Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabával mennyire nehéz...

Kisbabával mennyire nehéz megszokni az önálló életet?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok és terhes.

Megtartjuk a babát, de anyukám szeretné, hogy legalább az első félévben hazaköltözzünk. Mert hogy még sosem laktam egyedül (augsztusban költöztem be a lakásomba) és hogy egy kisbabával amúgy is nehezebb az élet, rengeteget kell majd segítenie és és egyszerűbb úgy, hogyha "helyben vagyunk". Igen, eddig tényleg elég önállótlan voltam, de már mióta elköltöztem, rengeteget fejlődtem és úgy érzem, hogy csak rosszabb lenne, ha hazaköltöznénk.

Mert rendben, hogy nagy a házunk, nem lennénk egymás szájában, de akkor is... Ha ott vagyok, anya még mindig gyerekként kezel, egy kávét nem csinálhatok meg magamnak. És félek, hogy a babával is ez lenne, hogy mindent ő csinál majd azzal a címszóval, hogy én csak pihenjek.

2017. okt. 9. 09:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem jó ötlet a hazaköltözés. Legalább próbáljatok meg egyedül, nyilván -remélem- az apuka is veletek lesz.

Valóban félő, hogy ha anyuddal lesztek, minden úgy lesz, ahogyan ő szeretne.

Ha anya leszel, fel kell nőnöd, ez anyukádnak is be kell látnia.

2017. okt. 9. 09:54
 2/16 A kérdező kommentje:

Persze, együtt élünk a barátommal, meg az első 1 hónapban, mikor hazajövünk a kórházból, itt lesz velünk végig ő is.

Nagyon szeretem anyukámat, meg jó a kapcsolatunk, de azért nem akarom, hogy ő nevelje fel a gyerekünket.

2017. okt. 9. 09:57
 3/16 anonim ***** válasza:
98%

Semmi esetre se költözz(etek) vissza, mert abbólcsak baj lesz.

Egyrészt ott te "gyerek" vagy és újra az is leszel, másrészt anyád mindent megmond majd, és neked úgy kell csinálni, vagy veszekedés lesz és teljesen fölösleges dolog.

Egy kisbabát ellátni minden szülö képes egyedül is, ha akarja, és egy nagyszülö/anyós csak ront a helyzeten.

2017. okt. 9. 10:02
 4/16 anonim ***** válasza:
94%

Én inkább magamhoz hívnám az anyukám. Otthon te is magabiztosabb lehetsz, a saját dolgaid között nem tudná azt éreztetni, hogy te vagy a vendég.

Jó az ha segít, nekem is jól jött. De akkor inkább ő menjen hozzátok. ÉS NEM OTT ALVÁSSAL!

Nekem rengeteget segített az első két hétben az, hogy jött anyu, hozott főtt kaját vagy főzött addig amíg én szoptattam. Sokkal hamarabb kaptam erőre így, mert nem kellett szanaszét szakadnom a lakás körüli munkák miatt. A párom reggelente rakott be mosást és teregetett ki amíg még otthon volt.

Aztán az első két hét után már magam csináltam mindent. De az a két hét NEKEM kellett, nagyon is.

Amúgy amíg nem tudsz elszakadni anyukádtól (vagy ő tőled) addig ti a babával sem tudtok rendszert kialakítani. Én azt javaslom, hogy inkább ugorj mély vízbe és hagyd hogy picit "szenvedjetek", mert akkor jobban látod, hogy mivel tudod könnyebbé tenni a babával és lakással kapcsolatos dolgokat. Én is egy ilyen nyomás hatására jöttem rá, hogy kell beosztanom az időt, hogy mindenre jusson kellő figyelem. Pl főzés, takarítás, bevásárlás.

Pár hónap és mindent 100%-on tudtam teljesíteni.

Én az önállóságra szavazok, hogy 3-an családként éljetek és anyuka látogasson úgy, hogy előre megbeszélitek mikor jöjjön. Ne hívatlanul jöjjön. Nekem pl a hívatlan vendégek miatt nem volt párszor tejem... Mert görcsöltem agyban a vendégek miatt és hiába ültünk ketten a szobában csendben a fiammal, nem termelődött a tej az idegeskedésem miatt. Nem tudott szopizni.

2017. okt. 9. 10:16
 5/16 anonim válasza:
100%
Sok olyan tényezőtől, illetve információtól is függ a válasz amit mi nem tudunk. Fontos, hogy önállóan képesek vagytok e eltartani magatokat, vagy a szülőknek kell e két háztartást fenntartani. Alapesetben semmiképpen sem költöznék haza, mert otthon mindig te is gyerek leszel. Viszont az elején tényleg szükséges lehet egy tapasztalt segítség is, mégha az Apuka is otthon lesz. Ezt én úgy oldottam meg, hogy Anyukám jött hozzánk egy hétre, így a baba is a saját környezetében volt. Nyugodtan egymásra hangolódhattunk a babával, és közben Anyukám vezette a háztartást, de ő is boldog volt, hogy az unokája közelében lehetett, de csak akkor adott tanácsot, ha kérdeztem.
2017. okt. 9. 10:24
 6/16 A kérdező kommentje:

Hát amúgy is lesz segítségem, mert a takarítást elintézi a bejárónő, anyukám pedig nem igazán szokott főzni, szóval szerintem azt is megoldjuk máshogy.

Nálunk is simán elkezd anya pakolni, meg legutóbb elkezdett ágyneműt cserélni, mert tudja, hogy azt utálom csinálni. Vagy elkezdett mosogatni, mert zavarta a két tányér, meg az evőeszközöt a pulton.

Támogatnak anyagilag mindkettőnket a szüleink, mert ugye én nem dolgozom, a barátom is csak 1 éve. De az anyagiak nem jelentenek problémát szerencsére. Anya is csak azért mondja, hogy költözzünk oda, hogy a baba körül lehessen 0-24.

De a válaszaitok megerősítettek abban, hogy jobb úgy, ha csak látogatóba jön és nem költözködik senki, még csak pár hétre sem.

2017. okt. 9. 10:56
 7/16 anonim ***** válasza:
50%
Elnézést az indiszkrét kérdésért, de azt nem utálod, hogy Anyukád húzza le azt az ágyneműt, amiben szexeltek? Összeizzadjátok és a többi. Fúj, a gondolattól is kiráz a hideg, hogy Anyukám húzza át, pedig elég nagy naplopó vagyok.
2017. okt. 9. 11:37
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem pozitívumként gondoltam, hogy ezt megtette...
2017. okt. 9. 11:48
 9/16 anonim ***** válasza:
75%
Hát engem az elején csak mindenki zavart. Szépen kialakult volna a napirendünk, de itt volt az anyósom (anyukám sajnos már meghalt), hogy ő segít, hát borzasztó volt még hozzá is alkalmazkodni. Mindenbe beleszólt, semmit nem úgy akart mint mi, egy csomó plusz munkát okozott, meg felborította a baba napirendjét, hogy ő most ringatni akarja (mikor épp szépen aludt) meg ilyesmi. Nem lehetett addig aludni, amíg a baba hagyta, mert hogy előtte gyorsan végezzem el a házimunkát, plusz nagyon fájt még a gátsebem, szívesen ettem volna az ágyban, de minden étkezésből családi programot csinált, még utána ott kellett ülni beszélgetni...
2017. okt. 9. 11:57
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz hazaköltözni, illetve, ha nem akarod, hogy anyukád 0-24 melletted legyen, akkor maradj otthon, és beszéljétek meg, hogy mikor jön látogatni.
2017. okt. 9. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!