Két missed ab. Lehetek ilyen balszerencsés, vagy van valami a háttérben?
Hol is kezdjem...
Sajnálatos módon a második terhességem is abbamaradt vetéléssel végződött.
Az első terhességem 1 évvel ezelőtt volt. Rögtön teherbe estem. 8+5 hetesen mentem az első ultrahangra, ahol megállapították, hogy nincs a babának szívhangja.
Vártunk egy évet. Az első terhességem kimetele miatt, illetve aztán jött a vírus őrület, nem éreztem úgy, hogy bele kellene vágnunk. Talán tévedtem.
Szóval újra terhes lettem, ismét az első próbálkozásra sikerült, nagyon boldogok voltunk, persze ott volt bennünk a félelem is.
E héten kedden, 7+2 hetesen mentem ultrahangra. Minden tökéletes volt. A baba mérete pontosan megfelelt a korának. Volt szívhang, nagyon jó szívhang. Nagyon örültünk, de tudtuk, hogy még bármi lehet. De a szülésznő azt mondta ez így elsőre tökéletes, minden rendben.
Tegnap munka után ahogy hazajöttem, kimentem mosdóba. Láttam, hogy rózsaszín a wc papír, miután megtöröltem magam. Azonnal betelefonáltam, hiszen mondták is, ha véres vagy rózsaszín folyásom van, szóljak azonnal. Fogadtak szinte azonnal. A férjem és a szülésznő is elég nyugodt volt, mivel általában előfordul ilyen. Én aggódtam, de eszembe jutott, hogy most kellene megjönnie a menstruációmnak, szóval talán emiatt van.
Sajnos az ultrahangon kiderült, hogy nincs a baba életben. Hatalmas sok volt, hiszen két nappal ezelőtt minden a legnagyobb rendben volt. Tudom, az első szemeszterben sajnos megtörténhet, balszerencse (azt mondják), de másodszor is??? Csináltak hasi és hüvelyi ultrahangot is, hogy 100% legyen az eredmény.
Nagyon letörve, millió kérdéssel a fejemben jöttem haza. Miért történt? Persze nem tudják. A szülésznő azt mondta, hogy a 3. sikertelen terhesség után küldenek kivizsgálásra, de ha szeretném, elintézi, hogy már most mehessünk. Úgy érzem ez egy jó ötlet.
Nem értem miért történik ez velem/velünk. Talán az első babánál is volt szívhang, mint a másodiknál, csak később megállt. De miért? Miért szakad meg szinte ugyanabban az időben a terhességem? A 7-8 héten. Általában, a terhességek többsége (sajnos) az első 4 hétben szakad meg.
Júniusban és szeptemberben megnézték a pajzsmirigyemet is egyébként. Az ok, amire hivatkoztam, hogy anyukámnak van problémája és mivel babát tervezünk, szeretném tudni, hogy az enyémmel nincs e gond. Az első
eredmény magasabb volt, mint a normál, de nem olyan magas, hogy kezdeni kellene valamit is vele. A második (3 hónappal később csinálták összehasonlítás kedvéért) rendben volt, a pajzsmirigy nagyon jól működik. Igaz, volt olyan hormon, aminek az értéke magasabb volt, mint kellett volna, de azt mondták semmit sem kell vele kezdeni és simán tervezhetjük a babát.
Mint az elsőnél, most is a természetes vetélés választottam. Szóval most várunk. Annyira reméltem, hogy nem kellesz mégegyszer ezen átesnem. De semmiképpen sem javasolják itt az abortuszt (külföldön élünk), és bár nem kellemes a vetélés, tudom, hogy sokkal jobb a természetes út, megtapasztaltam. Nem csinálnám újra, ha nem így lenne. Persze ha valami gond van, azonnal irány a kórház.
Szóval úgy érzem kellene a kivizsgálás. Emiatt is írtam ki a kérdésemet. Mondta a szülésznő, hogy olykor ki sem tudják deríteni az okokat.
Szerintetek tényleg lehet kétszer valakinek ilyen balszerencséje? Miért pont a 7.-8. hét környékén történt mindkét esetben? Érdekelne bármilyen tanács, tapasztalat is. Holnap kell választ adnom, hogy szeretném e kivizsgálást. Valószínűleg igent mondok. Annyira szeretném tudni, hogy mi a baj.
#8 Nagyon szépen köszönöm, igazán kedves vagy és erős, hogy ezt megosztották velem. Nagyon sajnálom, hogy neked is ilyen dolgokon kellett keresztül menned. Olyan hihetetlenül hangzik ez az egész. Olyan jó lenne már, ha vége lenne.
Nálad úgy tűnik akkor, hogy tényleg balszerencse az egész. Nekem is ezt mondták, hogy ez egyszerűen balszerencse. De ha szeretném, kérhetem a kivizsgálást már most. És én fogom. Sem az én testem, sem a baba élete nem játékszer. Az első után nem mentünk, tényleg abban voltunk, hogy egyszerűen balszerencsések voltunk, ugyanis elég nagy az esély erre és első után szerintem senki nem szokott, nem is küldött volna a szülésznő. Eszembe se jutott, hogy ilyen történhet. Magamtól pedig itt nem mehetek eleve kórházba, csakis beutalóval a szülésznőtől vagy a háziorvostól.
Mindenképpen vizsgáltassátok ki magatokat.
Nekem is volt egy vetélésem engem műtöttek, és a csaj akivel egy szobába voltam neki kb 10 év alatt a 6. vetélés volt.1 gyereke már volt a ötödik , teljesen problémamentes terhességből,és a szülés óta ez a vetélés volt a második,mindegyiket műszeresen fejezték be,és kivizsgálás alatt is voltak, senki sem tudta miért történik ez velük.
Én olyat is hallottam, hogy bizonyos nemű embriót nem tud kihordani.
Kitartást kívánok, és ne adjátok fel.
babyboom567
Nagyon szépen köszönjük. Persze, eszünk ágában sincs feladni. Mindenképpen megteszünk mindenre hogy kiderüljön van e gond és ha van, mi az.
Eloszor is nagyon sajnalom hogy csatlakoztal ehez a klubhoz, kegyetlen amit egy vetelo no atel es sajnos sok esetben nem is egyszer.
Majnem 3 ev alatt 4 vetelesem volt, teljesen kivizsgaltattuk magunkat en is es a ferjem is. Mindent rendben talaltak, azt a valaszt kaptuk hogy eddig nem volt szerencsenk
Mikor 5re is terhes lettem nem is eltem bele magam, kb a 16 het korul mikor mar kezdett latszani a pocakom akkor hittem el hogy kaptunk egy eselyt es ez a baba velunk marad.
Most itt van a 11 honapos kisfiam. Estenkent neha mikor elcsendesedik a lakas meg most is racsodalkozom hogy tenyleg van egy gyerekunk. A 4 veteles utan en mar elengedtem az egeszet
Bocsanat hogy hosszu lett, de s legfontosabb az hogy ne ad fel es sok erott, kitartast kivanok neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!