Missed ab után ragaszkodtatok valamilyen kivizsgáláshoz vagy csak hagytátok a dolgokat a maguk útján menni?
Gondolok arra, hogy a következő terhesség vállalása elött hormon vagy genetikai vizsgálatra mentetek-e/kell-e menni? Vagy nem is érdemes?
(első missed ab volt, elötte már volt egy egészséges terhességem)
10-es!
A teljes kivizsgálás alatt mit értesz? Hormonokat?
Ja azt nem írtam, hogy a második terhességnél is elkezdtem vérezni 6 hetesen, kaptam Duphastont, pár nap alatt elmúlt a vérzés, utána ilyen gond nem volt. Szóval nálam is lehetett valami hormonprobléma.
1-es
Kedves 1-es! Uh-vizsgálatot, hormonokat, és vérképet, nagyrutint. Férjednél spermavizsgálatot.
Nálam azért volt elég egy vérvétel a hormonokra (azt hiszem 3x kell egy ciklus alatt rendesen), mert a sárgatest alacsonyabb volt benne, mint indokolt lett volna, ezért a doki rögtön fel is írta az Utrogestan-Duphaston kombit, elég sokat kellett belőle, 3x2, és 3x1.
Köszönöm a válaszokat!
2 hét múlva megyek dokihoz, akkor próbáljak rá hatni, hogy küldjön vérvizsgálatra? Nyugodtabb lennék, még akkor is ha kiderülne nálam is a hormonprobléma, mert tudnám, hogy kezelhető.
Amúgy normális 32-33 napos ciklusaim voltak mindig is, az első terhességem elött is, utána is. Remélem visszaáll rendesen.
Az első terhességem elött, a pozitív tesztes hónapban barátcserjét szedtem, ill. palástfüvet ittam. A tea ivását folytattam az első 2-3 hónapomban. Tehát ott eleve volt egy kis természetes támogatásom. Azért kezdtem el ezeket, mert onnantól, hogy elkezdtünk próbálkozni a teherbeeséssel, elkezdtem mensi elött barnázni. Elötte ilyenem soha nem volt, csak abban a 3 hónapban, amikor próbálkoztunk. (4.-ben sikerültek az ikreim) Velük a 8. héten véreztemnagyon kicsit, akkor kaptam utrogestant is. Lehet csak ezeknek köszönhető, hogy ők megmaradtak?
Az ikrek születése után és azóta sem volt ilyen tünetem, semmi barnázásom nem volt mensi elött. Ettől még gondolom lehet hormonprobléma.
Igen, biztos segített, hogy megmaradjanak a babák.
Velem annyi sok sz..rság történt terhesség alatt, hogy kész csoda, hogy megszületett a babám. Igazi kis bajnok, annyit küzdött szegényke.:)
Köszönöm 10-es!:)
1-es
Nem akarok okoskodni, de a barnázás állítólag sárgatest elégtelenségre utal, szóval ne hagyd annyiban semmiképp. Vannak magánlaborok is, ha nem akarja a doki még.
10-es.
1-es, most terhes vagy?
Most már látom, hogy megszületett, köszi. Gratulálok!:)
Kérdező! Látod, nálam nem volt az elsővel semmi gond, aztán egyszer csak sárgatest elégtelenségem lett, ráadásul tünetmentesen, szép görbével. Változunk.:)
10-es
Ja, sajnos változunk. De nálam biztos volt már régen is ilyen probléma. Azt nemtudom miért volt, hogy csak akkor jött elő, amikor élesben ment a dolog... de akkor már örülök, hogy megmutatta ezt a szervezetm, mert csak ezért kezdtem utána járni és ezért kezdtem el a természetes progeszteron-növelőket. (akkor tudatosan készültünk a babára, mindennek utána néztem, a férjem még e-vitamint is szedett:) Most pedig csak becsúszott a baba, persze nagyon örültünk neki, mert eleve akartunk 3-dikat, de nem most készültünk rá és így nem is figyeltem semmire...
Tuti elmegyek hormonvizsgálatra...magándookim van, de ha ő nem akar, akkor megkeresem a módját.
Érdemes elmenni egy hormonlaborra, hogy megnyugodj.
Egyébként ezen kívül még lehet más indok is, ami ellen nem tudsz mit tenni. PL én szedtem progeszteron pótlót, és mégis sajnos missed ab lett a vége. Nálam szóbajött hogy esetleg vírusfertőzés miatt ment el, de ez sem biztos.. Csak pozitívan, még egyszer nem fordulhat elő!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!