhangja már (11 hetesek).

a, mindkét babát elvetetnéd.

b, műtéttel a halott magzatot eltávolítani. Ebbe a másik magzat is belehalhat.

c, végighordani a terhességet (vagy kilökődik a halott magzat vagy nem. A másik így is veszélyeztetve van. Hullamérgezést kaphatok én is és az élő magzat is.

Kérlek segítsetek nekem hogy döntsek?

2013. jún. 23. 22:44
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha a B opciónál a másik magzat belehalhat, akkor nyilván az is előfordul, hogy nem hal bele, hanem "csak" sérül.

Meg lehet kövezni, de ha én ikreket várok, az egyik meghal, a másik meg emiatt fogyatékkal születik... hát inkább elvetetném, hogy előröl kezdhessek egy alapból egészséges terhességet. Csúnya dolog igen, mert mi van ha egészséges lenne. De mi van, ha nem??

2013. jún. 23. 23:02
 12/26 Kerria ***** válasza:
100%

Először is konzultálnék a nőgyógyászommal. Ugye ő ismeri az egészet a legjobban. Ha megtörtént, ő javasolta ezeket a dolgokat, akkor is azt gondolom, mérlegelve elmondta melyik lenne számodra a "legkedvezőbb".

Ha én lennék a helyedben, és az orvos elmondta volna az esélyeket, akkor egyértelműen a "B" megoldást javasolnám.

Miért:

- mindkét babát nem szeretném elveszíteni (pláne ha tervezett gyermekekről van szó), így az első lehetőség tárgytalan ha rólam lenne szó. Kivéve talán, ha nem tervezett gyermekvállalásról lenne szó, de ez más kérdés...

- eltávolítani az elhalt babát, persze ez kockázattal is járhat... ezt próbálnám meg, hisz itt még megvan az esélye, hogy lesz egy egészséges gyermekem. Bármi negatív kimenetel esetén dönthetsz a továbbiakról, tény ez még egy műtétet vonna maga után

- Nagyon kevés esélyét látom mind a babára mind rád nézve, hogy ez szerencsésen is alakulhatna. Ha nem lökődik ki, és egyikőtök sem kap hullamérgezést, mivel szennyezi a magzatvizet, ez további komplikációkat is eredményezhetne.

Ezek miatt választanám a "b" lehetőséget! Mindenesetre bárhogy is döntesz, sok erőt és kitartást kívánok Neked!

2013. jún. 23. 23:03
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha az orvos a b verziót javasolta, akkor szerintem hallgass rá, bízz benne. Remélem minden jól alakul majd és a másik baba rendben lesz! Majd írj a fejleményekről!
2013. jún. 23. 23:06
 14/26 A kérdező kommentje:
Nem voltak tervezettek. De most már szeretem őket és akarom őket. Vagyis őt.
2013. jún. 23. 23:07
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Én is a B verziót választanám. Amíg lenne egy kis esély arra, hogy az életképesnek tűnő magzatot mentsem, addig megpróbálnám azt. A végighordást nem javasolnám, mert az duplakockázat: te is és az életképes magzat is belehalhat akár.

Egyébként hasonlóképpen járt a sógornőm is, ő a 7. héten kezdett el vérezni, és rohantak a kórházba... Kiderült, hogy ikrei lettek volna, de az egyik embrió elhalt és távozott. A másikból egy remek kis vasgyúró fiúcska lett, most 4 éves. :)

2013. jún. 23. 23:17
 16/26 A kérdező kommentje:
Utolsó és neki távozott magától a halott magzat? Nekem valószínű nem fog mert ugye 11 hetes volt és elég nagy.
2013. jún. 23. 23:22
 17/26 anonim ***** válasza:

B verziót választanám én is.

A másik babámnak megadnám az esélyt arra,hogy ő megszülessen.

2013. jún. 24. 09:40
 18/26 anonim ***** válasza:

16. vagyok!

Igen, neki spontán távozott az elhalt embrió. Annyit tapasztalt, hogy a hasa menses-szerűen fájni kezdett, és barnás, darabos vérzése lett. Mivel már volt egy pozitív tesztje, így rohantak az orvoshoz, hogy akkor biztos baj van... Akkor derült ki, hogy két embrió tapadt meg, az egyik pedig sajnos, nem életképes, elhalt. Néhány nap múlva visszahívták, és ellenőrizték, az életképtelen embrió rendesen távozott. Utána jó darabig hetente kellett visszajárnia, gyakran ellenőrizték a másik kicsit is, akinek szerencsére kutya baja nem volt.

2013. jún. 24. 23:55
 19/26 anonim ***** válasza:
Igen, bárhogy döntesz, veszélyben a másik. Én a B-t választanám. Itt a legkisebb a veszély a másik babára nézve, ez a legjobb döntés. A másik 2 sokkal rosszabb megoldás. Nagy az esélye, hogy minden rendben lesz, és gyakorlatilag ha meg akarod Őt menteni, nincs más megoldás. Ha mégsem élné túl a kisbaba, viszonylag korai műtét, ezért jó esélyed van a következő egészséges terhességre. Tudom, hogy ez nem vigasztal, de az élet sajnos ilyen...:(
2013. jún. 26. 18:53
 20/26 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnálom,hogy ez történt! Én tuti a B választanám az A nem jönne szóba hisz az a baba még jól van! A C meg szerintem is nagyon nagy kockázat! Sok sikert a másik kicsihez és jó egészséget!
2013. jún. 27. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!