Ha nem beszélünk, játszuk eleget rgy kisbabával, abból később milyen problémák adóthatnak?
Nem fog vele játszani akkor sem, ha nagyobb lesz. Már most nyűg neki a baba, ezerszer inkább nyűg lesz neki, amikor mászik és felfedezi a világot.
Ha nem beszél sokat a babával, annak szerintem a szókincse fogja kárát látni. Vagy mondjuk később kezd el beszélni.
A játék szerintem a fantáziával van összefüggésben: akivel keveset játszanak, annak szegényesebb lesz a fantáziája. Arról nem is beszélve, hogy sokkal kevésbé fog kötődni az anyjához. Nem tudom, mennyire van el magában, ill. ha sír, odamegy-e hozzá az anyja. Az általad leírtak alapján nem hinném. És ez pl. az ősbizalom kialakulása (vagy ki nem alakulása) szempontjából lényeges.
Ha neked hosszú távon van időd napi két órát játszani vele, akkor tulajdonképpen pótolod, amit az anyja adhatna neki. Biztos lehetsz benne, hogy hozzád is nagyon fog kötődni. Lehet, hogy jobban, mint az anyjához.
Egy idő után a baba ösztönösen meg fogja érezni, hogy az anyjának nyűg, míg neked öröm.
Nagy szamár az anyja: azt kéne kiélveznie, hogy van egy ilyen csodás kis babája! Nagyon hamar el fog múlni ez az idő!
Én a helyedben inkább minél többet próbálnék a kisbabával lenni, hogy pótolhassam, amitől az anyja megfosztja.
Mellesleg: nincs apukája a babának? Ő mit gondol erről? Ő mennyit foglalkozik a babával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!