- Nem fáj hál isten a fogam, de ilyenkor el kell menni megnézetni öket, de mit szebad csináltatni?
- Azt a fogorvos megmondja.
- Nem árt az érzéstelenitö injekcio?
- De. Egy ideig utána nem érzel semmit. Egyébként nem lesz semmi bajod, esetleg ha gyakran kapsz immunis leszel rá.
- És a tömés?
- Az se.
Szívesen.
2010. júl. 8. 09:43
2/11 anonim válasza:
A dokinak mondani kell, h babás vagy és ő tudni fogja, h mit lehet és mit nem! Persze én szuri nélkül tömettem be két fogam egyszerre, de mindkinek más a fájdalomküszöbe.10hetes voltam akkor. Úgy tudom, h nem árt a fájdalomcsillapító(lidokain alapú) sem, de én mégsem kértem:)!
2010. júl. 8. 09:47
3/11 anonim válasza:
Az első válaszolónak:
Szerintem semmi szükség erre a hangnemre, nem hiszem , hogy bárki kioktatásra vágyik. Ha nem bírod ezeket a kérdéseket, ne gyere fel a fórumra, vagy ne válaszolj, vagy szedjél nyugtatót.
A kérdezőnek:
A röntgenen kívül szinte mindent lehet kismamáknak csinálni. HA lehet ne amalgámtömést használjon a doki, de többet ártasz azzal, ha rosszak a fogaid, vagy fogköved van, mintha nem mész el. Később a nem kezelt fogak begyulladhatnak, és még az is lehet, hogy majd antibiotikumot kellene rá szedned. Jobb ezt megelőzni szerintem. Az érzéstelenítő nem árt egyáltalán. A tömés sem.
2010. júl. 8. 09:57
4/11 anonim válasza:
Én legalább a kérdésekre válaszoltam, nem a válaszokra.
2010. júl. 8. 10:10
5/11 anonim válasza:
Nem, hogy lehet, hanem egyenesen kötelező a fogászati szűrés terhesen. ebben az állapotban hajlamosabb az ember szuvasodásra, fogágyproblémákra és ez vetélésre, koraszülésre is hajlamosíthat. ezt a fogorvosom is mondta meg sok helyen olvastam. úgyhogy menj csak el! röntgent nem csinálnak, de ha mindenképpen szükséges, megoldják, úgy hogy ne károsodjon a baba.
2010. júl. 8. 10:35
6/11 anonim válasza:
Én 8 hetes voltam mikor ketté tört a fogam ha nem lett volna gyökér kezelve lehet megőrültem volna ki kellett húzni. Kaptam érzéstelenítőt és semmi bajunk nincs. Azt mondta a doki a terhesség egy dolog de nem lehet 9 hónapig halogatni ha fáj vannak megfelelő fájdalomcsillapítók amiket ilyenkor is lehet adni. A töméshez nem feltétlen kell érzéstelenítés. Én a fogkövet is leszedettem, de sajnos az ínygyulladás nem akar elmúlni hiába kenem, öblögetem bármivel. Remélem a szülés után jobb lesz.
33hkm
2010. júl. 8. 10:46
7/11 anonim válasza:
Az elsőnek : az nem válasz, hogy majd a fogorvos megmondja, és ha végigolvastad volna, a kérdésre is válaszoltam nagyokos.
2010. júl. 8. 11:56
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
jolvan nyugi nem kell összekapni:)
De ha nem fáj most a fogam akkor ne menjek?
2010. júl. 8. 14:33
9/11 anonim válasza:
Én most vagyok 24 hetes. Kb 3 hete voltam a fogorvosomnál, mert nagyon vérzett az ínyem. A vizsgálat során kiderült, hogy van több fogam, amit tömni kellene, ill néhány töméscserére szorul. Azt mondta a doktornő, hogy a második trimeszterben veszélytelen az érzéstelenítő, így hetente egyszer megyek hozzá, szépen lassan mind készen lesz. Megkérdezte hogy most akarom hogy megcsinálja vagy ha a pici megszületik, de ha a picurka megszületik, ki tudja lesz-e időm mellette fogorvoshoz járni.
2010. júl. 8. 16:16
10/11 anonim válasza:
Nekem tegnap a védőnő mondta, hogy amíg tart a hányinger meg az émelygés (kb. a 12. hétig), addig inkább ne, mert sosem tudhatjuk, milyen reakciót vált ki, ha a doki beletúr a szádba. Szóval nem lenne kellemes, ha a fogorvosi székben kapna el a hányinger. :) Szóval ha hányós, émelygős vagy, szerintem várd ki a 12 hetet, ha nincs panaszod, akkor nem sürgős.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!