Van itt olyan, akinek terhesen megfájdult a foga, de nem tudott elmenni a dokihoz, mert végig hányós volt?
Figyelt kérdés
A kockázatokkal tisztában vagyok. Inkább ilyen jellegű tapasztalatok érdekelnek...2019. máj. 9. 08:30
1/3 anonim válasza:
Nem tapasztalat, de a sok hányás, azaz a feljövő gyomorsav sajnos nagyon gyorsan tönkre teszi a fogzománcot, duplán igaz ez, ha még az inger ellen klasszikusan savanyút meg szénsavasat eszel. Szerintem ilyen esetben én egy Daedalon-kúppal (több helyen olvastam, hogy ma már nem tiltják terhesen a hányáscsillapító gyógyszereket, de kérdezz rá persze a nőgyógyászodnál) felvértezve elmennék mihamarabb a fogorvoshoz.
2/3 anonim válasza:
Igen és mivel szülésig hánytam, végül 7 darab rágófogamat kellett kihúzni, fogat mosni se nagyon tudtam a terhesség alatt, mindig hányás lett a vége. Nekem legalább nem fájt egyik sem, fogászhoz úgy tudtam elmenni, hogy beszedtem reggel 2 cerucal-t és savlekötöt, így egyet be is tömtek.
3/3 anonim válasza:
Daedalon kúppal vagy tablettával, de el kell menni fogorvoshoz. Ha már eleve fáj, akkor gyulladt, inkább most kell kikezelni a bajt mint egy gennyes tályogot mondjuk egy újszülött mellett kezelgetni meg mosogatni. Minél hamarabb mész, annál könnyebb lesz a megoldása. Nekem dokim mondta, hogy rendszeren nyilván nem, de ilyen alkalmakkor be lehet venni hányáscsillapítót. Be is vettem, betömték a fogamat gond nélkül, azóta se volt vele baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!