Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, hány éves korig...

Anyukák, hány éves korig “vállaljátok be” a második gyereket? Máshogy gondolkoztok, mintha még csak az első lenne?

Figyelt kérdés

Sokat olvasni arról, ha valaki babát szeretne (elsőt), azt mikor a “legjobb” vállalni. Kb. 25 év alatt ne, 35 felett ne. Ez most erős sarkítás, és persze mindig vannak kivételek.

De ugyanez vonatkozik a másodikra? Vagy a másodikat már idősebben is szülhetem, ha már van egy?

Mindjuk az elsőt 30 alatt szeretném, a 35-öt késeinek tartom, de a másodiknál már nem baj, ha 35 vagyok? Ez egy példa akart lenni. Érdekelne, kinél hol a képzeletbeli határ? Vagy az évek nem annyira számítanak, inkább az egészségügyi állapot?

Köszönöm!

2019. jún. 10. 08:57
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
55%
Ugyan en 24 voltam, mikor szultem az elsot, de en ugy vagyok vele, hogy 30 eves korom elott szeretnek 2. Babat. 35 nekem keso.
2019. jún. 10. 09:01
 2/32 anonim ***** válasza:
66%

Többedik gyereknél statisztikailag kevesebb a kockázat, mint az elsőnél/első terhességénél (vagyis egy sikeres terhesség persze növeli az esélyét annak, hogy a többi is sikeres lesz, míg egy problémás annak, hogy nem fogsz belevágni még egybe). De bőven vannak ellenpéldák. És ugyanúgy fel kell nevelni.

Szóval rajtad áll. Számít az is, hogy összesen hány gyereket akarsz, milyen korkülönbséggel... Sokan egyszerre csak egyet képzelnek el, aztán majd meglátják. Sokan többet és aztán mégse vágnak bele. Valakik meg persze nem tervezetten esnek teherbe - elég gyakori a késői gyerekeknél, hogy azt hiszik már beállt a menoapuza, mert rendszertelen lesz, akár több hónapra is kimarad a ciklus.

2019. jún. 10. 09:08
 3/32 anonim ***** válasza:
88%

Hiába mond itt bárki vagy a szakértők bármit, ha nem jön 35 előtt az az élethelyzet, amiben jókor jön egy baba, akkor nem kell csak azért szülni, mert az az ideális. Az ugyanis nem az életkortól függ.

Ha 35 évesen szülném az elsőt, akkor 38-40 évesen szülnék még másodikat. Ha 40 felett szülném az elsőt, akkor nem vállalnék másodikat. De ez az én magánvéleményem, nem mondom, hogy így vagy úgy jó.

2019. jún. 10. 09:09
 4/32 anonim ***** válasza:
Elso babaval vagyok terhes, majdnem 31 leszek, mire megszuletik. Ha lesz masodik, bizonyara 35+ leszek, mire miegszuletik
2019. jún. 10. 09:11
 5/32 anonim ***** válasza:
Több nőt is ismerek, akik 35 felett szültek többedik gyerekeket és egészséges, okosak mind. Szerintem 40 legyen a felső határ, 35 évesen még nem vagy elkésve.
2019. jún. 10. 09:13
 6/32 anonim ***** válasza:
54%
34 évesn szültem az elsőt , úgy vagyok vele 43-44-ig beleférne a második
2019. jún. 10. 09:19
 7/32 anonim ***** válasza:
64%
23 évesen születem a fiamat, több gyereket nem szeretnénk, nem is lesz, már 31 éves vagyok, de ha akartunk volna második gyereket, azt is 30 alatt szültem volna.
2019. jún. 10. 09:39
 8/32 anonim ***** válasza:
72%
Itt mindenki úgy csinál mintha egy 37 éves vénasszony lenne.Most nem azt mondom h.45 évesen szüljenek,de 40 ig bele fér ha egészséges valaki.
2019. jún. 10. 09:47
 9/32 anonim ***** válasza:
65%
Majdnem 32 éves voltam mikor az egyetlent megszültem. Nem akartunk másodikat , de ha mégis 35-36- ig még talán bevállaltam volna. Most 40 leszek, már semmiképp nem szülnék, főleg azért mert fel is kell nevelni, nem mindenki él 80 évig.
2019. jún. 10. 09:48
 10/32 anonim ***** válasza:
56%
26 évesen szültem az elsőt. Már akkor tudtam, hogy 33 éves korom után nem akarok szülni, de itthon sem akartam 6 évig lenni. 31 vagyok, és már megszületett a kicsi is. 5 év van köztük. Nekem igy volt tökéletes. 35 felett semmiképp sem akartam szülni.
2019. jún. 10. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!