Inzulinrezisztencia? Vagy mi lehet a probléma?
Magán úton csináltattam inzulinrezisztencia vizsgálatot főként hajhullásom és egyéb tüneteim (álmosság, furcsa szívdobogás) miatt. Ez lett az eredmény:
Éhgyomri glükóz: 4.8 mmol/l Inzulin: 4.0 mIU/l
Glükóz 60': 4.2 mmol/l Inzulin 60': 7.2 mIU/l
Glükóz 120': 4.4 mmol/l Inzulin 120': 21.3 mIU/l
HOMA-IR 0.8
Szerintetek nagy baj van? Ez inzulinrezisztencia?
Még azt is hozzáteszem, hogy gyerekkorom óta szőrösebb vagyok az átlagnál, de a menstruációm rendszeres, talán 1-2 nap eltéréssel. Vékony testalkatú vagyok. A családban sajnos volt/van cukorbeteg.
Előre is köszönöm a választ!
Szerintem igen. Ha magán úton csináltattad, akkor valószínű az endódokit is magán úton kell intézned. A háziorvosok jó része ugyanis azt se tudja mi ez. Fiatal háziorvosom van, mégis minden alkalommal megkérdi, hogy mire szedem a metformint, ha nem vagyok cukorbeteg, mindig elmondom, mégis minden következő alkalommal rákérdez és csodálkozik. Ha a tiéd is ilyen tájékozatlan, akkor nem fog endokrinológushoz küldeni.
(amúgy én is vékony vagyok, hízásra képtelen vagyok)
Szia!
Ez nem inzulinrezisztencia,még csak hajlam se,úgyhogy megnyugodhatsz!
Viszont nekem is ezek a tüneteim és nagyon magas a prolaktinom.(ez is okozhatja a tüneteket).Úgyhogy mindenképp menj el endokrinhoz,és kérj egy teljes hormon vizsgálatot.Lehet nálad is a prolaktin a gázos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!