Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Hogy legyek a felesègem...

Hogy legyek a felesègem mellet? mit tegyek?Mit mondhatnèk neki?

Figyelt kérdés
Tegnap felesègemnek vetèlèse volt.10 hetes magzat. Tegnap műtöttèk, ma megyek èrte.testileg "jól" van de lelkileg romokban. Èn mèg úgy ahogy. Idei èvben màr nem dolgozok. De mit kellene tennem?adnàtok tanàcsot?
2021. dec. 8. 06:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hallgasd meg! Lehet hogy sokszor el fogja mondani ugyanazt, legyél türelmes. Ha olyan típus, oleld meg sokszor, mond el neki sokszor hogy bármi lesz te itt leszel mellette, és boldoggá fogod tenni, és együtt minden akadályt lekuzdotok.

Beszélj te is az erzeseidrol! Lehet azt fogja hinni, téged nem is viselt meg, de mondd el, hogy neked erősnek kell lenni, mert így tudjátok egymást a felszínen tartani!

Nem tudom, hogy mások tudtak-e a terhessegrol, de ha igen, esetleg lehetsz helyette a "képviselő" ha ő nem szeretne erről beszélni a családtagokkal.

2021. dec. 8. 07:07
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm. a tanàcsot. Megfogadom.... :(
2021. dec. 8. 08:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az első hozzászóló nagyon szép tanácsokat adott.

Én egyszer átéltem, nagyon vártuk azt a babát, igaz, hogy Ő már testvérek mellé érkezett volna, de talán éppen azért volt olyan nehéz, mert már nem csak a saját fájdalmammal kellett megküzdenem, hanem a nagyobb gyerekeimet is segítenem kellett. És nagyon nagy segítség volt a férjem, mert mellettünk volt. Egyetlen dolgot kértem Tőle, hogy próbálja egy kicsit leküzdeni a zárkózottságát, mert jól esne, ha tudnánk beszélgetni a traumánkról. Próbálkozott, beszélgettünk, a gyerekekkel is beszélgettünk az érzéseikről, ez segített feldolgozni. Szval akkor tudsz segíteni a feleségednek, ha olyan módon teszed ezt, ahogy neki jó. Sokan esnek abba a hibába, hogy azt gondolják, jobb nem rákérdezni, nem beszélgetni, pedig lehet, hogy a másik pont arra vágyik, hogy érezze, nincs egyedül a fajdalmával.

Kérdezd meg nyugodtan a feleséged, hogy mire van szüksége, ha beszélgetésre, készen állsz, mert neked is nehéz, ha csendre vágyik, mellé ülsz és átöleled.

Kitartást!

2021. dec. 8. 09:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
nekem az segitett, amikor barmikor ki tudtam sirni magam neki, nem kellenek szavak, inkabb csak hogy oda tudtam bujni hozza, atolelt, megsimizett, letorolte a konnyem. Legy megerto, ha frsuztralt, ideges, szomoru, kotekedo, stb. egyszoval ha maskepp viselkedik, mert ez egy hatalmas trauma egy nonek. Nalam fokozatosan lett jobb, de igazan csak akkor tudtam elengedni, mikor meg kellett volna szuletnie. Legrosszabb hogy most jon a karacsony...sajnálom :(
2021. dec. 8. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!