Terhesség vércukor szint probléma mellett, mire számítsak?
Én gdm- es voltam, 8. hónapban derült ki a terheléses cukor vizsgálaton. Ha valóban magas a cukrod, a sima diéta nem jó. Szénhidrát diéta kell. Jól mondta a védőnőd. El kellene menni egy terheléses cukor vizsgálatra, illetve egy diabetológushoz, aki személyre szabott ch diétát ad neked.
Ez komoly dolog, tényleg árt a babának a magas cukrod, ugyanis ezt a sok cukrot az ő kis szervezetének is le kell bontania.
Vércukormérőt szoktak adni a diabetológián általában, igy mérheted az evés utáni 1 órás cukrot. Ha inzulinra kerülne sor, akkor se dől össze a világ, nekem is kellett utolsó hónapban. Szülés után szinte azonnal rendeződött a cukrom.
Igen, indokolt az előrehozott vizsgálat és kell a szigorúbb diéta is.
Én GDM-es voltam, 24 hetes cukorterhelésem épp egy kicsivel volt határérték felett. 180 g ch-s diétát kellett kezdenem, majd cukorprofil vizsgálatra befektettek. Borzasztó volt az eredményem, össze-vissza kiugrált a cukrom. Ekkor irányított a nőgyógyász diabetológushoz, mert a terhesség előrehaladásával ez csak rosszabb lesz. Így is történt. 150 g ch diétával a 30. hétig jókat mértem, majd elkezdett kiugrálni a reggeli után 1 órával mért eredményem és nem úsztam meg az inzulint. Szigorúan tartottam végig a diétát, mégis kellett emelgetni az inzulint. Az utolsó hónapban már napi 9x szúrtam magam (6 mérés, 3x inzulin). 5 kilót fogytam a teherbeesés előtti súlyomból mire szülni mentem.
Szóval biztos hogy változtatni kell majd a diétádon, szigorúan kell tartani elsősorban a babád miatt, hiszen most ő a legfontosabb.
Lépj be face-n a terhességi cukorbetegség csoportba és olvasgass, ha van kérdésed tedd fel mert szívesen segítenek hozzáértők, nagyon hasznos.
Ki kell tapasztalnod hogy mi az amit elbír a vércukrod stb.
Az én kisfiam egészségesen született, most 2 éves gyönyörűségem és a diéta meg szurkálás egy percét sem bánom.
Ha lesz következő terhességem már eleve elődiétáztatnak, előrehozott terhelést csinálnak és szinte biztos lesz megint az inzulin is.
En is cukorbetegen estem teherbe, senkinek eszébe nem jutott cukorterhelést csinálni. Mimek? Úgy se jó, nem hogy terhesen. Mérd otthon, járj 2 havonta kontrollra (nekem mindig 5 pontos cukor+inzulin volt, de saját reggelis). Ez nem olyan mint a gdm.
Hány grammos most a diétád? Gyógyszert szedsz mellé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!