Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Tényleg túlreagáltam, hogy az...

Tényleg túlreagáltam, hogy az orvos mised ab-ot állapított meg ?

Figyelt kérdés

8. héten üres, szabálytalan petezsákot látott. Közölte, hogy mised ab lesz, én meg hirtelen azt sem tudtam hol vagyok, kicsit elsírtam magam.

Az orvos lehet, hogy bátorításnak szánta, de lereagálta azzal, hogy “szedjem össze magam, még fiatal vagyok, próbálkozhatunk újra.”

Én reagáltam túl, hogy ez érzékenyen érintett és inkább megnyugtatást vártam, vagy ő volt túl nyers?

júl. 18. 07:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
41%
#10-es, talán szichológusnak kell lenni az alap tapintatossághoz? Kétlem.
júl. 18. 09:31
 12/21 anonim ***** válasza:
66%
Az a baj, hogy szerintem ez az amit nem tudsz finoman közölni sajnos, az egyik ismerősömnek 12 hetesen mondták, hogy leállt a szívhang, az ő orvosa se tudott nagyon mit mondani, csak hogy sajnos minden nap van ilyen eset. Szerintem bármilyen szakmában ahol emberekkel dolgozunk vannak ilyenek, hogy rossz hírt kell közölni, de hidd el akármennyire tapintatosan próbálod, nem lesz jobb. Most képzeld el a műtőorvosokat, akiknek hetente többször el kell mondani a beteg hozzátartozóinak, hogy esetleg valaki nem élte túl a műtétet
júl. 18. 10:00
 13/21 anonim ***** válasza:
63%
Egyébként fel a fejjel tényleg. Idővel jobb lesz hidd el. Remélem hamar sikerül a baba.
júl. 18. 10:00
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
Értem, futószalagon jönnek a rendelőben az elvetélő kismamák, nem kell mélyen együtt érezni, és a még a biztatás is oké, hogy próbálkozhatnak még, hisz fiatalok. De azért a "szedje össze magát" már nagyon nem okés egy orvostól ebben helyzetben, és igenis elvártható, hogy ne mondjon ilyet egy orvos. A "fel a fejjel" ezerszer jobb szófordulat lenne.
júl. 18. 10:13
 15/21 anonim ***** válasza:
77%
14 ugye az se mindegy milyen hangsúllyal mondja
júl. 18. 10:18
 16/21 anonim ***** válasza:
35%
Túl. Fiatal vagy, előtted az élet. Oka lehetett annak, hogy ez így történt, lehet életképtelen volt. Erre kell gondolni és nem siránkozni kell.
júl. 18. 10:23
 17/21 anonim ***** válasza:
92%

Ő legalább próbálkozott. Ezerszer bunkóbb beszolasokat is olvastam már. Mikor 11.heten jutottam el terhességmegallapitasra és mondtam, hogy covidos voltam, rögtön elkezdett fejeket vágni és azt ecsetelni, hogy már nem igazán vagyok időben, ha meg akarom szakítani a terhességet (???).

Ismerősöm is ment asszem kicsit korán és azt mondta neki az orvos jöjjön vissza 2 hét múlva, majd akkor kiderul megmarad - e.

Az orvos tényeket mondott, lehet, hogy nyersen, de sokan ilyenek. De tényleg fel a fejjel kérdező, kitartást Neked!!

júl. 18. 10:31
 18/21 anonim ***** válasza:
50%
2x vetéltem el. Kórházban is voltam vele és orvosnál is aki közölte a vetélést. Senki nem állt le pátyólgatni. Nekem is ezt mondta az összes, fiatal vagyok még, legalább tudjuk, hogy teherbe tudok esni, próbálkozzunk. Őszintén megmondva nem is vártam, hogy egy számomra vadidegen ahogy én is számára elkezdjen sajnálkozni nekem. Úgy se kezdtem volna el a vállán sírni. Max jobban megsíratott volna. Ha nem tanulják meg az érzelmeiket félretenni, akkor ők is összeroppannának a sok rossztól. Nyílván másképp kezelnek egy 8 hetes elhalást, mint egy félidőset, 30 heteset vagy amikor szülés közben hal el a gyermek. Nekik ez egy nagyon korai állapot. Szerintem nem volt bunkó az orvos.
júl. 18. 12:00
 19/21 anonim ***** válasza:
56%
A szedd össze magad miatt volt bunkó, én utálom az ilyen érzéketlen megnyilvánulásokat. Ez nem empatikus szofordulat egyáltalán, éppen ellenkezőleg, még ha tényleg biztatni, vigasztalni is akart...sok kitartást, erot, egészséget, mihamarabbi babazast kívánok!😊 Én is így reagáltam volna, mint te amúgy.
júl. 18. 12:01
 20/21 anonim ***** válasza:
73%
16# nyilván oka volt....8.hèten főként genetikai ok miatt mennek el azt mondta a doki. De én ezt is úgy utáltam, mikor ezzel vígasztalt valaki, hogy oka volt, beteg lett volna, inkább most....ez mind igaz, de attól még szarul tud esni, hogy miért pont velünk történt ez (ráadásul 9 hónap alatt jött össze) mikor másnak elsőre sikerül egy egészséges baba 🤷‍♀️
júl. 18. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!