Hogyan lehet ezt feldolgozni?
Egy hete szakadt meg az első terhességem, 7. hétben voltam. Nagyon vártuk a picit, már meg volt beszélve a kiválasztott orvossal a nap, amikor megyünk vizsgálatra, azt mondta akkor már fogjuk hallani a szívhangot is, szóval nagyon izgatott voltam/tunk a párommal.
Aztán múlt hét szombaton erős hasi görccsel és vérzéssel kerültem kórházba, ahol azt mondták két bent töltött éjszaka után, hogy nincs mit tenni, ez van..
Én meg nagyon meg voltam ijedve, azt se tudtam mi történik, hiába kérdeztem az orvosokat a baba miatt, senki nem mondott nekem semmit, csak három nap után, amikor elkezdett kiürülni a hcg a véremből..
Az a helyzet, hogy én azóta minden este sírok a baba után, ha babás reklám van a tv-ben, akárhol gyereket látok, vagy drogériában egy cumit pl. elkap a sírhatnék, azóta a páromat sem kívánom, és szegény hiába vigasztal, egyszerűen nem tudok ezen túl lendülni,
nagyon szeretnénk már babát, de félek, hogyha megint terhes leszek pár hét után elvetélek, és a legszörnyűbb érzés a világon amikor az összes terhes tüntetem hirtelen múlik el, annyira hiányzik az egész, és úgy féltettem a babát, hogy mi lesz vele, teljesen össze vagyok zavarodva és nem tudom ez mennyire normális, meddig tart az ilyen sírós korszak, vagy mit tehetnék azért, hogy ez jobb legyen...
Szegénykém, átérzem, tavaly ősszel átéltem! Szintén 7. hétben. Ez ilyen, gyászold meg és sírd ki magad! Én addig szomorú voltam, ameddig ismét pozitív tesztem nem lett, csak épp hétről hétre enyhült. Szenteste is gondoltam rá, de tudtam, hogy az a kis lélek visszatér majd egy másik magzat testében hozzám. Karácsony 2. napján pozitívat teszteltem. Hidd el, jönni fog újra! De azt tanácsolom, beszélj az orvosoddal, nekem progeszteronpótló gyógyszert írt fel és pozi teszt napjától napi 3-at szednem kellett. Nem biztos hogy az okozta (volt már egy kisfiam aki már 7 éves), de ártani nem árthat viszont magzatmegtartó hatása van ha ez a gond (nagyon gyakori!!).
Sok erőt és add át a lelked a közelgő ünnepnek és higgy abban hogy visszatér mielőbb! Én lefoglaltam magam hogy csak vidám dolgokra koncentráljak.
2016.márciusban veszítettük el a második babánkat 12.hétben...
2017.februárban gondoltam először új terhességre, addig sokat szenvedtem.
Májusban 5.hét elején spontán vesztettem el a következő babát.
Mindegyik fájt, de egyik sem volt tervezett, így könnyebb volt elengedni őket.
Most pedig 21.hétben vagyok az ikreimmel és minden oké.
Kitartást kívánok, engedd, hogy fájjon, ezt meg kell élni...sajnos csak az idő segít valamit.
Sajnalom :( Sokszor nem derul ki a veteles oka, de amit lehet, kikuszobolnek:
- hormonokat nezetnek, elsosorban progeszteront es pajzsmirigyet
- megnezetnem, hogy nibcs-e tul sok folsav, szinten verkepbol, es egyebkent is el kezdenem szedni a biologiailag aktiv formajat (metilfolat), ami tutira fel tud szivodmi
- a lelki reszevel elmennek egy csaladallitasra, segiti a gyasz folyamatat
Nagyon sajnálom. Aterzem. 4elvesztett baban vagyok tul.(1 mehenkivuli, egy 8hetes veteles, egy 5hetes, az utolso megmaradt, azt hittem végre minden happy,majd a 12hetes uhn kozoltek annyira beteg, hogy minnel elobb vetessem el... ennek 2hete.) Szoval tudom mit erzel. En 4 vegig zokogott nap utan azt mondtam ossze kell szednem magam. Nekem pl. jot tett, hogy gyorsan visszamentem dolgozni,ott lefoglalnak... Elkezdtem tudatosan keszulni a következő terhessegre, mehpempot eszunk, vitamint szedem, innofolicot, baratcserjet is szedek, setalok naponta egy fel - egy orat... vettem egy csomo csinos ruhát, szépítkezek. De kinek mi hasznal...az elozoeknel pl eltemettuk a teszteket, csinaltam nekik kiskoszorut halottak napjara is:)Gyujthatsz gyertyat otthon is. Beszélgettem veluk magamban,hogy sajnalom, hogy nem birtam kihordani oket, de jojjon vissza, ha lehet hinni abban, hogy a születendő lelek választja ki az anyukat:) Olvasgattam ilyen témában is. De kinek mi segit! A felelmed sajnos megfog maradni, a 12.hetig tuti.. minden bugyi lehuzasnal rettegtem, hogy verzek?, a gorcsoknel is,hogy uhh most jon meg...
jo volt, hogy dolgoztam es kevesebb idom volt aggodni.
De probalj bizni benne, hogy sikerül! Mert a következo egészséges lesz! Szurkolok Neked! Mielobbi problémamentes terhesseget es egeszseges kisbabát kivanok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!