28hetes terheségnél sok a 13 kilo hízás? Az utobbi időben jött ennyi rám. Elég sokat eszem, kellene dietáznom?
attól függ hogy eredetileg hány kilóval estél teherbe mert ha negyven valamennyivel akkor nem gáz de ha pl. hetven felett akkor nagyon nehéz lesz lefogyni.... igy is nehéz lesz ... kérj a védőnőtöl tippeket de én is irok párat
a sült husokat próbáld meg nem szénhidráttal - sült krumpli , rizs - enni hanem párolt zöldséggel v. kompóttal isteni !
az édessségek helyett egyél joghurtos sütiket vagy natur gyümölcsöt cukrozatlanul - a dinnye hizlal!-
kerüld a zsirban olajban sült ételeket és ne egyél szemetet -üres kalóriákat-
legyél csini kismama és jó egészséget Nektek.
Szia!Én 32hetes vagyok,és már 20kg-nál járok.50-ről indultam,most vagyok 70kg.Úgyhogy az enyémhez képest nem sok.
:)
Szerintem sok. A masodik terhessegem alatt 14 kilot hiztam osszesen. Pedig vekony vagyok es magas, megsem indokolta semmi, hogy ettol tobbet hizzak, szerintem ez tokeletes volt. (Meg ebbol is maradt hat kilo szules utan, ami mondjuk hamar eltunt.)
Ne mondjatok, hogy csak a szamat jartatom: abbol tudom, hogy sok, mert az elso terhessegem alatt 25 kilot hiztam. HIaba volt hova hizni, akkor is sok volt, az osszes izuletem fajt a vegere, lihegtem egy kis lepcsozestol, az osszes fittsegemet elveszitettem. Es nem, a lelkemnek sem esett jol leadni azt a 15 kilot, ami maradt szules utan.
Ha tudod, hogy sokat eszel es amiatt hizol, akkor ezen kell valtoztatnod.
Ami nekem bejott: szenhidrat csak delelott tomenyben, tehat kenyer, zsemle, peksuti formaban. Akkor sem sok. Remekul haromfele lehet vagni egy zsemlet es ugy pakolni meg felvagottal, zoldsegekkel. Mire az igy kepzett harom szendvicset megeszed, mar tele is vagy, pedig vegulis csak egy zsemle csuszott le.
Ebedre ettem normalisan, a gyerekek es a ferjem mellett nem volt ido kulon magamra fozni, nah meg kedvem sem. Levest igyekeztem sokat enni, masodikat, foleg tesztafelet, krumplit kevesebbet. Vacsorara csak gyumolcs, salata, de akkor annyi, amennyi csak belemfert.
En gyumolcsrajongo lettem. Ha ehes voltam etkezesek kozott, akkor is almat burkoltam, vagy narancsot (teli terhessegem volt). Mar reg megszultem, de az etkezesem meg mindig erre epul. Vacsira zoldseg, gyumolcs, salata, most eppen rengeteg meggyet es barackot burkolok, de meg mindig toppon van az alma is.
Jah, fontos: a sok gyumolcsnek koszonhetoen az emesztesem vegig jo volt, elmaradt a szekrekedes, amivel olyan sokat kuzdottem az elso terhessegem alatt.
Probald ki, ra fogsz jonni, hogy ez nem dieta, ez csak egy pici eletmodvalta. En peldaul ugyanugy megeszem a sutit is, pizzat is, ha van kozelemben, vagy ha epp kiruccanunk valahova. Egy-egy alkalomtol nem lesz bajom.
Viszont igyekszem odafigyelni, hogy edesseg, nasi ne nagyon legyen itthon.
Szia!Szerintem is kicsit sok.A védőnőm azt mondta,hogy az egészséges hízás a terhesség alatt 10-13 kg.Van egy rokonom aki annyi idős mint én /12 hetes/ ő már 10 kilót hízott és az orvos letolta.
Persze most már nem szabad fogyóznod,csak tartsd be a diétát.Párolt húsok,zöldségek,gyümölcsök.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!