Súlyos vérszegénység várandósság alatt?
Figyelt kérdés
Terhesség alatt valakinél előfordult? Ha igen, hogy kezelték?
Én ma voltam az orvosomnál, hematológushoz küldött, másfél hét múlva megyek hozzá. Azt mondta a szülés nagy fokú vérzéssel jár és veszélyes rám nézve. De még időben vagyunk.
25 hkm
2019. jún. 5. 21:25
1/8 anonim válasza:
Vastablettát szedtem a terhesség alatt, szülés után pedig vénásan pótolták a vasat, nem akkora gond egyébként.
2/8 A kérdező kommentje:
Én is szedem a vasat, de viszont a 12. heti vérképemhez képest a mostani 24. hetes rosszabb lett. Nem tudom miért :(
2019. jún. 5. 21:31
3/8 anonim válasza:
Lehet injekció formájában adják majd be. Nekem nem volt annyira vészes, de a tabletta nálam sem ért semmit, hiába emeltünk a dózison nem változott a vérképem.
4/8 anonim válasza:
Mindkét terhességem alatt vészes vashiányos voltam csak az injekció kúra tudott kicsit segíteni. Most a harmadik babát várom és szintén injekciós kúra kellesz.
5/8 anonim válasza:
Nekem végig jó volt a vérképem és a 32. héten elég hirtelen esett le 86-ra a hemoglobinom. Én vénásan kapom a vasat, heti 2x, mert szájon át egyáltalán nem épült be.
Jó eséllyel szülés után is fogok pár adagot kapni, ha meg nagyon vészes a helyzet akkor maximum vért is kapok. Nem akkora dráma, a babára pl semmi befolyással nincsen.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Be kell feküdni a kórházba vagy bemegyek és jövök is ? :)
2019. jún. 6. 09:11
7/8 anonim válasza:
Vénás vaspótlást kaptam 3 hétig szülés előtt. Szülés után még vért kaptam, mert annyi vért vesztettem. Valóban nem játék. 😕 Ja mellette szedtem vasat, de semmit az rajtam speciel nem segített. Nem kell befeküdni, az első vaspótlás vénásan másfél óra mire lecsöpög az infúzió. A többi már max 20 perc.
8/8 anonim válasza:
4-es vagyok.
Kedves kérdező! Engem ezért fektettek be a kiírt dátum előtt 2 héttel. Benttartózkodás alatt is vettek vért és nézték a hgb szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!