TSH 3, 080 az első trimeszterben. Volt valaki így? Mennyire okozott gondot?
8 hetesen volt ennyi, akkor még máshova jártam, és nem mondták, hogy gond (mivel papíron 4 volt a max értékhatár.)
Most 12 hetesen dokit váltottam. A babával minden rendben, de mondta, hogy ez az érték kicsit magas, újra elküldött vérvételre ő is (ez tegnap volt.)
Én nem tudtam eddig arról, hogy pm alulműködésem lenne, így nem is figyeltem, csak azt láttam, hogy papír szerint normál tartomány, de mint megtudtam, terhesség alatt nem annyira jó...
2,3ra (v 2,6ra mér nem emlékszem pontosan) 25mg gyógyszert szedtem s terhesség kezdete óta. 24hetes vérvételnél már 5,37volt, azóta 50mgt szedek.
Gondolom, ha meglesz az eredményed elmondják a további tennivalókat.
Nekem első terhességem 4,8as TSH értékkel vetéléssel zárult, de kb 6+4 hetesen. (9 hetes kontrollon derült ki)
Második terhesség, 2 alá ment az érték mikor terhes maradtam 6 hetes vérvételen már 3,8 volt. Én végig gyógyszert szedtem és emeltünk is rajta. 100at kellett szednem, havi ellenőrzés mellett.
16. hétig fontos, hogy rendben legyen utána a bab már magának termeli a pm hormont. A legtöbbször a terhesség elején okozhat vetélést 4-5-6 hetesen. Utána már nem szokott gondot okozni, inkább anyucira nézve probléma, de semmi végzetes :)
A helyedben nem aggódnék, az meg sosem baj, ha valamelyik doki inkább jobban odafigyel és emeli a gyógyszert, a szervezetednek is az a legjobb, ha jó határon belül marad a TSH-d
Minden jót :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!