Ha átsorolnak határozatlan szerződésre a munkahelyen, és nem szólok a terhességemről, megtámadhatja a munkáltató a szerződést?
A cég ahol dolgozom nem korrekt velem, regényt lehetne írni miért, de kb a szokásos magyar ügyeskedő vállalkozó, aki igyekszik minél jobban kihasználni az alkalmazottját, és ügyeskedik amivel csak tud a káromra. 1 éve és 3 hónapja dolgozom ott, most vagyok 12 hetes terhes. Jelenleg határozott szerződéssel foglalkoztatnak, 1 hónap múlva határozatlant kapok. Nagyon pofátlan ha addig nem jelentem be a babát? Meg tudnak szívatni azzal hogy nem jelentettem be hamarabb? A főnököm nagyon jól informált az ilyen dolgokban, pl most is megy ellene munkaügyi per(20fő alatti cégről van szó) 16.héten jelenteném be így.
Egyébként a főnököm tud róla hogy szeretnénk babát, minél hamarabb.
Teljesen eletszerutlen hogy szerzodesmodositaskor, mert ez nem tobb, probaidot írjanak bele.. A probaido azert van hogy betanulj a munkaba, illetve kindket felnek legyen lehetosege kilepni belole, de te mar 15honapja dolgozol nekiy nyilvan jol elvegzed a munkat, kulonben nem kapnal hatarozatlan szerzodest.
Termeszetesen vard meg mig alairod a szeezodest aztan jelentsd be a tergesseget. Ha kirug, jarnal a legjobban, a munkaugyi per megnyert, esélye sincs, es kenytelen allomanyba visszavenni, kifizetni visszamenoleg raadasul tp helyett tavolleti dijat, plusz jarna minden jutattas, mintha dolgoztal volna, es egy jo ugyved nem vagyoni karteritest is nyerhet, mert ez azert rleg szresszes szitu, plane babavarasnal..
Eleve az sem korrekt hogy 15honap kell az allando szerződéshez, még ha meg is teheti hogy akar havonta ujitgassa.. Nyilvan trukkozik valamit a munkáltató. Lenyeg titkold el es kesz, amugy sincs semmi koze hozzá.
Nyilvan lehet mar nem varna vissza 3ev mulva, de te akkor is jol jarnal, ha akkor kirug, csak ibdoklassal teheti majd meg, lesz 5 ev munkaviaszonyod addigra, jar a felmondasi idore penz, a ki nem vett szabikra, plusz 5ev eutan 1ho vegkielegites..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!