Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Hogy lehet ezt èpp èsszel...

Hogy lehet ezt èpp èsszel elfogadni, túlèlni?

Figyelt kérdés
Van 2 közeli ismerős házaspár...Sajnos mind 2 pár elveszìtette születendő gyermekeiket. Az egyik nő a 34.hèten, majd a 2. terhessègnèl a kiderülèse után nem sokkal. A másik párnál az egyik baba 6 hònaposan, a másik a napokban, 35 hetesen halt meg. Lombikosok is azt hiszem. Teljesen le vagyok sújtva, annyira rendesek, mièrt, mièrt törtènik ez? Az egyik párnak a doki azt mondta genetikai vizsgálatok fognak kelleni, valami baj lehet. Ez mit jelent pontosan? Annyi rossz hìr van mostanság, de ez anyakènt teljesen lesokkolt. Nekem a kitolásnál adòdtak komplikáciòk, a fiam nem tudott csak vákummal megszületni, beszorult, rèszlegesen oxigènhiányos is lett, de az orvosoknak hála megúsztuk. Nekem már ez is traumát okozott, sokáig depresszìv voltam, magamat okolva, mèg nem tudom kèpes lennèk e újra szülni, pedig akartunk testvèrt, de most inkább a NEM-re hajlunk (nem csak emiatt). Hogy lehet ezt feldolgozni egyáltalán? Sajnos egyre több ilyen az eset a családban/ismerősi körben. Szerintetek ennek mi lehet az oka?
2022. márc. 4. 21:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
97%

Nemsokára lesz 20 éve, hogy az ikerfiaim , és az édesapjuk autóbalesetben meghaltak. Hogy lehet épp ésszel elfogadni? Én évekig élőhalott voltam. 2 öngyilkossági kísérlet után a családom, barátok minden percben velem voltak. Évekig azt se tudom, hogy éltem. Ettem, mert elém tették az ételt , ittam , mert adtak vizet. Zuhanyoztam, mert mondták, menjek.Mentem orvoshoz, mert elvittek. Sokszor kerültem kórházba mert azt hittem megőrűlök. Gyógyszerek, család, barátok, kedves orvosok nagyon lassan, de segítettek. Túl lehet élni, de felejteni sosem lehet. Igaz , nem is akarom őket elfelejteni. Ma már eljutottam odáig, hogy tudok beszélni róla, tudok mesélni a fiaimról, életem első szerelméről. Ma már mosolygok ha a lányomra nézek. Ma már tudom , hogy a férjem szeret. Még ma is járok a doktornőhöz, aki az elejétől kezdve velem volt. Nem is olyan régen mondta: Gyógyulás útjára léptem.

Mindent túl lehet élni, a legnagyobb tragédiákat is, csak meg kell tanulni együtt élni a tragédiákkal.

2022. márc. 5. 00:44
 12/19 anonim ***** válasza:
75%

10es, nem kell mindent az oltásra fogni. Nővérem a covid fertőzés miatt vesztette el a babáját 35. héten. Addig problémamentes terhessége volt.

Most akkor kérdezzem én is hogy voltak-e covidosak?

2022. márc. 5. 08:02
 13/19 anonim ***** válasza:
32%

Jajj #10-es. Én oltás után estem teherbe, 3 kolléganőmnel együtt zsinorba kovid oltás utás. (tetejébe mi azért kaptuk a legjobbnak mondott vakcinát a vállalattól soron kívűl, mert sokan nemet mondtak rá, mert terjedt a hír, hogy meddőséget okoz)

Na akkor ez alapján meg mondhatjuk, hogy termékenységet fokozó hatása van. :D

Ne kenjünk mindent a vakcinára már unalmas meg ciki is. Higyj inkább Isteben!

2022. márc. 5. 08:56
 14/19 A kérdező kommentje:
11-es: minden tiszteletem a tièd, csodálatra mèltò erőd van, talán az ember nem is hiszi, hogy kèpes lehet kibìrni ilyesfajta csapásokat. Nyilván mègis igaz, hogy a legnagyobb tragèdiák is túlèlhetőek, csak időközben az ember megjárja a pokol minden bugyrát, talán már sosem lesz a règi...A törtèneted egyben szìvszaggatò ès remènykeltő. Kìvánok neked sìrig tartò boldogságot ès lelkednek gyògyulást, nagyon büszkèk lehetnek rád! 💙
2022. márc. 5. 10:40
 15/19 anonim ***** válasza:
34%

"Ne kenjünk mindent a vakcinára már unalmas meg ciki is. Higyj inkább Isteben!"

Istent még senki nem bizonyította, a vakcina mellékhatásait viszont igen. Covid is okozhat vetélést, na de a covidot nem feltétlenül kapod el, de az hogy félévente oltatod magad erősen rontja az esélyeidet hogy egészséges gyermeket a világra tudsz hozni.

2022. márc. 5. 13:02
 16/19 anonim ***** válasza:
78%
Több babánkat is elvesztettük. A 25. Hétig maradt a hasamban. Ő a kórházban meghalt sajnos. Nem mondom, hogy könnyű volt ezt túlélni, de sikerült és jelenleg nagyon várjuk a kicsinket egy nagy kivizsgálás után.
2022. márc. 5. 13:50
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Hála istennek nem éltem az ilyet. De szívem megszakad ha ilyenről hallok,még ha nem is ismerem az illetőt.

Nem tudom h lehet túlélni egy ilyen tragédiát. De sok erőt és kitartást kívánok mindenkinek akinek at kellett élnie 😢😔

2022. márc. 5. 13:55
 18/19 A kérdező kommentje:
Utolsò, teljesen ìgy vagyok ezzel èn is....Minden babára vágyò párnak adja meg a sors hamar, amiről álmodnak!
2022. márc. 5. 16:39
 19/19 anonim ***** válasza:
47%
Túl lehet élni. Nehezen, de igen.
2022. márc. 6. 14:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!