Mit lehet csinálni egy olyan kisbabával, aki ordít mindenhol, kivéve az anyjánál? Mit mondhatnék?
Figyelt kérdés
A húgomról van szó. Eléggé ki van bukva, 23 éves, és három gyerekes anyuka... Az ikrei 2 és fél évesek, nagyon rosszak. De nem is velük van a fő gond, hanem a lányával, aki most szeptemberben lesz egy éves, de a mai napig nem bírja letenni (még a gyerek apjához sem), mert a kislány azonnal ordít. Nem sír, ordít. Vörös fejjel, taknya nyála egybe és vergődik összevissza. Ijesztő külső szemmel, nagyon. A tesóm ki van borulva, hogy ő úgy tervezte, hogy szeptembertől folytatja az egyetemet, de jelenleg még a wc-re sem bír kimenni a gyerek nélkül, nemhogy órákra járni, tanulni. Plusz a kislány többször ébred még éjjel, hajnal 5-6-nál tovább nem alszik. Mellé a tesóm teljesen önbizalom-hiányos, folyton azzal jön, hogy bezzeg én milyen jól megvagyok, boldog vagyok és tegnap még azt is mondta, hogy én legalább nem szúrtam el az életemet gyerekekkel. Meg hogy mindig irigykedve nézi az Instagramon, Facebookon, hogy éppen hol vagyok, mit csinálok, mi van velem és már rosszul érzi magát, mert ő ezt nem így képzelte, tervezte. Én erre meg nem nagyon tudok mit mondani neki, mert már a baba 3-4 hónapos kora óta azt ismételgeti neki mindenki, hogy "idővel jobb lesz", "majd hidd el, könnyebb lesz" és mondja, hogy egyre rosszabb.2018. aug. 20. 16:41
1/20 anonim válasza:
Szerintem nem ártana erröl beszélni a gyerekorvossal, mert ez könnyen lehet valami probléma tünete is.
2/20 A kérdező kommentje:
Már voltak emiatt orvosnál, semmit nem találtak. Azt mondja mindenki, hogy ragaszkodó, nagyon anyás, "matrica gyerek".
2018. aug. 20. 16:57
3/20 anonim válasza:
Gyerekpszichologust is felkeresnek, meg egy felnottet is anyukanak.
4/20 anonim válasza:
Úgy tűnik, neki a babakori matricázás egybeér a szeparációs szorongással.
Nyűg lehet a húgodnak hallani, de tényleg csak az idő segít
5/20 anonim válasza:
Kitartás hugodnak, ez az időszak most nagyon nehéz, de ahogy minden ez is véget ér egyszer. Pár év múlva hiányozni fog neki ha most nem is úgy tűnik. Pihenjen amikor csak tud és élvezze ki a pillanatokat mert az idő nagyon gyorsan szalad.
6/20 A kérdező kommentje:
Nem mondhatom neki, hogy élvezzen bármit is, mikor én a helyében már régen világgá mentem volna, gyerekek nélkül... Meg hogy élvezze a napjait, mikor ki sem tud lépni cirkusz, ordítás nélkül a kapun, külföldön 3 éve nem voltak, egy perce sincs magára. Mert ha a kisebb nagynehezen elalszik, akkor tuti, hogy a fiúk kezdenek sírni, cirkuszolni, rosszalkodni.
2018. aug. 20. 17:47
7/20 anonim válasza:
Gondolom, hogy ez az ő döntése volt, a legtöbb nő 23 évesen nem háromgyerekes anya, hanem valóban az instagramon lóg, utazgat és tanul, mint ahogyan te is írtad. Ha ő ezt szerette volna, akkor talán nem kellene nyafognia sem.
8/20 A kérdező kommentje:
Nem nyafogás, szerintem is baromi nehéz neki. Mégis kinek mondja el az ember a bajait, gondjait, ha nem a családjának, testvérének?
2018. aug. 20. 18:04
9/20 A kérdező kommentje:
Ráadásul ő sem tudta, hogy ez lesz. Mondta is, hogyha tudja, hogy a kicsi ilyen lesz, nem vállalta volna be, mert úgy érzi, hogy az őrület határán áll.
2018. aug. 20. 18:05
10/20 anonim válasza:
Persze, mondja el a gondjait, te meg hallgasd meg, csak azt nem értem, hogy min csodálkozik, persze, hogy három kisbabával nem fog tudni szelfiket gyártani valamelyik menő nyaralohelyen, mondjuk ezért sem szültem 20 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!