Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes uh-al kapcsolatban:...

12 hetes uh-al kapcsolatban: Az orvosom (magánrendelésről) a helyi szakrendelésre utalt be, hogy a 12. heti uh-ot elvégezzék. Ilyenkor tapintásos vizsgálatra is számítsak, vagy a méhszájat nem nézik? És hasi uh-ot, vagy hüvelyit csinálnak?

Figyelt kérdés
Ne nézzetek hülyének, nyilván az eredmény a fontos, és nem ezek az apróságok, csak nem szívesen "tárulkozom fel" vadidegen orvos előtt. Hétfőn megyek, és szeretném tudni, mire készüljek lélekben.
2010. júl. 10. 13:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem csak hasi uh-ot csináltak,de ha nem látszik jól a baba(pl vastagabb a hasfalad akkor lehet hüvelyi uh-is),muszáj mert a tarkóredőt ilyenkor mérik down-kór kizárására.Tapintásos nekem nem volt azt csak panasz esetén végzik,ugy tudom.Nekem azt mondta a dokim h nem tesz jót az a sok kézi hüvelyi vizsgálat,ezért mellőzik,ha nincs rá ok.
2010. júl. 10. 13:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk csak hasi uh-ot csinálnak a 12 hetes vizsgálatnál. Amúgy kézzel a doki vizsgál minden hónapban.
2010. júl. 10. 13:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Az ultrahangos orvos csak az Uh vizsgálatot végzi el , ami legtöbbször hasi. Biztosan nem nézi a méhszájad stb... Az majd a nőgyógyászod dolga.
2010. júl. 10. 15:42
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, igazából nem hiszem, hogy itt külön van uh-os orvos, mert simán az sztk-ba kell mennem a nőgyógyászatra. Sok helyen olvastam a neten, hogy a 12. héten legtöbbször még hüvelyi uh-ot csinálnak, ezért is vagyok kíváncsi a tapasztalataitokra.
2010. júl. 10. 19:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi pont ma voltunk a 12. heti genetikai UH-n. A dokim nézte hüvelyivel, aztán hasival is és megint hüvelyivel, mert mindig szemből volt a Picikénk, aki már tök sokat nőtt :-))) Olyan kis édes volt a kis lába, keze... mocorgott, aztán meg bealudt és nem volt hajlandó oldalra fordulni, így nem sikerült megmérni a tarkóredőt...hétfőn megyünk újra! Szóval nálam volt vegyesen .. az első UH-m 7 hetesen volt, hüvelyi, aztán 10,5 hetesen egy hasi és most is mindkettő ... nálunk az a gyakorlat, hogy a 12. héten a genetikai mindenképp hüvelyi, ha előtte már volt hasi akkor is!

Sok sikert! Jó babavárást!

12 + 5 hetes pocis :-)

2010. júl. 10. 20:33
 6/7 A kérdező kommentje:
Neked is köszi a választ, azt hiszem, akkor azzal kell számolnom, hogy bármi lehet. A saját orvosom nekem is csinált hüvelyi uh-t, a 7. és a 10. héten, nem is magától a hüvelyi uh-tól idegenkedem, hanem az idegen orvostól. Neked is boldog babavárást!
2010. júl. 10. 20:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!Én Orosházára járok és magán dokim van.A 12. hetit nekem is a szakrendelőben csinálják,de nekem bejön az orvosom és ő fogja megnézni.Nálatok nem szokták ezt megtenni?Itt a 12. uh-t hüvelyen keresztül nézik.

Én is hétfőn megyek,leírod majd az eredményed??? :)

Minden jót!

2010. júl. 11. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!