Nehéz helyzetben lévő anyukak, vagy vételes mellett döntő nők erdekelne a ti döntésetek miért döntöttetek úgy hogy megtartjátok vagy miért úgy hogy nem?
Próbálok röviden fogalmazni, kis faluban elek ahol kb az egyetlen vendéglátó helyen dolgoztam ami nem volt bejelentett 2 evet. Mivel semmi más lehetőségén nem volt.. Most 1,5 hónapja találtam olyan helyet ami a bejelentett. 8 hetes terhes vagyok 2 eves kapcsolatból ahol a párom kijelentette neki nem kell a gyerek,azt csinalok amit akarok ,szóval a volt párom. Védekezés mellett fogant baba!!!! Mivel nem volt bejelentett a munkám kapnék kb 40.000ftot a gyerekre amiből lehetetlen felnevelni , viszont nagyon szeretnem és abortusz ellenes vagyok . Anyukam mindenbe segít, neki annyi van hogy elég legyen nem akarok se én se a baba a terhére lenni . Amíg dolgozok megtudnék venni mindent amire szükség van , de utána??? Alkalmi munkát találnék ami heti 2 alkalom amikor anyukam lehetne a babával, tehát annyira nem reménytelen a helyzet viszont nem akarok önző lenni , ez a gyerek meg megsem született már nincs apja ! Őszintén mondom nem tudom hogy megtudnam e ölni a saját gyermekem,köszönöm őt most nem kérem majd a következőt.....ráadásul úgy hogy közben vágyok rá ,de lehetek ennyire önző? Kíméljetek az olyan válaszoktól amik szidalmaznak. Ha valaki nehéz helyzetbe szült megbánta? És ha elvetette hogyan lépett túl rajta?
Családom nagyon elfogult, a tőlük telhető segítséget megkapom az biztos.
Az, hogy a gyerek apja mikor lép le, teljesen mindegy. Ha 5 évesen hagyja ott, ha 15, akkor se öljük meg a gyereket, mert nem ér az élete semmit, mert nincs apja.
Ez nem mérvadó.
Az viszont annál inkább, hogy te már most kötődsz hozzá. Ha elveteted, az az egész életedre rányomja majd a bélyegét lelkileg. Tönkre fogsz menni bele.
Nekem volt egy iskolai évfolyamtársam, ő is egyedül maradt a babával, csakhogy ott még a családja is ellenezte, kidobták. Anyaotthonba ment 2 évre, eljárt dolgozni, a kicsi bölcsiben. Megéltek, bár nyilván nem volt könnyű az elején.
Most van 2 másik gyereke az új párjával, aki az elsőt is a nevére vette. Boldog, már nem szűkölködik. És van egy középiskolás nagy fia, akit imád és s aki imádja!!!
Azt érdemes szem előtt tartani, hogy minden élethelyzet változhat, ha az akarat megvan. Az abortusz viszont egy életre szól, azon nem fogsz tudni változtatni. Akkor egy halott gyerek anyja leszel.
Dönts okosan, és tegyél meg mindent, hogy elérd a célod. Nem lesz könnyű, de telnek az évek és biztosan jobb lesz.
Kitartást és jó egészséget kívánok nektek!
8-as vagyok
Teljesen egyet értek az utolsóval! Te már most kötődsz a kisbabádhoz és a helyzet nem kilátástalan. Ott van a családod is. Tudod a támogatás és a szeretet néha többet ér mint a pénzbeli juttatások. Tedd fel magadnak a kérdést: Melyik döntéseddel tudnál együtt élni?
Kívánok minden jót!
11-essel teljesen egyetértek. Én nem kerültem ilyen helyzetbe. Nekem csak egy kislányom született, ő sem annyira korán, utána sajnos elment egy kicsi, azután pedig már nem született testvér. De ha én ilyen helyzetbe kerülnék, a helyedben megtartanám. Sajnálom, hogy a párod így áll hozzá, de ez a Te döntésed, nem az övé, ha megtartod, fizetnie kell a gyerektartást. Az is lehet, hogy utána ezt máshogy fogja látni, most pedig csak megijedt a nagy felelősségtől. Az viszont jó, hogy a családod melletted áll. Ez a kicsi nagyon jönni akar, ha védekezés mellett fogant. Az nagyon fontos, hogy nagyon szeretnéd őt. A soraid alapján nem tudnád megölni. Vannak, akik azt mondják, nem bánták meg az abortuszt, de szerintem Te (nem látok a jövőbe és nem bűntudatkeltésnek) a soraid alapján nagyon megbánnád. Ismerek ilyen nőket, akik nagyon megbánták az abortuszt, mert bizonytalanok voltak és valójában nem is akarták. Meg írod azt, hogy "köszönöm őt most nem kérem majd a következőt...": úgy veszem ki a szavaidból, hogy ilyen hozzáállással sem tudsz azonosulni. Egyáltalán nem fenyegetésnek, de sajnos nekem is vannak olyan ismerőseim, akiknek nem jön össze a baba évek óta. Ismerek olyanokat, akik nehéz helyzetbe szültek (pl.16 évesen), de nem bánták meg egyáltalán!
Minden jót kívánok Neked és jó döntést, amit soha nem fogsz megbánni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!