Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az alacsony vérnyomás milyen...

Az alacsony vérnyomás milyen hatással van a babára illetve lehet tenni valamit ellene?

Figyelt kérdés
Folyamotosan alacsony a vérnyomásom. Többször rosszul is lettem már miatta. A doki szerint nincs mit tenni ilyenkor, le kell feküdni és megvárni még elmúlik. De félek hogy a babára nézve is veszélyes ez.
2007. dec. 7. 09:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy barátnőmnek napi 2-3 tejeskávét javasolt az orvosa, persze a kévé túlzott fogyasztása káros. Napi 2 adag lefőzött kávét biztonsággal fogyaszthatsz.
2007. dec. 7. 09:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A 10 hét óta olyan alacsony a vérnyomásom,h amikor 100/ valami már rekordot emlegetnek az orvosok.Nagyon sok folyadék!Minimum 3 liter.Meg egy természetgyógyász napi egy kiskanál szőlőmagolajat ajánlott,de ezt még nem próbáltam ki,mert nem kaptam olajat.(De az sem baj,ha nem kiskanállall eszed,hanem paradicsom,paprika,uborka stb. zöldségekre öntve,úgy nem olyan tömény.Amúgy is kiváló saláta olaj.)Ő ajánlotta még a zellert minden mennyiségben,főleg párolva.Más a feketeribizli szörpöt ajánlotta,neki segített nekem nem.

Amikor jön a rosszullét,akkor mailyen gyorsan csak tudsz,le kell ülni.Meg kell feszíteni az összes izmot a testben.Illetve ha van veled valaki,akkor tegye a kezét a tarkódhoz,taron ellenet,te meg próbáld meg fejjel eltolni.Ez tóbbi a legjobb segítség.

Kicsit javulni fog,de nekem a fejfájás akkor is mindennapi vendégem.A babára nem káros hiszen ő az oka enneg az egésznek.Kitartás,türelem és sok folyadék.

2007. dec. 7. 10:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baja nem lesz tőle! Nekem világéletemben alacsony volt a vérnyomásom, mindkét terhesség alatt rekordmélységeket döntögetett. A kávé állítólag nem is emeli, csak a pulzust legfeljebb és majd nem is tudsz aludni. Én a szagát se kívántam egyébként. Nem tudsz sokmindent tenni, a rosszullétekkel vigyázni kell, ne áll fel és ne kelj fel hirtelen. (Egyszer közértben lettem rosszul, senki még csak rám sem nézett...) A magas vérnyomás sokkal rosszabb a babának, ez vigasztaljon. Jó babavárást!
2007. dec. 7. 10:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is úgy tudom, hogy a baba inkább alacsony vérnyomásnál érzi jobban magát! Szóval ez, amíg nem szólnak, hogy túl alacsony, addig nem baj szerintem. Inkább magadra kell jobban ügyelned, hogy ne legyél rosszul. Egyébként nekem a doki azt javasolta, ha nem bírom a kávét (mert már a szagától is rosszul vagyok) akkor készítsek magamnak jó erős fekete teát. Kellemes babavárást!

Üdv 14 hetes kismami

2007. dec. 7. 11:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Izomfeszítést, tarkónyomkodást felejtsd el!

Mikor jön a rosszullét, lazíts és engedd át magadon.

2007. dec. 7. 12:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem volt a terhesség alatt 70/40 a vérnyomásom, úgy néztek rám mint aki már nem is él! A pulzusom nem találtak, annyira padlón volt. És a max vérnyomásom 90/70 volt! A kérdésedre az én tapasztalatom , a babámnak semmi baja nem lett!
2007. dec. 7. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!