Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Hogyan történt amikor elvetélt...

Hogyan történt amikor elvetéltetek?

Figyelt kérdés
Én folyamatosan attól rettegek hogy elvetélek, de mit csinálok ha épp a munkahelyen vagy bevásárlás közben történik? Mennyivel előtte vannak jelei? Hova tudok menni ha elkezdődik? Mennyi idő alatt zajlik le?
2020. okt. 28. 07:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon változó, de nem szabad ezen stresszelned mert az sokat árthat. Én 3x vetéltem el, mindig otthon voltam éppen, én is gondoltam rá hogy mi lenne ha épp máshol vagyok, vigyél magaddal betétet és tegyél az alsódba is. Én is így tettem a biztonság kedvéért.
2020. okt. 28. 07:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Jelei nem feltétlenül vannak. Az elsőnél 10 hetesen nem volt szivhangja, 12 hetes lettem volna mikor vérezni kezdtem, erős vérzés volt nagy fájdalommal. Ott tudtam készülni mert két hétig hagytak a tudatban, műtét idopontja előtt indult be, majd kórház és műtét lett mert elakadt és azért fájt úgy és annyira. Majd szültem, most kistesót szeretnénk. Második vetélés 5-6hetesen volt. Normális a görcsölés alapesetben, de nálam nem az volt. Először halvany rózsaszín, majd mensinek tűnő vérzés. Harmadik 7 hetesen most volt, ugyanígy. Ügyeletre mehetsz rózsaszín folyasál, de engem a masodiknál telefonon elküldtek hogy nőgyógyászhoz menjek ezzel, szakrendelésre... Ami időpontos de nem számít. Gondolom a virus miatt nem érdekelte őket.
2020. okt. 28. 07:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se stresszelj ezen. De a kerdesre valaszolva az elso a munkahelyen tortent. Normal iroda, open office. Delelott ereztem h kicsit gorcsolget a hasam mint mikor meg akar jonni. Aztan mentem wcre lattam rozsaszines folyast. Del korul mar rendesen mensi szeruen gorcsoltem. Delutanra megindult a ver. 5 utan ertem haza addigra mar ataztam, irany a furdo.

A masodiknal itthon volt munkaidoben, home office. Hasonloan indult de itt joval erosebb gorcsok jottek es kozben hasmenes is, szoval mar azt se tudtam mi miert faj. A nagyja kb aznap tavozott meg egy ket napig pecsetelgettem.

Aztan doki h megnezze kiurult e teljesen, vagy kell e mutet. Szerencsere nem kellett.

2020. okt. 28. 08:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem semmi előjele nem volt... Itthon voltam... Elkezdtem egy vasárnap pecsételgetni...a doki azt mondta ne aggódjam túl egyből pihengessek. Hát nem bírtam nem idegeskedni így ügyelet lett... Ott mondták hogy pár hete már nem is fejlődött ...szivhang sincs...

Másnap hétfőn meg is műtöttek...

Senkinek nem kívánom.. 🤦

2020. okt. 28. 08:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem 2 vetélésem volt. Tudom nehéz, de próbálj ne erre gondolni. A 2.nál próbáltam elhesegetni ezt a gondolatot, de nem ment mert folyamatosan barnáztam.

Első alkalommal kórházban volt másfél hetet hematóma miatt. Hazaengedtek, mert elkezdett felszívódni a vérömleny, volt szívhang is. 1 hét múlva kontroll, akkor már nem volt szívhang. Semmi jele nem volt. Műtét lett.

Lombikra járunk, így már a legelejétől követik. Megvolt a pozitív teszt, vérvétel, de már elkezdtem erősen barnázni. 2 petezsák volt, az egyik ürült, de a másik szép szabályos volt. 7.héten megállapították,hogy üres a petezsák. Gyógyszereket abba kellett hagyni, 3 nap erős görcsölés, 4 hétig tartó nagyon enyhe vérzés/barnázás, hányinger. Miután nem ürült ki ismét műtét.

2020. okt. 28. 08:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Az elejétől barnáztam, kaptam rá progeszteront, de nem segített. Egyik nap elkezdett reggel görcsölgetni a hasam. Másnap is előjött a görcs, majd a wc-n véres volt a wcpapír délre. Irány az ügyelet, majd késő délutánra már komolyabban véreztem, görcsöltem. Nem ürültem ki teljesen, ott tartottak műtétre.

A második sikeres terhesség lett. Itt már rögtön elkezdtem a progit szedni, nem volt semmi gond. De ennek ellenére végigizgultam a 9 hónapot. Nem mertem kimozdulni nagyon, nehogy baj legyen. Sokat pihentem. Túlparáztam sajnos, de végülis megérte.

2020. okt. 28. 11:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez annyira változó.

Nekem 2 vetélésem is volt sajnos.

Az első 8hetes terhességnél. 6hetesen voltam megállapításon, ott minden rendben volt. Rá 2hétre elkezdtem pecsételni, rohantam az ügyeletre, nem volt szívhang már. Műtét lett a vége.

A második 10hetesen volt. Reggel picit görcsölgettem, de nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentősséget. El is múlt. Elmentem dolgozni (irodai meló) majd utána hazafele megálltam boltba. Vásárlás közbrn 1 pillanat alatt elöntött a vér, ahogy mentem ki az áruházból húztam magam után a csíkot szó szerint. Hazafele hívtam a mentőket. 10 perc alatt hazaértem, levetköztem, le alartam zuhanyozni gyorsan, de már kb semmi erőm nem volt. A mentősöket a 12 éves gyerekem engedte be, aki már otthon volt a suliból. A mentőben el is ájultam. 4 egység vért kaptam, annyit veszitettem.

Szóval bármi lehetséges. Minden vetélés más...

2020. okt. 30. 14:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!