Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » 5+4 hetesen piros verezgetes?...

5+4 hetesen piros verezgetes? Ez a vetélés jele, ugye ?

Figyelt kérdés

Sziasztok ! Tegnap kezdtem el pecsetelni, nem sok és görcs sincsen, de pirosas és ilyen vizes állagú (nem darabos) csak pisiles után a WC papíron látom !

Voltam ügyeleten ahol elhajtottak és hogy emeljem a magnézium adagot 3x2 re, és pihenjek,”nagyon kicsi meg a terhesseg bármi lehet “ szöveggel ! van egy két evesem itthon úgyhogy nem magyon tudok pihenni , ergo a jóistenre vagyunk bízva 😥😥😥

Holnap délutánra van idopontom a dokimhoz!

Gondolom nem sok esélyem van arra hogy megmarad a baba és épp vételek/ vagy az előtt vagyok , ugye ?

Nem is tudom mit akarok kérdezni hiszen sejtem mi zajlik odabent … egyszerűen csak ki vagyok készülve 😥😭😭😭

Megőrulok holnapig !

2022. márc. 27. 17:37
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
47%
10. Tehát a külföldi orvosok nem tanultak? Vagy miért csak Magyarországon írják fel azonnal?
2022. márc. 28. 07:44
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
A progit nálunk úgy használják, mint valami mentőövet. Lehet abszolút nem ez a gond, de azért próbáljuk meg, hátha alapon... mi rossz történhet. Én nem placebonak nevezném, inkább csak önámításnak sok esetben sajnos. Az orvostudomány tehetetlen, ha az a kis lélek el akar menni, akkor el fog. Nagyon kicsi az esélye, hogy némi progival ezt meg lehet akadályozni.
2022. márc. 28. 08:13
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ártani nem árt a túlzott progeszterint, így maximum csak jótékony hatása lehet
2022. márc. 28. 09:16
 14/30 anonim ***** válasza:
37%
Pontosan. Van, akinek nem placebo, akinek meg nem a progeszteron hiány a baj, annál sem okoz semmi negatívat. Akkor ugyan miért ne írhatnák fel? Miért ne próbálhatnák meg? Elhiszem, hogy az internetem kiművelt nők nagyon okosak és azt hiszik, hogy megenhedhetik maguknak, hogy felülbírálják az orvost, de más meg hadd örüljön már, ha azt érzi, hogy minden lehetőséget megragadnak arra, hogy megmaradjon a babája. Azért ez nem a szülészeti erőszak volumen, meg nem is az, amiben van döntési joga azon túl, hogy alkalmazza-e a felírt hormont.
2022. márc. 28. 09:32
 15/30 anonim ***** válasza:
62%
Persze örüljön, csak kár ebbe kapaszkodni. Nem én mondom, az interneten tanult nő, hanem az orvosok. Tudod, vannak tanulmányok, amiket orvosok készítenek. Tőlem bárki beveheti, ártani nem fog, csak ezzel tömni a nők fejét, hogy ez majd megállítja a vetélést káros. Ha valóban hasznos lenne, más, sokkal fejlettebb országban is azonnal felírnák. Sajnos, nincs olyan gyógyszer ami megtudja állítani a vetélést.
2022. márc. 28. 10:02
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

12-es voltam. Én sem azért nevezem önámításnak, mert én nem venném be hasonló helyzetben. Csak sajnos tisztában kell lenni azzal, hogy egy vérvétel nélkül felírt hormonkészítmény az esetek pici százalékában oldja meg a problémát. Ha az orvos ezt megfelelően kommunikálja, semmi gond vele, de a szívem szakad meg, amikor pl. a barátnőm meséli el, hogy "a doki szerint nincsen semmi baj, kaptam progeszteront, úgyhogy meg fog szűnni a pecsételés". Nem tartom fair kommunikációnak, ha az orvos nem világosítja fel a páciensét, hogy ez gyakorlatilag csak egy próbálkozás, hátha... alapon és igenis fel kell készülni a legrosszabbra, mert sajnos a várandósság ennyire korai szakaszában ez normális.

Nők egymás között sem beszélgetnek vetélésről. Amikor beleesik valaki, akkor tudatosul benne, hogy a környezetében hány nővel megtörtént ugyanez. Ha egy orvos sem kezeli, kommunikálja reálisan (de azért bízva a pozitív végkimenetelben) a dolgokat, akkor mit várunk társadalmi szinten?

2022. márc. 28. 10:17
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nekem is így indult, 4 nap leforgása alatt elvetéltem. :(
2022. márc. 28. 10:46
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a 16-os irja, hany olyat hallottam en is ( ez a szakmam, azert , nem a jatszoteren), verzek, rohanj az orvoshoz, hogy irjon progeszteront, hogy megmaradjon a baba... Beleelik magukat, kozben meg 0,x % esely van ra, hogy a progeszteron hiany miatt verzik. Kulonben fejlett orszagokban is felirnak, de nem, nem irjak , hacsak vervetellel nem igazolt progeszteron hianya van.
2022. márc. 28. 10:51
 19/30 anonim ***** válasza:
47%
Az orvos el is mondja, hogy ha a baba el akar menni, akkor el fog, progeszterin ide,progeszterin oda. Viszont a hiánya okozhatja ezeket a tüneteket és azt is okozhatja, hogy elmegy a baba akkor is, ha nem akar. Hormonkészítmények között is can különbség, nem egykaptafa az összes, ezzel nem okoz kárt, ha szedi valaki,csak haszna lesz belőle
2022. márc. 28. 11:15
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
19# Írtam is, hogyha megfelelően kommunikálja az orvos a helyzetet, akkor nincs ezzel gond. Csakhogy nem ezt látom általánosságban sajnos. Meg kell próbálni minden fűszálba kapaszkodni, én is így tennék. Csak nem szabad irrealitásokba bocsátkozni.
2022. márc. 28. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!