Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » 12 Hetes vetélés hogy lehet...

12 Hetes vetélés hogy lehet feldolgozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Május 31. Én volt egy 12 hetes spontán vetélésem otthon. 8+3 nál megállt a szíve . Otthon vetéltem el szabadságon egyedül. Férjem nem tudott akkor haza utazni. Úgy érzem azóta sem tettem túl magam azon amit éreztem, láttam, és hogx akkor egyedül voltam. Egyre többet jut újra eszembe. Egyre mélyebbre kerülök úgy érzem. Hogy lehet ezt feldolgozni?

Van egy gyönyörű 2,5 éves kislanyunk, ő lombik baba. Elotte volt már egy korai vetélésem 2018-ban.ő is spontán fogant . Ettől mégrosszabb

2023. aug. 31. 21:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp kell pszichológus. Plusz talán belépni egy olyan facebook csoportba ahol hasonlóan járt szülők vannak. Részvétem.
2023. aug. 31. 22:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, szörnyű lehetett! Szerintem sehogy. Együtt lehet vele élni, de valahol mélyen megmarad a rossz élmény. Én is spontán vetéltem, de még "csak" a 6.hétben voltam. (Áprilisban.) Nekem voltak jelei, végig éreztem, hogy nem lesz rendben, de nem tudtam rá felkészülni. Alapvetően azt hiszem, hogy túlvagyok rajta, de mindig rájövök, hogy nem. Pl.amikor ilyen kérdést olvasok, mint ez. Ugyanúgy végigfut rajtam az a szörnyű érzés.

Szerintem pszichológus segíthet, nem feldolgozni, inkább csak abban, hogy megtanuld nem hibáztatni se magad, se a férjed, hanem elfogadd, hogy ennek sajnos be kellett következnie valamiért, nem lehetett volna semmit tenni ellene.

2023. aug. 31. 22:18
 3/9 anonim ***** válasza:
82%
Szia, eloszor is sajnalom, nekem ia volt , neki leallt a szive 9hetes korul meretei alapjan, de csak 10-11hetesen kezdtem rosszul erezni magam, a korhazban mondtak, h mar nincs szivhangja :( en is nagyon osszetortem, elso baba lett volna es tudom, h nem erre a valaszra szamitasz majd, en csak azt irom, h akkor mit kellett volna maskepp, m nekunk tobb eves kapcsolatunk ment ra , egyutt eltunk stb. Tudom, h most nem tudod elkepzelni sem, 1honap mulva sem, 3honap mulva sem talan, de en azt mondanam, h amikyen hamar keszen allsz ra probalkozzatok ujra! Mi nem ezt tettuk…en magamba zuhantam, depresszios lettem, csak azt a babat sirattam mindenhol. Az utcan v buszon, ha babat lattam, a tvben ha babas reklam volt, nem erdekelt a parom sem, csak sirtam sokszor es hiaba probalt vigasztalni es o szeretett volna egy kovetkezo babat, en hallani sem akartam rola, mindig az volt a valaszom kiabalva, uvoltve, h en nem kovetkezo babat akarok, hanem ezt a babat!! Szoval nekunk rament a tobb eves kapcsolatunk…talan akkor ujra kellett volna probalkoznunk, amikor mondta…bar akkor sokminden nem ugy lenne, ahogy most…ki tudja…talan az elet v a sors rendezte igy…de azota is sokszor eszembe jut az elso meg nem szuletett babam es most is sirok, ahogy ezt irom, pedig durva, de mar 9eve tortent, csak most dobbentem ra erre en is, ahogy visszagondoltam melyik ev volt az…. :…( kitartast neked
2023. aug. 31. 22:19
 4/9 anonim ***** válasza:
2023. aug. 31. 23:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mondogattam magamban, hogy nem az én hibám, biztos oka volt annak, hogy nem született meg. Szerencsére nekem volt támaszom, bár a férjemmel nem tudtam róla beszélni, ő máshogy gyászolt. A másik szerencse, hogy nem a 12 hetes UH-on tudtam meg váratlanul, hanem előtte mentem be vérzés miatt és már 2 hete éreztem, hogy valami nem oké. Ami még segített, hogy a környezetemben elég sok anyáról tudtam, hogy volt vetélése. Sokuknak több is, így tudtam, hogy benne van a pakliban. De helyre nagyjából csak akkor jöttem, amikor megszületett a fiunk. Jobbulást!
2023. szept. 1. 15:52
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Én nem vagyok depressziós, tovább léptünk de igazán csak akkor lesz minden rendben ha lesz végre gyerekünk. Tudom ez nem vígasztal és nem is verseny, de legalább neked van már egy kislányod. Nekünk azóta nem sikerült újra, tesómèknàl közben jön a második.
2023. szept. 1. 18:17
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ohh #6os nagy oleles, nekem is ugy volt, h mig en a mienket gyaszoltam, hugomeknal szuletett, tudom milyen nagyon nehez ez is ebben :..(
2023. szept. 1. 23:34
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
7# oh köszönöm kedves vagy ☺️ Nagyon imádom az unokahúgom, tesómmal is nagyon jó a kapcsolatunk szerencsére, sokat vagyunk együtt. De azért nehéz. Főleg, hogy éppen mostanâban kellett volna születnie a babànknak mikor kiderült, hogy ott jön a tesó.
2023. szept. 2. 21:54
 9/9 anonim ***** válasza:

#7!#8! Hogy egy kicsit felvidítsalak titeket, én cikibb voltam. Nekem is van egy unokahúgom, akivel imádjuk egymást, de sajnos már csak távolról, nagyon messze laknak. Videón tartjuk a kapcsolatot. Tesóm nem akar már gyereket, de ha mégis lenne(nem valószínű), biztos imádnám őt is, nem vagyok irigy. Na, ezekkel az előzményekkel a vetélésem után pár nappal küldött egy + tesztet. Soha nem örültem még ennyire covidosnak🤣 Egyszerűen megláttam a két csíkot és összeszorult a gyomrom. Hihetetlen megkönnyebbülés volt, amikor jobban megnéztem.

Borzasztó rossz érzés lehet ott, akkor, de később minden a helyére kerül. Ne érezzétek rosszul magatokat attól, hogy még nem tudtok őszintén örülni. Biztos nagyon fogjátok szeretni őt is és lesz majd nektek is. Akkor meg tök jó, hogy van unokatesó. (Nekem például nem volt és mindig irigykedtem azokra, akiknek van.)

2023. szept. 2. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!