Anti-D injekció. Mikor kell?
A második babámat várom (21 hetes vagyok). A vércsoportom A Rh-, a kislányom vércsoportját szülés után köldökzsinórvérből allapították meg, szintén A Rh-. Apa nem tudja a vércsoportját... Az egyik barátnőm nemrég halva szülte a babáját a 24. héten, mert ellenanyagot termelt (szi tén második terhessége volt), most teljesen be vagyok parázva, hogy mi van, ha velem is megtörténik, a szülés után nem kaptam anti-D injekciót, mivel a baba is negatív volt. Jele terhességben minden trimeszteri vérvételnél kérnek ellenanyagszűrést, az első negatív lett, kb. 4 hét múlva lesz a következő, majd csak a 36. héten. Nem kevés ez? Kérjek beutalót és ellenőriztessem gyakrabban?
Eddig olyan gondtalanul vártam a babámat, most pedig tiszta para vagyok...
Ha az első baba negatív volt akkor nem kell anti-D.
Protokol szerint amúgy elég 1x nézni, ha az első ellenanyagszűrés eredménye negatív, szóval így is elég alapos a dokid, hogy 3x is megnézi.
Trimeszterenként egyszer kell nézetni az ellenanyagot, ha Rh negatív vagy, felesleges sűrűbben. Egyébként is: mit csinálnának vele?:D Max jobban figyelik a magzatot, ha pozitív, de tenni nem lehet semmit.
De tök feleslegesen aggódsz baromságokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!