Ti varandosan megkeritek, hogy adjak at a helyet?
Tomegkozlekedesen.
Egy tegnapi kerdesrol jutott eszembe, hogy oke, van, hogy nem adjak at a helyet, ilyenkor ti szoltok, hogy szeretnetek leulni? Hogy szoktak reagalni ra?
Piroska!
Megegyszer: itt a terhesség nem betegség. Egy átmeneti állapot. Itt a terhes nő dolgozik, biciklizik, mozog, orvos nem látja sima terhesség alatt.
Maximálisan egyetértek azokkal, akik szerint a terhesség nem betegség! Szerintem a terhesség abszolut nem egy olyan dolog, ami barmifele kiváltsággal, elsőbbséggel kéne járjon. Nálunk sincs egyébként a terheseknek elsőbbsége se orvosnál, se vervetelnel, sem más helyen. Igen, ez egy állapot és igen van, amikor ez épp hanyingerrel vagy rosszulléttel v vizesedéssel jár, DE ez mi vállaltuk önként, mert MI szerettünk volna gyereket. Tudja mindenki jól, hogy mivel jár/hat egy terhesség. Akkor miért kell utána ezekre hivatkozva előnyért vagy elsőbbségert verni az asztalt? Igen, nekem is volt sokszor hányingerem és majd leszakadt a derekam, de a rendelőben pl másnak is volt gondja/baja, volt aki szemmel láthatóan is rosszabbul volt, mint én, miért vártam volna el, h engem előre vegyenek, csak mert terhes vagyok? Én is ugyanúgy kivártam a sorom és lám, nem haltam bele. Volt is ebből egy balhé nem rég nálunk a rendelőben a háziorvosnál, mert elég sokan voltak már a váróban + sok időpontos is volt, én is már egy órája ott ücsörögtek. Az emberek egyre türelmetlenebbek voltak és erre megjelent egy kismama és amint kijött egy ember az orvostól, ő ázó nélkül bepofátlankodott a soron következő ember elé, amit a hölgy sem hagyott szó nélkül és mondta h ne haragudjon már, de ő másfél órája itt ül már és bizony ő következik. Erre a kismama nekiállt toporzekolni, h micsoda tahó, hogy látja h ő terhes és nem akarja maga elé engedni. Itt már kijött az ápolónő is, h mi ez a vita itt, elmondta a nő, aki következett volna h mivan és az ápolónő bizony neki adott igazat, teljesen jogosan. Megkérdezte a kismamát, h ugyan van-e időpontja, mire mondta h nem. Ekkor jött a válasz, h legközelebb tessék időpontot kérni és akkor nem lesz ilyen gond. Persze még nekiállt feljebb és sértődötten elviharzott.:D Többen is amúgy mondták utána, h a hölgynek teljesen igaza volt, csak azért mert valaki téged, még nem kell elvárni, h mindenki hozzá igazodjon.
És nem tudom azon miért kell hiszteriazni, h valaki azt meri mondani a magzat az kizárólag a terhes nő és férje felelőssége. Ebben semmi sértő nincs, ez így van. Nem X és nem is Y feladata az, h vigyázzon a gyerekemre, hanem az enyém! Autóval közlekedtem egyébként épp emiatt, h ne kegyen véletlen az h egy zsúfolt buszon véletlen megütik a hasam. Aki ennyire félti magát, az üljön autóba!
Egy nem várandós ember is ugyanúgy megütheti magát és megsérülhet egy esetleges nagyobb fékezés során ám, nem csak a várandós nők! Én senkitől nem vártam el, h miattam esetleg kockáztassa az ő saját testi épségét. Aki ilyet elvár, sőt egyenes úgy is vélekedik a dologról, h ez természetes h jár neki, az meg szerintem szimplán csak pofátlan. Nem kötelező felszállni a buszra, ha annyira félti a hasát..
"Kérni pedig igenis megalàzó akkor, ha az àllapot làthatóan egyértelmű."
Akkor szenvedj. Senkit nem érdekel a nyomorod, másnak is megvan a maga baja. Ez is baromság, hogy egyértelmű. Neked az, de aki csak egy fél pillantást vet rád, vagy annyit se, az simán hihet kövérnek és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!