Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, hány éves korig...

Anyukák, hány éves korig “vállaljátok be” a második gyereket? Máshogy gondolkoztok, mintha még csak az első lenne?

Figyelt kérdés

Sokat olvasni arról, ha valaki babát szeretne (elsőt), azt mikor a “legjobb” vállalni. Kb. 25 év alatt ne, 35 felett ne. Ez most erős sarkítás, és persze mindig vannak kivételek.

De ugyanez vonatkozik a másodikra? Vagy a másodikat már idősebben is szülhetem, ha már van egy?

Mindjuk az elsőt 30 alatt szeretném, a 35-öt késeinek tartom, de a másodiknál már nem baj, ha 35 vagyok? Ez egy példa akart lenni. Érdekelne, kinél hol a képzeletbeli határ? Vagy az évek nem annyira számítanak, inkább az egészségügyi állapot?

Köszönöm!

2019. jún. 10. 08:57
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
65%
Nekem mindig az volt az elképzelésem, hogy még 30 éves korom előtt legyenek gyerekeim. 23 voltam mikor megszületett a kisfiam. 26.5 leszek mire megszületik a kistesó. Nem zárkózunk el a harmadik gyerektől se, meglátjuk, hogy bírjuk kettővel. Ha lesz harmadik az még azelőtt, hogy betöltöm a harmincat.
2019. jún. 10. 09:56
 12/32 anonim ***** válasza:
56%
45 éves korig.
2019. jún. 10. 10:10
 13/32 anonim ***** válasza:
64%
De szerintem sem az évek számítanak, hanem az egészségügyi állapot.
2019. jún. 10. 10:10
 14/32 anonim ***** válasza:
55%
26 évesen szültem az elsőt, másodikat 29-30 évesen szeretném.
2019. jún. 10. 10:34
 15/32 anonim ***** válasza:

28, majdnem 29 az első gyermekem születésénél.

35 leszek az idén és most jött el az igazi vágy a másodikra. Eddig is volt, de a félelem, hogy mi lesz hogy lesz kettővel nagyobb volt...most már a vágyam a nagyobb.

Úgy terveztem amikor meg nem volt gyerekem h az elsőt 30 alatt a második 35 éves koromig.

2019. jún. 10. 12:23
 16/32 anonim ***** válasza:
54%

28 évesen szültem most az elsőt (egyébként 26 évesen terveztem az elsőt, de nem úgy alakult...)

Nem akarok kis korkülönbséget a gyerekek közt, tehát biztos, hogy 30 felett leszek már a másodiknál, de 35 éves korom előtt szeretném letudni. Ha ekkor még nem állunk majd készen anyagilag (nincs még mindig ingatlan, mert jelenleg albérletben vagyunk) akkor esélyes, hogy nem is lesz második.

2019. jún. 10. 12:56
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
29vévesen szültem a másodikat. Lehet önzőség, de azért szerettem volna 30ig, hogy 38-40 éves koromra már ne kisgyerekes anyuka legyek. Szeretek túrázni, kirándulni, olvasgatni, barátnőmmel beülni egy moziba. Ezeket 25-37 éves korom közott nem, vagy csak korlátozottan lehetett, odafigyelve az alvàsidőre, mit bírnak a gyerekek(pl túránál), stb. Nekem fontos volt, hogy viszonylag fiatalon vissza kapjak valamennyit a szabadságomból, tùl legyek a pelusos, altatásos stb korszakon. Ez csak az én véleményem, egy a sok közül. Nekem így volt jó.
2019. jún. 10. 14:07
 18/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Örülök, hogy ennyien írtatok! :)
2019. jún. 10. 15:39
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Én 30 voltam az elsőnél, 34 leszek most a másodikkal. Elég nehezen jött össze, azt is mondtam, hogy ha 35-ig nem sikerül, többet nem próbálkozunk. És nem azért mert egészségileg nem bírnám meg, hanem mert az én anyukám is 34 volt mikor születtem és sokszor szerettem volna hogy fiatalabb legyen.
2019. jún. 10. 16:47
 20/32 anonim ***** válasza:
30 voltam, mikor az elsot szultem. 2,5 eves volt, mikor elkezdtunk probalkozni a tesoval, aki azota se akar jonni. Mar 35 multam, de mindenkepp szeretnenk tesot. 35-ig jo lett volna tesozni, de ember tervez...
2019. jún. 10. 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!