Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor jelentsem be a munkahely...

Mikor jelentsem be a munkahelyemen, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Ma vagyok 4+5 napos,ès ma megyek az orvoshoz is először.Álló ,megterhelő 10-13 órás fizikai munkàt végzek (pult).Ti mikor jelentenétek be a főnökötöknek,a babát?Lehet e veszélyes a terhességee ez a fajta stressz,megterhelès?Vendéglàtósok? :)
2019. jún. 3. 12:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
94%

Orvoshoz a terhessèg miatt teljesen feleslegesen mész ma.

Itt a pultos válaszolók általában a 8. hónapig szoktak dolgozni ha nincs semmi baj a terhességgel (legalábbis akiket olvastam)

2019. jún. 3. 12:56
 2/19 anonim ***** válasza:
91%

Minek mész orvoshoz ilyen hamar? A világon semmit nem fog látni...

Én várnék még 2-3 hetet a dokival. És akkor, ha lesz róla papír, hogy élő embrió van, szívhanggal, akkor szólnék a munkahelyemen. Már amennyiben szükséges a könnyített munka.

2019. jún. 3. 13:05
 3/19 anonim ***** válasza:
91%

Én 37. hétig dolgoztam pultos-felszolgálóként.

14 órás műszak, de a nap nagy részében ültem (amikor nem volt vendég).

Neked kell tudnod, mennyit bírsz. Nekem tökéletesen egészséges terhességem volt, mindenféle panasztól mentes, soha nem voltam rosszul sem. Imádtam a munkám, nem volt ok, hogy otthon maradjak. A főnököm, kollégáim is segítőkészek voltak (pl váltáskor odakészítették a rekeszeket, söröshordót, így nem kellett emelnem, mégis tudtam végezni a munkám).

Szóval te tudod, milyenek a körülmények, mennyire segítőkészek, vagy "munkakerülőnek titulálnak" ha segíteniük kell valamiben.

2019. jún. 3. 13:06
 4/19 anonim ***** válasza:
53%

3-as vagyok. 5+3 hetesen voltam először orvosnál, aki megállapította a terhességet, és 8 mm-es petezsákot látott jó helyen beágyazódva. Nekem ez elég információ volt, és nem éreztem, hogy feleslegesen mentem.

Azonnal szóltam a főnökömnek.

2019. jún. 3. 13:08
 5/19 A kérdező kommentje:
Nekem mindenképp mennem kell,mert terhes vitamint az irvis írja fel,ès a betegbiztosító fizeti,ès szeretnèm ha adna egy igazolást is,mert nekem ebben a 10-13 órá műszakokban 1xvagy 2x 15 perces szüneteim voltak ès sajnis nekem senki nem tud segíteni,mert rajtam kívül nincs ott senki.
2019. jún. 3. 13:15
 6/19 A kérdező kommentje:
A főnök beáll mosogatni ha úgy van,de tegnap pl. 21 km-t rohantam,és 2x kaptam 15 perc szünetet.
2019. jún. 3. 13:17
 7/19 anonim ***** válasza:
51%

Gondolom nem Magyarorszagon dolgozol, igaz?!

En itthon megvarnam a 13. betoltott hetet.

2019. jún. 3. 13:23
 8/19 A kérdező kommentje:
Nem otthon... Itt igazából 9 órànál tovàbb tilos dolgozni.
2019. jún. 3. 13:31
 9/19 anonim ***** válasza:
82%

Nyugodtan szólj azonnal, ha szükséges, ne dolgozz, ha nem megfelelőek a körülmények.

Én is egyedül voltam a műszakomban, de nem étterem, csak ital.

2019. jún. 3. 13:33
 10/19 anonim ***** válasza:
90%

Viszont ha nem Magyarország, akkor nem tudjuk a jogszabályokat, hogy mikortól vagy védett, egyáltalán bármikor védett vagy-e, van-e lehetőség könnyített munkára, kell-e adnia könnyített munkát a munkáltatónak, meg ilyenek.

Érdeklődj az adott országban, ahol dolgozol.

2019. jún. 3. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!