A férjem mehet gyedre a második babával én meg maradnék gyesen az elsővel? Vagy hogyan járnánk jobban?
Figyelt kérdés
2 hét múlva tölti a fiam a 8 hónapot.Mire megszületik a második addigra lesz 14 hós.
Nem tudom hogy most hogyan vannak ezek a hivatalos dolgok de megfordult a fejemben hogy mi lenne ha a férjem menne gyedre és akkor együtt lehetne a család?!
Vagy ez csak az én agyamban ilyen egyszerű és jó,de a valóságban meg azért vannak akadályok?És ha én maradok a másodikkal is gyeden akkor mit hogyan kapok?
2010. júl. 7. 19:16
11/16 anonim válasza:
Bocsánat, akkor lehet, hogy változtak a törvények, eddig csak a gyes volt alternatív.
12/16 anonim válasza:
valószínűleg:) pl. most már a nagymama is eljöhet gyesre.
13/16 anonim válasza:
Igen, a gyes eddig is így volt, csak a gyed volt anyukához kötve.
14/16 anonim válasza:
Nem mehettek el mindketten, csak akkor ha az egyik gyereket a férjed neveli a másikat pedig te. De gondolom erről nem elég egy nyilatkozat, hanem hivatalos válási papírok kellenek meg gyermekelhelyezés. Ha lehetne ilyet csinálni mindenki ezt csinálná. De egyébként ha megfordult fejetekben ez, mivel te max gyedet kapsz és a férjed is ugyanazt kapja- ergo mondhatjuk, hogy a férjed bruttó 400-at felcserél havi 25 ezerre ami a gyes. Nem gondolom, ha ez komolyan megfordult a fejetekben, hiányozna a családi kasszából az havi 25 ezer forint, ha több százezer nem hiányzik. Menjen el simán fizetés nélkülire, amire elmenne a GYEDdel és kész. És akor otthon lehet a család együtt.
15/16 anonim válasza:
Szóval:TGYÁS-ra NEM mehet az apuka,GYED-re(a TGYÁS lejáratától),GYES-re igen.Nálunk is így van,tehát 100%-ra tudom!
16/16 anonim válasza:
Valóban a tgyás anyukához kötött, de utána apuka mehet gyed-re. Ha ilyen magas volt a fizetése, akkor ne ő menjen, hanem te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!