Ki mennyit hízott az első trimeszterben?
12 hetesen +2 kg-nál jártam, 17 lett a végére. Pedig én szénhidrát diétát csináltam már terhesség előtt is inzulinrezisztencia miatt, tehát semmi cukor, édesség, üdítő, finomliszt, stb.
Amúgy a kilók száma se az orvosomat, se a védőnőt nem érdekelte, előbbi sose kérdezte, védőnő meg beírta a kiskönyvbe, amit mondtam, sose állított mérlegre.
Én a 16. hétig 3 kg mínuszban voltam, mert sokat hánytam, émelyegtem. Most 31 hetes vagyok és 6 kg-t híztam. A nőgyógyászom azt mondta, hogy most kell nagyon odafigyelni, mert a legtöbb súly az utolsó 2 hónapban jön föl.
Soknak tűnik most az a 2-3 kg így az elején hirtelen, de szerintem akkora hormonbumm a teherbeesés, hogy ha odafigyelsz kicsit, akkor nem kell aggódnod.
En kifejezetten vekony alkat vagyok es mindegyik terhessegem alatt hiztam mar az elso trimeszter vegere 2-3 kilot.
En egyertelmuen azert hiztam, mert hanyni ugyan nagyon ritkan “sikerult”, de ejjel-nappal emelyegtem heteken at, egett a gyomrom, semmi normalis etel nem esett jol, kb a szenhidrat volt az egyetlen, ami lement. Az is csak szaraz kifli/kenyer, keksz, kb semmi mas es falatonkent sokszor. Ha nem igy csinaltam, akkor marta a sav a torkomat, vagy savat hanytam.
Pont nem erdekelt, hogy hizok-e, vagy sem es mennyit. :)
Amikor rendbejott a gyomrom es ujra normalisan ettem mindent, amit amugy is szoktam es nem voltam hulla faradt egesz nap, hanem ujra birtam mozogni, sportolni is a masodik trimeszter elejetol, akkor hetekre megallt a hizas.
Felidosen 3-4 kiloknal jartam mindig es a vegere lett 10-11 kg, nem maradt rajtam semmi szules utan.
Szoval szerintem nincs ezzel gond, akkor lehet ebbol sok hizas, ha tartosan igy marad es nem all vissza az etkezesed, aktivitasod a normalisra.
Ha tovabbra is temposan hizol felidoig, akkor azert erdemes atnezni, hogy mit csinalsz maskepp a terhesseg elottihez kepest, mennyit eszel, mit, mennyit mozogsz, stb.
Egy kiegyensulyozott etrend lenne jo, hus, basmati vagy barna rizs, koles, arba, bulgur, quinoa, szoval lassabban felszivodo gabonakkal, zoldsegekkel, zoldsegeket frissen, salatakent, vagy sutve, parolva, leveskent, gyumolcsoket pl. lehet zabpehellyel kombinalni reggelire, kefirrel, joghurttal, turoval, tejtermek mennyisegere figyelni, es hogy valami olyannal edd, ami a felszivodasat lassitja, mert az is meg tudja dobni nagyon a vercukrot. Halakbol magyar honos halak, pisztrang, lazac, higany miatt viszont a tonhalat, capat, meg meg nem tudom, mit ne. Kenyerbol teljes kiorlesut, en pl. abonettet ettem rozsbol.
Egy pelda
Reggeli: zabpehely friss vagy szaritott gyumolccsel, esetleg kis mezzel, viztel vagy joghurttal kicsit felontve.
Tizorai: Koleses hazi suti hazi lekvarral
Ebed: hus roston, vagy hal, basmati rizs, parolt zoldseg
Uzsonna: hazi korozott rozskenyeren, friss zoldsegekkel
Vacsora: zoldsegleves, amit lehet surure csinalni, kremleveskent, melle abonett, vagy bele teljes kiorlesu lisztbol keszult pirotos olvasztott sajttal a tetejen, desszertnek a koleses suti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!