Terhesseg elso harom honapjaban eljarhatok fogorvoshoz (korona, furas, tomes, fajdalomcsillapitas) nem art a babamnak?
Nálunk kötelező elmenni az első orvosi körben fogorvoshoz.
Mind a kétszer az első alkalommal megnézte van e valami problémám, és megbeszéltük, hogy a 16.héttől megcsinálja. Ő az elején csak ha nagyon kell sürgős, szereti alkalmazni a fájdalomcsillapítást. Ha sűrgős kínzó gondjaim lettek volna biztos talált volna módot a kezelésre előbb is.
3 fogorvost kérdeztem meg eddig, mind azt mondta, hogy a terhességnek semmi köze a fogak romlásához, max. nagyobb lesz a hajlam a fogíny-gyulladásra.
Csak azt nem értem, miért mondják, mert nekem is- és sok ismerős kismamának lukadnak ki sorra a fogai, vagy esnek ki a tömései...
Na, erről ennyit.
A terhesség bármely szakaszában mehetsz fogorvoshoz egyébként, az injekció helyileg hat, nem "megy" át a babához. (A fájdalomra szedett fájdalomcsillapító meg annál rosszabb.)Csak mindig szólnod kell előtte, hogy Te kismama vagy, x hetes.
Két dolgot nem szabad terhesség alatt: 1. röntgeneztetni 2. fogat húzni (csak nagyon-nagyon speciális esetben)
Akkor ez olyan mint a hajfestés, mindenki másképp gondolja.
9 hetes voltam, amikor begyulladt a még bent lévő bölcsességfogam (32 évesen, ha-ha), majd' megőrültem a fájdalomtól.
A klinikán azt mondták, természetesen RTG nem lehet, és a 10. hét előtt még fájdalomcsillapítást is csak nagyritkán alkalmaznak. Nekem is a 16. hetet mondták, hogy addig bírjam ki. Kibírtam.
Én is voltam fogorvosnál még annó. 1 hónapig jártam hetente 2-szer. Csinálgatta a fogaimat. Fúrás-tömés-fogkőszedés és igen szabad érzéstelenítőt használni. Ez volt nála az első kérdésem! De megnyugtatott, hogy a babának semmi baja nem lesz tőle. A 3. válaszolónak van igaza, mert röntgenez-ni nem szabad csak a kismamákat. Azt nekem sem csinálták!!! Viszont fogat húzni nálunk terheseknek is húznak. :S
38 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!