Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A mentő mindig fix kórházba visz?

A mentő mindig fix kórházba visz?

Figyelt kérdés

Ahol lakunk, a mentő elvileg egy másik városba szállítana, ha kihívnám szülés esetén. Viszon a választott kórházam még közelebb is van, bár Budapesten.

Szerintetek meg lehet "kérni" majd a mentőst, hogy a pesti választott kórházamba és orvosomhoz vigyen?

2010. júl. 7. 07:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Semmiképp se mentőt hívj! Ugyanúgy fizetni kell érte, és van egy 1 órás kiérési határidejük. A taxi biztonságosabb!
2010. júl. 7. 07:59
 2/11 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom nem.

Apukámat vitte egyszer el mentő, mert begörcsölt a veséje, és hiába mondta, hogy a kórházba vigye, mert ott van orvosa, oda jár, azt mondta a mentős, hogy ők csak a klinikára szállíthatják be, a kórházba nem.

2010. júl. 7. 08:01
 3/11 anonim ***** válasza:

Bocsi, a nem-et arra értettem, hogy nem visz oda, ahova kéred, tehát fix kórházba visz.

Előző voltam.

2010. júl. 7. 08:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem a választott kórházam a Szt. Imre volt, viszont területileg a János kórházba tartoztam.

Nekem beleírták a kis könyvembe, hogy " szülésre előjegyezve a Szt. Imre kórházba" Pecsét, doki aláírása. Azt mondta a doki, ha mentő kellene mutassam meg, ha nincs közvetlen életveszély akkor oda visznek. Te is kérdezz rá a dokidnál, tuti, hogy beleírják.

2010. júl. 7. 08:12
 5/11 anonim ***** válasza:
Én rákérdezem és úgy van ahogy az utolsó írja, ha van szülésre kijelölt kórházad, akkor ha belefér az időbe odavisz.
2010. júl. 7. 08:36
 6/11 anonim ***** válasza:
47%
Szia! Én úgy tudom, hogy a mentő nem vihet csak az ügyeletes kórházba. Viszont ha magán vagy privát mentőt hívsz, amiért fizetni kell, az oda visz ahova te kéred. Én a férjemmel csináltam már ezt amikor eltörte a lábát.
2010. júl. 7. 08:38
 7/11 anonim ***** válasza:
A 7:59-es egy nagy hülyeség! A mentő még mindig ingyen van, és a szülés nem 1 órán belüli feladat a mentőnek, hanem azonnalos-szirénázós! És ha van választott orvos, akkor ahhoz visz majd szülni, nem pedig a legközelebbi klinikára - kivéve, ha nagyon előrehaladott a dolog.
2010. júl. 7. 08:40
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát ez sokban függ a mentőstől is szerintem. Terhesen egyszer bevittek, de mondtam, hogy nekem a SOTE-n van a dokim és ha lehet akkor oda. Pedig a területileg illetékes kórházunk kb. 5 percre van innen, míg a SOTE legalább negyed óra. De oda vittek.

A dokim azt mondta, hogyha szülésnél időben kiérnek és van annyi idejük, hogy elvigyenek a választott kórházba akkor elvisznek, de 2 perces fájásokkal már nem.

A mentő az ingyen van és nem kell rá szülésnél órákat várni, míg a betegszállítóért kérhetnek pénzt és ott többet is kell várni, de egy szüléshez nem fognak valószínüleg betegszállítót küldeni.

Én olyan rosszul voltam terhesen, hogy lábra se tudtam állni, mire közölte a diszpécser, hogy ők nem taxi és oldjuk meg a bejutást a kórházba. Nem tudtuk megoldani, mert amint megmozdultam hánytam, szédültem és még a nagyobbik fiam is itthon volt. Akkor ügyeletet hívtunk és neki érdekes módon már kijött a mentő.

Ja és ezt mind a két terhességemnél így volt és a mentősök mindig oda vittek, ahova kértem.

2010. júl. 7. 09:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok. A betegszállító jutott először eszembe, nem a mentő, innen a félreértés. Tehát a mentő ingyenes.
2010. júl. 7. 09:56
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha van pecséted oda visz ahol a dokid van!

Ha nincs akkor a területileg illetékesbe, bár nekem pl két ilyen kórház van és megkérdezték hova akarok menni. Ja és telefonálás után 10 percen belül kint voltak!

2010. júl. 7. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!