Mikor jelentsem be a munkahelyemen, hogy terhes vagyok?
Orvoshoz a terhessèg miatt teljesen feleslegesen mész ma.
Itt a pultos válaszolók általában a 8. hónapig szoktak dolgozni ha nincs semmi baj a terhességgel (legalábbis akiket olvastam)
Minek mész orvoshoz ilyen hamar? A világon semmit nem fog látni...
Én várnék még 2-3 hetet a dokival. És akkor, ha lesz róla papír, hogy élő embrió van, szívhanggal, akkor szólnék a munkahelyemen. Már amennyiben szükséges a könnyített munka.
Én 37. hétig dolgoztam pultos-felszolgálóként.
14 órás műszak, de a nap nagy részében ültem (amikor nem volt vendég).
Neked kell tudnod, mennyit bírsz. Nekem tökéletesen egészséges terhességem volt, mindenféle panasztól mentes, soha nem voltam rosszul sem. Imádtam a munkám, nem volt ok, hogy otthon maradjak. A főnököm, kollégáim is segítőkészek voltak (pl váltáskor odakészítették a rekeszeket, söröshordót, így nem kellett emelnem, mégis tudtam végezni a munkám).
Szóval te tudod, milyenek a körülmények, mennyire segítőkészek, vagy "munkakerülőnek titulálnak" ha segíteniük kell valamiben.
3-as vagyok. 5+3 hetesen voltam először orvosnál, aki megállapította a terhességet, és 8 mm-es petezsákot látott jó helyen beágyazódva. Nekem ez elég információ volt, és nem éreztem, hogy feleslegesen mentem.
Azonnal szóltam a főnökömnek.
Gondolom nem Magyarorszagon dolgozol, igaz?!
En itthon megvarnam a 13. betoltott hetet.
Nyugodtan szólj azonnal, ha szükséges, ne dolgozz, ha nem megfelelőek a körülmények.
Én is egyedül voltam a műszakomban, de nem étterem, csak ital.
Viszont ha nem Magyarország, akkor nem tudjuk a jogszabályokat, hogy mikortól vagy védett, egyáltalán bármikor védett vagy-e, van-e lehetőség könnyített munkára, kell-e adnia könnyített munkát a munkáltatónak, meg ilyenek.
Érdeklődj az adott országban, ahol dolgozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!