Mennyi idő után estetek újra teherbe vetélés után?
Nekem sajnos még nem sikerült. Én is 40+ vagyok. Nálam nem volt műtét, azt mondta az első rendes menstruációt kell megvárni (a vetélésnél még nem rendes.) A következőnél lekéstük az ovut, utána meg volt 2 sikertelen. Abban bíztam, hogy ilyenkor könnyebb teherbe esni. Hát, nálam nem jott be☹️
Műtét után 3 hónapot szoktak mondani, de van, akik szerint nem kell várni. Orvosfüggő is.
Volt pár misedem, 14 hetes is de 1 vérzést mondott, elavult a 3 hónap
A fiammal vetélés után a 2.hóba már terhes voltam, minden rendbe volt
Nekem egy év után sikerült újra teherbe esni (bár 31 voltam akkor). Cserébe a tesója intenzív szoptatás mellett a 4.ciklusban megfogant.
Nekünk is 3 hónap várakozás javasolt az orvos, de sok helyen olvastam, hogy ezt inkább berogzott szokásbol javasolják, de amúgy nincs tudományos alapja. Sőt, egyes források azt mondják, kuret után nagyobb az esély a teherbeesesre.
Én mondjuk megvártam, míg rendesen megjon a menzim. Mert pl kuret után az első menzim 2 napig tartott, gyengébb volt, máskor 7 napos.... Szóval ebből gondoltam, hogy a nyalkahartya alacsony volt, kevésnek kellett távozni, ha teherbe is estem volna, akkor sem tudott volna jól beagyazodni (amúgy emiatt javasolta a doki is hogy várjunk, emiatt mondják, hogy nagyobb az esély az újabb vetélésre).
De az orvosi ajánlasok eléggé ellentmondóak...
En is amondó vagyok, hogy 40 felett minden hónap számít, nem várnék 3 hónapot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!