Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti varandosan megkeritek,...

Ti varandosan megkeritek, hogy adjak at a helyet?

Figyelt kérdés

Tomegkozlekedesen.

Egy tegnapi kerdesrol jutott eszembe, hogy oke, van, hogy nem adjak at a helyet, ilyenkor ti szoltok, hogy szeretnetek leulni? Hogy szoktak reagalni ra?

2019. máj. 25. 06:38
 81/105 piroska és a farkas ***** válasza:
28%
Hàt utolsó, ebből is làtszik, h a külföld sem mindenben jàr előttünk. Senki sem írta, h betegség, éppenhogy az àllapotbeli vàltozàs az, ami miatt a jóérzésű ember magàtól àtadja a helyét, akàr kismamàt, akàr idős embert, akàr törött làbú utast làt. Kérni pedig igenis megalàzó akkor, ha az àllapot làthatóan egyértelmű.
2019. máj. 27. 09:09
 82/105 anonim ***** válasza:
78%

Piroska!

Megegyszer: itt a terhesség nem betegség. Egy átmeneti állapot. Itt a terhes nő dolgozik, biciklizik, mozog, orvos nem látja sima terhesség alatt.

2019. máj. 27. 09:12
 83/105 piroska és a farkas ***** válasza:
24%
Itt sem betegség. Pont ezt írtam. De igenis MÀSàllapot. Az pedig, h mennyire pozitívum, ha gyakorlatilag nincs terhesgondozàs, inkàbb hagyjuk.
2019. máj. 27. 11:10
 84/105 anonim ***** válasza:
84%
VAN terhesgondozás. Arra van a szülésznő. A nőgyógyász oedig arra van, ha problema merul fel. Nem terhesgondozásra. Kb Magyarorszagon kívül a világon sehol máshol nem kezelik a kismamát betegként, márpedig a nőgyógyász orvos, aki nőgyógyászati betegségeket és problémákat kezel. A terhesség nem az. Továbbra is csak egy állapot, ami nem érdemel különleges ellátást, vagy különleges bánásmódot, elsőbbséget.
2019. máj. 27. 11:13
 85/105 anonim ***** válasza:
72%

Maximálisan egyetértek azokkal, akik szerint a terhesség nem betegség! Szerintem a terhesség abszolut nem egy olyan dolog, ami barmifele kiváltsággal, elsőbbséggel kéne járjon. Nálunk sincs egyébként a terheseknek elsőbbsége se orvosnál, se vervetelnel, sem más helyen. Igen, ez egy állapot és igen van, amikor ez épp hanyingerrel vagy rosszulléttel v vizesedéssel jár, DE ez mi vállaltuk önként, mert MI szerettünk volna gyereket. Tudja mindenki jól, hogy mivel jár/hat egy terhesség. Akkor miért kell utána ezekre hivatkozva előnyért vagy elsőbbségert verni az asztalt? Igen, nekem is volt sokszor hányingerem és majd leszakadt a derekam, de a rendelőben pl másnak is volt gondja/baja, volt aki szemmel láthatóan is rosszabbul volt, mint én, miért vártam volna el, h engem előre vegyenek, csak mert terhes vagyok? Én is ugyanúgy kivártam a sorom és lám, nem haltam bele. Volt is ebből egy balhé nem rég nálunk a rendelőben a háziorvosnál, mert elég sokan voltak már a váróban + sok időpontos is volt, én is már egy órája ott ücsörögtek. Az emberek egyre türelmetlenebbek voltak és erre megjelent egy kismama és amint kijött egy ember az orvostól, ő ázó nélkül bepofátlankodott a soron következő ember elé, amit a hölgy sem hagyott szó nélkül és mondta h ne haragudjon már, de ő másfél órája itt ül már és bizony ő következik. Erre a kismama nekiállt toporzekolni, h micsoda tahó, hogy látja h ő terhes és nem akarja maga elé engedni. Itt már kijött az ápolónő is, h mi ez a vita itt, elmondta a nő, aki következett volna h mivan és az ápolónő bizony neki adott igazat, teljesen jogosan. Megkérdezte a kismamát, h ugyan van-e időpontja, mire mondta h nem. Ekkor jött a válasz, h legközelebb tessék időpontot kérni és akkor nem lesz ilyen gond. Persze még nekiállt feljebb és sértődötten elviharzott.:D Többen is amúgy mondták utána, h a hölgynek teljesen igaza volt, csak azért mert valaki téged, még nem kell elvárni, h mindenki hozzá igazodjon.

És nem tudom azon miért kell hiszteriazni, h valaki azt meri mondani a magzat az kizárólag a terhes nő és férje felelőssége. Ebben semmi sértő nincs, ez így van. Nem X és nem is Y feladata az, h vigyázzon a gyerekemre, hanem az enyém! Autóval közlekedtem egyébként épp emiatt, h ne kegyen véletlen az h egy zsúfolt buszon véletlen megütik a hasam. Aki ennyire félti magát, az üljön autóba!

Egy nem várandós ember is ugyanúgy megütheti magát és megsérülhet egy esetleges nagyobb fékezés során ám, nem csak a várandós nők! Én senkitől nem vártam el, h miattam esetleg kockáztassa az ő saját testi épségét. Aki ilyet elvár, sőt egyenes úgy is vélekedik a dologról, h ez természetes h jár neki, az meg szerintem szimplán csak pofátlan. Nem kötelező felszállni a buszra, ha annyira félti a hasát..

2019. máj. 27. 12:33
 86/105 anonim ***** válasza:
69%

"Kérni pedig igenis megalàzó akkor, ha az àllapot làthatóan egyértelmű."

Akkor szenvedj. Senkit nem érdekel a nyomorod, másnak is megvan a maga baja. Ez is baromság, hogy egyértelmű. Neked az, de aki csak egy fél pillantást vet rád, vagy annyit se, az simán hihet kövérnek és kész.

2019. máj. 27. 12:44
 87/105 anonim ***** válasza:
34%
sorry mindenki de en abban hiszek, hogy aki nem tehet az allapotarol, pl oreg, vagy eltorott a laba stb az a fotossagi lista elejen van. Aki terhes az maganak terhes. Egyeni szocproblema. Oldja meg ha nem szeret buszozni. De nehogy mar parhuzamot huzzunk egy nagymama es egy terhes no kozott.
2019. máj. 27. 12:59
 88/105 piroska és a farkas ***** válasza:
27%
A kérést nem feltétlenül a kismamàkra értettem. Van aki pl simàn elnézi azt is,ahogy egy 80+ idős ember àll.
2019. máj. 27. 12:59
 89/105 anonim ***** válasza:
87%
Az szerintem problemas, hiszen az ember nem tehet arrol, hogy megoregszik. Ott igen is jogos, hogy rossz szemmel nezzenek arra aki nem adja at a helyet.
2019. máj. 27. 13:02
 90/105 anonim ***** válasza:
26%
Ahogy arról sem tehet az ember, hogy terhesen nem tud úgy egyensúlyozni a kanyarban. Dehát ez van, egyéni szociális probléma.
2019. máj. 27. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!