Terhesen lehet biciklizni? Valakinek van ebben tapasztalata?
A dokit holnap és a következő hetekben kérdezem majd meg, mit gondol, javasol ebben a kérdésben.
Nem versenyszerűen, csak a közlekedést elősegítve. Sajnos jogsim nincs, és mindig is bringáztam mindenhová. Most néhány hetes terhesen még használom, de lehet, hogy át kellene állnom pl. rollerre.
Köszönöm mindenkinek. Nyilván nem szeretnék esni, és bringával azért évente egyszer elestem. Többnyire elém guruló autó miatt, vagy mert télen gyalogos lépett elém, én meg lefeküdtem a jégre. Mindkét példa esetben szabályosan mentem.
Pest agglomerációban lakom, szüleim a hajdúságban, itt is, ott is szoktam heti 20+ km-t tekerni. Pesten is szoktam bicajozni, de ez akkor már csak a múlt lesz. Ott most nem kockáztatnék.
A rollert tartom egy közepes alternatívának, ami kissé gyorsabb, mint gyalog, és mégis azonnal le tudok róla lépni, ha valami van. Sajnos mindentől kb 2-3 km-re lakom, ami szükséges: orvos, bolt, vasútállomás stb. 30+ fokban egyszerűen nem akarok napi 5-6 és még ki tudja mennyit gyalogolni.
A doki bácsi ma megmondja remélem, mit javasol. :-)
Beszéltem az orvossal. Azt mondta, nem ajánlja a biciklizést, motorozást, mert a rázkódás nem tesz jót " kirázza magából a terhességet". Elég tapasztalt úr, és inkább nem kockáztatok.
Sokat motorozunk a kedvesemmel, ezzel is leállok mostmár.
1,5 múlva ultrahang. Addig lehet izgulni. Utána már nem nagyon lesz gond, ha minden rendben lesz, mert 10-11. hétbe csúszom.
+ Kipróbáltam néhány rollert. Akit esetleg még ez az alternatíva érdekel, tudom ajánlani az Oxelo Town 9 EF V2 típust. Nagyon jó a féke, a lábhely, a lengéscsillapítás, és gyorsan össze lehet hajtani. Igaz, 8 kg, de inkább ez a +2kg, mint az eggyel kisebb típus, a Town 7, amelynek a kormánya is billeg, a fék is lazább, és kisebb a lábtér. Egy döccenőn is kipróbáltam, a 9-essel szinte meg sem éreztem.
Én biztos beruházok egy ilyenre, a biciklimet pedig eladom.
Majd, ha már hordozható a pici, akkor egy városi, gyerekülésest fogok venni és együtt rójjuk a kilométereket.
Köszi a figyelmet! :)
16 hetes vagyok, nem napi szinten, de szoktam biciklizni.
Ha nem hegyre tekersz fel és nem macskaköves úton mész, akkor semmi akadálya.
Persze ha minden rendben van a terhességeddel.
Hát szerintem ez terhesség függő.
Egyik kolléganőm 8 hónapban ment el táppénzre, addig napi szinten biciklivel járt. De gondolom függ meg az útviszonyoktól, meg a forgalomtól. Kisvárosban élek, új kerékpárutak vannak, talán ez se mindegy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!