Teljesen kilyukadt fog? Nem merek elmenni fogorvoshoz.24 hetes km.
Eddig abszolút nem vettem észre hogy baj lenne a fogammal,de tegnap reggel a forró tea után éreztem hogy baj van.Nagyon régen voltam sajnos fogorvosnál,gyerekkoromban egészen pontosan.Akkor volt szerencsém kifogni egymás után egy szadistát,aki érzéstelenítés nélkül húzott hátsó fogat,majd egy alkoholistához,aki kis híján szétvágta az egész ajkamat.:(Azóta nem merek menni.Illetve egyszer megpróbáltam,de olyan hiszti roham kap el,amint beülök a székbe hogy egyszerűen nem tudnak semmit csinálni velem.:(
Tudom én irányítom a testem,de rettenetesen félek...:(
A kérdésem:Mennyire veszélyeztetem a babámat??
Nagyon, ugyanis ha a gyulladás bekerül a véráramba, akkor az a baba véráramába is bekerül. Innentől kezdve pedig bármilyen bajt okozhat. A lyukas, gennygócos fog okozhat szívizomgyulladást, ez Rád nézve is halálos, nem csak a babára. Biztos nehéz ilyen "élmények" után, de el kell menned a fogorvoshoz. Nem csak magad miatt.
fogászati asszisztens
Mindenképp menj el fogászatra szerintem.Kérj meg valakit,hogy kísérjen el,aztán tereld el a figyelmed beszélgess vele,vagy fejts keresztrejtvényt olvass könyvet amíg vársz...bármit bevethetsz.
Te is tudod,hogy ha romlik akkor hirtelen is gond lehet vele,és ez az állapot nem szerencsés egy kismamának.Nem is beszélve arról hogy begyulladhat....
Az is lehet,hogy csak szenzitív fogkrémet javasolnak.De mindenképp jobb előtte ellenőriztetni.
Nekem is szükségem volt fogászati kezelésre amikor kismama voltam,mert összeroppant egy többször tömött fogam.Inkább a kezelést választottam,mint a szenvedést...
Én is tegnap voltam fogdokinál, szintén szétesett/törött tömés miatt. Még érzéstelenítő sem kellett. (Pedig ő a körzeti fogorvos, tb alapon járok hozzá, mindig nagyon jó fej és figyelmes.)
Kérdezgess körbe ismerősöknél, hogy ki tud ajánlani jó és emberséges fogorvost, ha van rá kereted v. egészségpénztárad, akkor menj magándokihoz. Jó fogorvosnál nem fogsz pánikolni.
Ha pedig érzéstelenítés kell, van kismamáknak adható is. Most úgy sem fog "nagytatarozásnak" nekiállni, legfeljebb megmondja, hogy hol kell még kezelni. Egy begyulladt, gyennyes, fájó fog nagy kínokat fog okozni, többet, mint az orvosnál eltöltött idő.
Úgyhogy hajrá! Irány a fogtündér. :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
AZ igazság az,hogy egyáltalán nem fáj,még a hideg-melegre sem érzékeny...csak egyszerűen azt érzem a nyelvemmel hogy nagyon lyukas.
Ismerőseim mind magán dokihoz járnak,de jelenleg nem tudok arra pénzt áldozni.Újpesti vagyok,esetleg valaki egy jó,de nem fizetős dokit tudna ajánlani???
Ugyanígy voltam, ahogy Te :) 32 évesen lettem terhes, és kb 10 évesen látott utoljára fogdoki
Nekem nem a lyukkal volt baj, hanem nagyon vérzett az ínyem, és meglazultak a fogaim, attól féltem mire megszülök, kihullanak :(
végül megúsztam, de akkor megfogadtam hogy még egyszer nem vágok bele a babaprojektbe fogdoki nélkül!
Kb egy hete elkezdett fájni egy lyukas fogam, nagyon fájt, jön a karácsony, muszáj volt elmennem, tegnap voltam, az injekciót egyáltalán nem éreztem, utána meg végképp nem 10 perc volt az egész, nagyon nagyon kellemese csalódtam, így bejelentkeztem január elejére ismét
szóval csak bátran!!!! egy jó fogorvos kincset ér
én magánrendelőben voltam, 5000 egy fehér tömés, előtte ismerősöket megkérdeztem kit ajánlanak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!