A mentő mindig fix kórházba visz?
Ahol lakunk, a mentő elvileg egy másik városba szállítana, ha kihívnám szülés esetén. Viszon a választott kórházam még közelebb is van, bár Budapesten.
Szerintetek meg lehet "kérni" majd a mentőst, hogy a pesti választott kórházamba és orvosomhoz vigyen?
Én úgy tudom nem.
Apukámat vitte egyszer el mentő, mert begörcsölt a veséje, és hiába mondta, hogy a kórházba vigye, mert ott van orvosa, oda jár, azt mondta a mentős, hogy ők csak a klinikára szállíthatják be, a kórházba nem.
Bocsi, a nem-et arra értettem, hogy nem visz oda, ahova kéred, tehát fix kórházba visz.
Előző voltam.
Szia!
Nekem a választott kórházam a Szt. Imre volt, viszont területileg a János kórházba tartoztam.
Nekem beleírták a kis könyvembe, hogy " szülésre előjegyezve a Szt. Imre kórházba" Pecsét, doki aláírása. Azt mondta a doki, ha mentő kellene mutassam meg, ha nincs közvetlen életveszély akkor oda visznek. Te is kérdezz rá a dokidnál, tuti, hogy beleírják.
Hát ez sokban függ a mentőstől is szerintem. Terhesen egyszer bevittek, de mondtam, hogy nekem a SOTE-n van a dokim és ha lehet akkor oda. Pedig a területileg illetékes kórházunk kb. 5 percre van innen, míg a SOTE legalább negyed óra. De oda vittek.
A dokim azt mondta, hogyha szülésnél időben kiérnek és van annyi idejük, hogy elvigyenek a választott kórházba akkor elvisznek, de 2 perces fájásokkal már nem.
A mentő az ingyen van és nem kell rá szülésnél órákat várni, míg a betegszállítóért kérhetnek pénzt és ott többet is kell várni, de egy szüléshez nem fognak valószínüleg betegszállítót küldeni.
Én olyan rosszul voltam terhesen, hogy lábra se tudtam állni, mire közölte a diszpécser, hogy ők nem taxi és oldjuk meg a bejutást a kórházba. Nem tudtuk megoldani, mert amint megmozdultam hánytam, szédültem és még a nagyobbik fiam is itthon volt. Akkor ügyeletet hívtunk és neki érdekes módon már kijött a mentő.
Ja és ezt mind a két terhességemnél így volt és a mentősök mindig oda vittek, ahova kértem.
Ha van pecséted oda visz ahol a dokid van!
Ha nincs akkor a területileg illetékesbe, bár nekem pl két ilyen kórház van és megkérdezték hova akarok menni. Ja és telefonálás után 10 percen belül kint voltak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!