Lassan 9-hetes pocis vagyok, nem merek szolni a munkahelyen, hogy terhes vagyok. Mit csináljak? Ha meg tudnák, biztos kiidegelnének. Pedig fizikai munkát végzek.
Menj el táppénzre.Különösen ha fizikai munkát végzel!
A nőgyógyász ír egy papírt és azzal kiírnak!Én az elejétől fogva itthon vagyok!Okod megvan rá!Ki meg nem rughatnak,ha terhesség miatt vagy otthon!
Hát ez szomorú, de gondolkodj mi a fontosabb! A kisbabád egészsége, nyugalma, vagy azok a kollegák akikkel csak dolgozol, ráadásul ilyenek. Fizikai munkáról pedig a nődoki egyből táppénzre javasol. Amúgy elég ha csak a főnöködnek szólsz és kérsz diszkréciót. De ha nehéz fizikai munkád van inkább maradj otthon-annyival nem kevesebb a pénz! Bár elvileg a törvények szerint a terhes nőnek a főnöke köteles könnyített beosztást, feladatot adni, de ez nemigen fordult még elő.
Kicsit hangoztatni kéne a terhes nők munkaügyi jogait, hogy mindenki tudja, mert a munkáltatóknak fogalmuk sincs.
Remélem ezt most többen elolvassák.
Szia! 7hetes voltam, amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Én is ilyen problémával küszködtem, annyi külömbséggel, hogy szörnyű rosszulléteim voltak - fekve el akartam ájulni. Csak a közvetlen kolléganőmmel osztottam meg a problémámat. Egy hétig otthon voltam "hasmenéses vírusra" hivatkozva. Kb. 3hónapos voltam, amikor elhatároztam -unszolásra-, hogy szólok a közvetlen főnökömnek. A lavina beindult. Hiába kértem diszkréciót, hogy ne verjék nagy dobra, másnap mindenki tudta. Egy pénteki napon hívattak és tudtam ez nem jelent jót. Közölték, hogy az én érdekemben szeretnék, ha kiíratnám magam az orvossal, mert ők nem vállalják a felelősséget értem. És ha ma rendel a dokim, azonnal öltözzek és mehetek is. Vagy van egy másik megoldás -mondták- a céges orvoshoz elküldenek és az ad nekem egy "munkavégzésre alkalmatlan" papírt és azzal menjek a háziorvoshoz. Gondolhatod milyen érzés volt. Tegnap még a főnök jobbkeze, ma már egy senki.
Így kiírattam magam a háziorvossal. Az első két hónapban itthon ültem és sírtam, szinte depressziós voltam, de vigyáznom kellett a bennem növő babára. Minimálbérrel voltam bejelentve, a táppénzem az OEP-től 39E Ft, amit két hónap után küldtek először. Azután megint hosszú ideig semmi. Már annak örülök, ha csak tejért kell átugrani a boltba mert ennyi pénzből még egy havi nagybevásárlásra sem tellik. Jelenleg 33 hetes terhes vagyok és most fognak jönni a festők.
Összegzés: nem rossz itthon, de inkább dolgozni szeretnék.
Érdeklődj óvatosan, ment-e már valaki szülni a cégtől. Lehet, hogy most rettegsz és közben teljesen normálisan fognak hozzád állni. Várj még egy hónapot, addig még nem feltűnő a domborodó pocid.
Ha bármikor segíthetek, írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!