Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Vannak itt olyan nők, akik a...

Vannak itt olyan nők, akik a magas tsh (alulműködés) miatt vetéltek el esetleg?

Figyelt kérdés

Már másra nem tudok gondolni, csak ez lehet elvileg a ludas, vagy szimplán balszerencsések vagyunk, nem tudom.

Ne értsetek félre, nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy kismillió más oka is lehet, ami ugyebár talán sosem derül ki. Sokszor igazából semmi gond nincsen, egyszerűen így járnak az emberek.

De most engem az érdekelne, hogy vannak itt olyan nők, akik esetében konkrétan bebizonyosodott, hogy a magas TSH (alulműködés) okozta a problémát/vetélést?

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

2021. ápr. 20. 16:48
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, ha számít egyáltalán, hogy a teherbe eséssel nem volt gond, azonnal összejöttek a babák, de sajna a 7. és 8. héten elmentek.
2021. ápr. 20. 16:51
 2/25 anonim ***** válasza:

Mennyi a TSH-d?

Nem kezelik? Nem szedsz hormonpótlást?

2021. ápr. 20. 17:07
 3/25 anonim ***** válasza:
Nekem azt monták az aluműködés okoz hat vetélést, mert én túl miűködöm és mikor kérdeztem ez volt a válasz.
2021. ápr. 20. 17:12
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 8.heten volt egy vetélés, 3,8as tshval, sajnos már későn kaptam rá gyógyszert. Nemtudom hogy ez volt e az ok, ezen kívül még egy véralvadási zavar derült ki ami amúgy kB az első számu vetélési ok sajnos, szóval ha már volt 2 vetélés akkor érdemes kivizsgáltatni. Nekem antifoszfolipid szindrómám van, most vagyok 14 hetes terhes és szurom magam verhigitoval. Persze simán lehet hogy csak a magas tsh a hibás de azért 2 után érdemes kicsit utána menni. Sok sikert nektek
2021. ápr. 20. 17:17
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez egyértelmű, hogy okozhat vetélést.

[link]

2021. ápr. 20. 17:17
 6/25 A kérdező kommentje:
#2 6,5 a TSH-m. Már szedem rá a gyógyszert, de ezelőtt nem szedtem soha. Most várunk, aztán lesznek új vérvizsgálatok.
2021. ápr. 20. 17:28
 7/25 A kérdező kommentje:
#3 Igen, én is rengeteget olvastam már erről, néha már túl sokat is. Viszont ugyebár az orvosok erre konkrét választ nem igazán tudnak adni. Nekem 2 orvos közül az egyik azt mondta nem a TSH okozta, a másik pedig azt, hogy egyáltalán nem biztos, hogy van a kettőnek egymáshoz bármi köze, de jobb, ha szedem a gyógyszert.
2021. ápr. 20. 17:30
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

6-7: köszi!

Mindenképpen érdemes "letornázni" a TSH-t az alsó határérték közelébe. Nem csak a teherbeesés miatt....

Annyi minden életfunkcióra hatással van a pajzsmirigy, hogy nem szabad kezeletlenül hagyni.

2021. ápr. 20. 17:33
 9/25 A kérdező kommentje:

#4 Nekem 5,9 volt, aztán kb. 3 hétre rá vetéltem el. Az első ultrahangon még minden okés volt, aztán pár napra rá már nem... Semmilyen gyógyszert nem kaptam mostanáig, mert nem látták indokoltnak. Most is kb. félig-meddig kierőszakoltam.

A véralvadás már nézték, illetve genetikát és mást is, ott nem volt gond.

Köszönjük szépen! Ti pedig vigyázzatok magatokra!

2021. ápr. 20. 17:34
 10/25 A kérdező kommentje:
#5 Köszönöm szépen a linket!
2021. ápr. 20. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!