Tudoerlelo szteroid injekcio mikortol hat?
Korhazban vagyok sajnos, 24.hetesek vagyunk es kaptam tudoerlelo injekciot, de az ugyeletes orvos rendelte el aki annyit se mondott, h mukk errol az injekciorol. Szoval nem baj, h mellette clexanet is szurok (leidenes vagyok)? Egyaltalan mikortol hat? Mert a noverkeef azt mondta mikor beadta h igazabol bizonyitottan csak a 26.hettol er vmit. Most akkor mii?🤣
Barkinek barmilyen tapasztalata?
Szuper, ez tobb info volt, mint amit a klinikan osszesen kaptam errol.
Koszonom
Itt van egy rövid összefoglaló es az oldal közepe felé a magyar protokoll, ami elég részletesen taglaljaa mit, mikor, mennyit, hogyan kérdést. Szerintem érthető nyelven van írva, nem túl zsakzsargonos, ha gondolod, olvasd át, legalább telejsen tiszta képet kapsz róla, hogy miért jó stb.
Egyébként amikor en bent feküdtem, akkor született pár nap eltéréssel 24 hetre es 25 hétre egy-egy baba. A 24 hetre született kapott tüdőérlelőt, a másikuk nem. Hatalmas volt a különbség a két baba között. És azt mondták a neonatológusok, hogy ez nagyrészt a tüdőérlelőnek köszönhető. A 25 hétre született babát tovább kellett lélegeztetni, hetekig volt annyira súlyos állapotban, hogy azt mondták biztos nem éli túl, neki kellett shunt műtét és o sajnos súlyos agykárosodást szenvedett. A másik baba alig volt intubálva, szinte végig elég volt neki csak a legzestamogatas és enyhe agyi károsodással megúszta, valószínűleg nem is lesz nyoma.
A legjobbakat kívánom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!