Kismamik! Az orsos hány deci tejet ajánlott meginni egy nap?
Szia!
Maximum fél liternyi mennyiségű tejtermék összesen/nap. Ebben benne van a tej, sajt, kefír, joghurt stb...
Ezt terhesség és szoptatás alatt is javasolták nekem, egyrészt a védőnő, de szoptatás alatt a gyermekorvos kifejezetten kihangsúlyozta. (Nekünk volt is egy kis gubanc, mert túl sok tejfehérjét ettem, gondolván ez jó tejszaporító, de a baba szervezete nem tudta ezt feldolgozni, hiszen átjut az anyatejen is!)
2l az rengeteg, szerintem!!!! Nem ez lenne az összes folyadék mennyisége?
Minden jót!
En par honapja kulfoldi oldalon azt olvastam, hogy a legfrissebb kutatasok szerint a terhesseg alatti tejfogyasztasnak es a baba kesobbi lehetseges laktoz, vagy tejcukorerzekenysegenek semmilyen koze nincs egymashoz. Tehat szerintuk a tejfogyasztas maximalizalasa terhesseg alatt teljesen felesleges.
Viszont en minimum mennyisegrol meg nem olvastam soha.
Annyit tudok, hogy elso terhessegem alatt a tejet egesz nap meg tudtam volna inni. Nalam siman fogyott ket liter egy nap, neha tobb is. Azon kivul, hogy 25 kilot hiztam mas negativum nem szarmazott belole.
Viszont 2. terhesseg alatt normal tejfogyasztasom volt, mint egyebkent is (reggel tejeskave minden nap sok tejjel, egyebkent tej onmagaban talan heti ketszer). Ettol sem lett baj.
Ha ram hallgatsz, akkor annyi tejet iszol, amennyi jol esik, nem tobbet, nem kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!